Полицията в Кърджали иска подкрепления за деня на вота


Полицията в Кърджали иска подкрепления за деня на вота
Изборен туризъм ще има и на тези избори
19 Септември 2014, Петък


Областната дирекция на МВР в Кърджали е поискала подкрепления за изборния ден. Мотивът е, че наличните 252 охранителни полицаи са недостатъчни

Автор: Златка Байчева

за осигуряване на спокойствието в този ден. 
Пазителите на реда в областния град ще бъдат подсилени с 60 огнеборци, 45 жандармеристи и 50 граничари от дирекцията в Смолян, съобщи началникът на отдел „Охранителна полиция“ в Кърджали Недан Хаджиев. В ОД на МВР е създаден специален щаб, който ще реагира на постъпващи сигнали за нарушения. В рамките на 48 часа екипите са длъжни да приключват работата по сигналите.

До момента няма съобщения за купуване на гласове, нито за предварително събрани от кметовете на населени места лични карти на „двойни граждани“, посочи той. При предишни избори наблюдатели от политически партии сигнализираха за манипулиран вот в малки селища, където местните управници са събирали документите на изселници в Турция.

Увеличаване на престъпленията, свързани с укриване на данъци и щети на здравно-осигурителната система в големи размери, както и на измамите с ДДС и с нерегламентираното  усвояване на средства по европейските програми отчете пък началникът на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ Милко Пецанков.
Над 90% от тези деяния се разглеждат от Специализираната прокуратура.

Той разкри, че транспортни фирми източват общинската хазна като издават карти за пътуване на „мъртви души“, за които плаща общината. Срещу двама от превозвачите са образувани  досъдебни производства.
Най-голям е делът на документните престъпления. За първите 8 месеца на годината са разкрити 23, а от предишни периоди се работи по други 24, посочи още Пецанков.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки