Чуждите лакеи в държавната власт


Чуждите лакеи в държавната власт
Като зам.-министър по времето на Иван Костов Шламанов се бе пробвал да уговори незаконна сделка за закупуване на американска система за военни комуникации, за което впоследствие бе уволнен
30 Август 2014, Събота


Национални предатели ни тласкат към трагедия, подобна на украинската

Автор: Стефан Солаков

Велизар Шаламанов, служебният министър на отбраната във временното правителство на Георги Близнашки, се включи особено активно в състезанието за най-верен лакей на чужда държава у нас. Трябва да му се признае, че още на старта той отсвири голяма част от конкуренцията в тази доста желана надпревара сред нашенския политически „елит“.

Повратливият пейзан Велизар отдавна се е цанил за ратайче в услуга на американските мераци в България. Още навремето като зам.-министър в „демократичното“ правителство на другаря Иван Костов, господин Шаламанов забърка такава каша в желанието си да се подложи на Вашингтон, че премиерът бате Ваньо бе принуден да го уволни, въпреки намръщената реакция на американското посолство в София.

И беше абсолютно прав, защото неговият зам.-министър се беше опитал, и то зад гърба на своите началници, да уговори незаконна сделка за закупуване на американска система за военни комуникации едновременно от два филиала на фирмата „Маркони“ - този в САЩ и неговия аналог в Европа.
Бай Ганьо ряпа да яде пред находчивостта на Остап Бендер Шаламанов. С един удар той се беше опитал да получи два броя комисиони от един и същ производител! Гениалност, която втрещи дори такъв опитен далавераджия като Иван Костов, побързал да се отърве от застрашаващия го отвсякъде гений на новия търговски дух в българската армия.

Преди три дни господин Шаламанов отново доказа своите комбинативни способности в усилието да оближе за пореден път подметките на чичо Сам. По най-невъзмутим начин ръководеното от него ведомство публикува специален доклад... познайте от три пъти относно какво!
За състоянието на българската армия или анализ на Военното ни министерство за стратегическите промени в районите, близки до нашата граница, или дори за настроенията сред наличния състав на войската в резултат на влошеното финансиране на отбранителния сектор... Нищо подобно!

Високопоставените фуражки под ръководството на природното явление Шаламанов ни сервираха комична разработка за „информационната война“, която Русия водела срещу България!?
Понякога е необходимо да се ощипем, и то доста болезнено, за да се убедим, че идиотщините, ставащи в нашето мило Отечество, не са сън, а реална действителност. Още от първите стъпки на днешния служебен кабинет ние предупредихме господин Близнашки много да внимава с назначените за министри Велизар Шаламанов и Даниел Митов.

За разлика от другите скрити „лимонки“ в правителството, на тия двамата им бе изписано на челата, че са отявлени хрантутници на яслата, захранвана от ЦРУ и Пентагона.
Посолството на САЩ в София просто беше позвънило на своя главен български резидент, оглавяващ президентската канцелария на „Дондуков“ 2, и му беше наредило да вкара щатските питомци в състава на кабинета, начело с усмихнатата кукла, ръкоположена за служебен премиер.

За да се убедят наивните български данъкоплатци за какви кретени се харчат техните налози, събирани с впечатляващо усърдие от държавата, ще се опитаме да направим бегъл анализ на политическия екскремент, сервиран от ведомството на Шаламанов.
Единствената връзка с военното дело, за което отговарят гламавите фуражки, е думата „война“, изтъкната помпозно в определението за руските заплахи срещу България. Но тъй като войната, както беше подчертано, е „информационна“, то всички разсъждения на тази тема изобщо не са в задълженията на Военното министерство.

За подобни разработки си има специални служби, на които им се плаща да реагират по съответния начин, а не тази дейност да се присвоява от специалистите по търговски далавери с военна продукция.
Умниците на Шаламанов ни уверяват, че Русия с всички възможни средства се старае да излъже българската общественост и да я отдалечи от западните цивилизационни ценности.

Навремето подобни внушения произвеждаше на конвейер т. нар. стратегически център „Ранд корпорейшън“, пак „интелектуално“ прикритие на ЦРУ, в което активно се трудеше и нашият сънародник Алекс Алексиев. Военните „стратези“ на Близнашки не са си направили труда поне да редактират лексикалните клишета на ЦРУ в преписания от английски език документ, представен като оригинално постижение на министър Чукундуров, пардон Шаламанов.

И децата у нас вече знаят, че в информационното пространство на нашата страна се води ожесточена пропагандна битка между политическите и медийни агентури на Москва и Вашингтон.
Разказвали сме подробно за този сблъсък и на страниците на „Десант“, и от ефира на телевизия СКАТ. Многократно сме подчертавали, че главният проблем пред българската държава е да не се пришием към някой от двата враждуващи лагера, защото това ще бъде пагубно за националните интереси на България.

Впрочем подобно становище винаги е било основен лайтмотив и в политическите изяви на „Националния фронт за спасение на България“, популярен сред българските граждани като партията на телевизия СКАТ. За краткото време от своето създаване тази формация бързо се превърна във флагман на българския патриотизъм и си извоюва правото на водеща експертна институция по въпросите на националната сигурност.

Ето защо извънредният доклад на Министерството на отбраната трябва да бъде заклеймен като опасен прецедент, застрашаващ баланса в нашата външна политика. Един продиктуван от Вашингтон пасквил ще ни постави в конфузно и унизително положение сред партньорите в НАТО в навечерието на срещата на върха на Алианса, която ще се състои на 4-5 септември в Уелс.

Тази среща е ключова, тъй като кризата в Украйна промени драстично предизвикателствата пред Северноатлантическия пакт. Очакват се решения за предислоциране на армейски части и въоръжение към страните от Източна Европа.
Военни експерти предвиждат, че Вашингтон ще настоява Черно море да се превърне в демонстративна арена на стратегическата мощ на Алианса, и то под носа на Русия, която също се подготвя усилено за сблъсъка на нерви, а защо не и на провокативни операции между двете най-могъщи армии в света.

В един такъв съдбовен момент американските пудели в София могат да ни натикат в опасен капан и да ни противопоставят на руската военна машина. Неслучайно подлогата Шаламанов поиска скоро спешна смяна на шефа на военното ни разузнаване – единствената що-годе оцеляла служба, способна да снабдява ръководството на държавата с бърза и обективна информация за всекидневно променящата се военна и стратегическа обстановка в близост до българските граници.

И забележете! Поръчката на Вашингтон, с която се е нагърбил да изпълни злополучният търговец Шаламанов, е придобиването на 33 хиляди досиета, голямата част от които се отнасят за чуждите граждани, поставили се в услуга на българското военно разузнаване.
Това отвсякъде погледнато е престъпление с особено тежък характер и се наказва сурово от нашето законодателство като предателство в полза на друга държава. Ако и сега главният прокурор Цацаров остане безмълвен спрямо този престъпен акт, извършен от високопоставен държавен служител, то не ни остава нищо друго освен да закрием и самата държава, нехаеща за явните издевателства на чуждите агенти, внедрени в най-високите етажи на властта.

„Националният фронт за спасение на България“ отдавна апелира за създаване на официална държавна доктрина, която един път завинаги да посочи главните приоритети на България в сектора на националната сигурност, както и перспективите за осъществяване на ценностните идеали на нашата страна.
Вместо подобен фундаментален документ, продажни политици ни заливат с помията на националното предателство или внушават смъртоносния избор да се превърнем в пушечно месо на чуждоземни стратези, за които народите в Източна Европа са необходимият слугинаж в изпълнение на имперските мераци на Големия брат.

Докато се усетим, чуждите мекерета могат да ни спретнат една „скромна“ локална война, която по-късно да прерасне в трагедията, разиграваща се днес в Украйна. На нашата югоизточна граница дебне коварен враг – новият османски проект на Анкара, насочен към бившите колонии на някогашната турска империя.
Вместо да се разтревожат от тази реална заплаха, главанаците на пудела Шаламанов ни пращат за зелен хайвер и арогантно загърбват истинските проблеми пред обезоръжената и със смачкано самочувствие наша държава.

Колкото по-бързо ги разобличим и изметем от коридорите на властта, толкова по-сигурно ще насочим националния кораб към единствено верния фарватер – защита на достойнството и международната тежест на скъпото ни Отечество. Помнете! На 5 октомври т. г. това пожелание може да се превърне в действителност.


В категории: Коментари , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
отвратен
03.09.2014 04:04:01
0
0
И САЩ ПРЕЗИДЕНТИТЕ И РУСКИТЕ ПРЕЗИДЕНТИ СЕ КОМАНДВАТ ОТ ЕДНИ И СЪЩИ ХОРА КАТО С ''УЖ'' ПРОТИВОРЕЧИЯ АБЛУЖДАВАТ ЧОВЕЧЕСТВОТО .КОГАТО ТЕЗИ ПРЕЗИЕНТ НЕ СЛУШАТ ГИ УБИВАТ ''ИЛИ ''ЗАПЛАШВАТ ''ЧЕ ЩЕ ГИ УБИЯТ/РЕГЪН/ ИЛИ ИМ УСТРОЙВАТ ''УОТЪР ГЕЙТОВЕ''КАТО //НИКСЪН''.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки