В отговор на вашите въпроси


28 Август 2014, Четвъртък


Нашата читателка Татяна Николова Гълъбова, от Варна, кв. „Владиславово“, бл. 308, на 63 години, ни пита дали можем да публикуваме рецепти на проф. Мермерски



за лечение на колит и вътрешни и кървящи хемороиди. В този брой поместваме съставките, които действат при лечение на хемороиди.

Рецепта 1 (Йорданка Карадимова, Котел): В литър гореща вода се слагат 10 бр. натрошени дафинови листа. Отварата се изпива за 4 – 5 дни, разделена на равни части. За външна употреба се приготвя растителна настойка от 30 – 40 наситнени дафинови листа, залети с чаша зехтин, която се оставя на топло и тъмно за една седмица. След това се прецежда и от тази течност се втрива във възпалените места.

Рецепта 2 (Вяра Костурлиева, Дряново): Използва се измит и обелен стар картоф. От него се правят малки тънки свещички и вечер се поставят в ануса. Картофът се изхвърля безболезнено по естествен път. Картофените свещички може да се намазват с мед.

Рецепта 3 (Нонка): Взема се 14 см от дебелата част на праза и се запържва в олио, както е цяла, за да омекне. Не се нарязва и се слага върху ануса. Притиска се с марля. Държи се един ден и през нощта. Иска се упорито прилагане, за да се получат добри резултати. Прави се, докато настъпи обрат в лечението.

Рецепта 4 (Албена Василева, Ловеч): Вземат се 5 дръжки от патладжани заедно със зеления пръстен и се варят в 1 л вода, докато течността остане наполовина. Пие се по 200 мл три пъти на ден преди ядене, докато изчезнат хемороидите.

Рецепта 5: Смесват се добре по 50 г цвят лайка, детелина, ленено семе, подбел, широколист живовляк – листа, калина. Две с.л. от тази смес се  заливат с 600 мл вряла вода, кисне 1 час и се пие 4 пъти на ден по 150 мл с мед.

Рецепта 6 (Дора Апостолова, Сливен): При кървящи хемороиди всеки ден се приемат по 2 с.л. оцет в 1 чаша вода. Продължава един месец до подобрение.

Рецепта 7: 5 - 6 орехови листа се варят в 400 мл вода, докато отварата остане наполовина. Прецежда се и се пие по 1/2 к.ч. 3 пъти дневно преди ядене.

Реуцепта 8: Няколко стръка пипериче (маясълче) се варят в 1 л вода, докато течността остане наполовина. Прецежда се и се пие по 100 мл 3 пъти на ден преди ядене. От билката може да се налага и на засегнатото място.

Рецепта 9 (Спас Михайлов, Елин Пелин): Залива се 1 с.л. ленено семе с 1 ч.ч. вряла вода. Сместа се оставя да кисне половин час под похлупак. Прецежда се и се пие по половин чашка сутрин и вечер. Трябва да се прилага поне 10 дни.

Рецепта 10: 15 семки от магарешки бодил (този с лилавия цвят) се сдъвкват добре сутрин на гладно. Изпива се една чаша топла вода. При набъбнали и кървящи хемороиди се прави 15 дни.

Прилагането на рецептите не изключва
консултация с медицински специалисти


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки