Работният им ден


27 Септември 2014, Събота


20 септември (събота), 15.30 ч. След грозната новина, че крадци са ограбили музея на Христо Ботев в Калофер,


единствената реакция на министъра на културата Мартин Иванов е... да ги прокълне:
„Не мога да разбера, чия ще е тази ръка, която е посегнала на тези национални светини, без да е изсъхнала. Кражбата в музея „Христо Ботев” е кощунство! Посегнато е на една национална светиня. Не става въпрос за няколко предмета, които са изчезнали от един национален музей, а за вещи на близък роднина на Христо Ботев - неговия брат”, лееше гневът на министъра пред журналисти в родния град на великия поет. След което Иванов започна да се оплаква, че държавата няма пари, за да бъдат застраховани светините, които музеите съхраняват и показват. Само че, вместо пред репортерите, да беше захленчил пред премиера Георги Близнашки, който отпусна наскоро на президента Росен Плевнелиев цял милион, за да обикаля света.

22 септември (понеделник), 19.30 ч. С голям кортеж от черни мерцедеси служебният министър-председател пристига във Велико Търново, за да участва в празненствата по случай Деня на независимостта.
Близнашки реди високопарни думи пред жителите на старата столица: "Историята на свободните народи никога не се пише от случайността, а от свободния избор и себеуважението на една нация и от самочувствието на свободния човек". Дотук добре, но той като че ли е забравил, че не е избран от народа, а е назначен от президента Плевнелиев и не му отива да говори за свободен избор и т.н.

23 септември (вторник), 11.00 ч. След като в медиите се разшумя, че кабинетът готви намаление на пенсиите заради дефлацията, социалният министър Йордан Христосков дава заден ход.
Пред репортери той отрича, че е имало такъв план, но става ясно, че пенсиите няма и да се увеличават: „До края на годината очакваме дефлация около 1%, тоест, 1% ще бъде индексът на потребителските цени, докато очакваното увеличение на средноосигурителния доход за тази година ще бъде около 4,8%. Така че, ако се приложи швейцарското правило, ние просто ще замразим пенсиите.“ Това сигурно трябва да минава за успокоение за възрастните хора.

16.00 ч. Министърът на енергетиката Васил Щонов открива „топлата вода“. Той заявява пред Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори (БФИЕК), че без руския газ България я чака студена зима.
„Ако спрат или дори намалеят доставките на газ от Русия, положението в България ще стане тежко, защото около 95 процента от потреблението на газ в страната идва от една тръба. При по-дълга криза - над 20-30 дни, при всички положения ще има последствия за бизнеса“, мънка Щонов пред репортери след края на събитието. После добавя: „Още през първия месец, ако възникне газова криза, ще трябва да започне процес на ограничаване на индустриалните потребители. Можем да купим газ от Гърция, но на доста по-висока цена.“ Къде обаче останаха обещанията на правителството за това, че ще работи за диверсификацията на енергийните ресурси?


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки