Подпомагат със 100 000 лева производителите на памук


Подпомагат със 100 000 лева производителите на памук
02 Септември 2014, Вторник


Производителите на памук ще получат помощ от общо 100 000 лева. Вече се приемат заявления по схемата de minimis, а документите


се подават от 25 август до 30 септември 2014 г. в областните дирекции на ДФ „Земеделие” по постоянен адрес на физическите лица и по адрес на управление на юридическите лица.
Помощта е предназначена за физически и юридически лица и еднолични търговци, регистрирани като земеделски производители. Условие за получаването й е памукопроизводителите да нямат задължения към държавния бюджет, ДФ „Земеделие”, Държавния поземлен фонд и „Напоителни системи” ЕАД.

Ресурсът по схемата е 100 хил. лв. и служи за покриване на част от разходите за купуване на семена, продукти за растителна защита и торове за производство на памук.
Определената помощ за декар от засятата култура е 58 лв. Общият размер на помощите de minimis за един земеделски производител, както и за едно и също предприятие, не може да надхвърля левовата равностойност на 15 000 евро (29 337.45 лв.) за период от три данъчни години.

Ако заявените по време на приема средства надхвърлят утвърдения от Управителния съвет годишен бюджет за 2014 г., ще бъде определен коефициент на редукция и помощта на всеки заявител ще бъде преизчислена.
Срокът за изплащането на средствата по схемата de minimis за памукопроизводители е до 24 октомври 2014 г.


В категории: Съвети за земеделието , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки