Финансират агробизнеса за реклама в чужбина


Финансират агробизнеса за реклама в чужбина
29 Юли 2014, Вторник


Плащанията са междинни и се разпределят между четири асоциации


Агробизнесът получава 1,7 млн. лева за реклама на наши продукти в чужбина по линия на схемата „Промоционални програми”. Първият проект е на Националния съюз на градинарите в България и е свързан с популяризирането на пресните череши в Русия.
Представянето се извършва чрез реклама в електронни, социални и печатни медии. Предвидени са средства за участия в изложения и панаири, продуктови презентации, аудиосъобщения в метрото в Москва и др. По него ще бъдат преведени малко над 340 хил. лева, след като бенефициентът вече е изпълнил част от заложените дейности.

Вторият проект е на Регионалната лозаро-винарска камара „Тракия”, който промотира българско вино в Русия и Китай. Финансовата помощ по него се дава за реклама в медии, за провеждането на PR кампании, посещения на производствени бази и др.
Голяма част от средствата ще бъдат насочени за участие на изложения в Москва, Хонг Конг и Шанхай, включващо провеждането на дегустации, както и информационни кампании за потенциалните потребители в различни изби, хотели и ресторанти. За него ДФ „Земеделие” отпуска 340 хил. лева.

Третият проект е за промоция на български яйца и ще се реализира от Асоциацията на земеделските производители в България. Средствата по него ще бъдат изразходвани за изготвянето на информационни и рекламни материали, за участие на Световния ден на яйцето в Румъния и Гърция, както и участия в различни семинари и кулинарни изложби.
Отпуснато е и финансиране за заснемането на филм за производството на яйца. Средствата по него са над половин милион лева.

Последният проект е на Асоциацията на млекопреработвателите в България. Дейностите в него са свързани с участия в международни изложения и панаири в Австралия и Обединените арабски емирства. В проекта са включени PR събития, заснемане и излъчването на TV спот, информационни и рекламни материали, организиране на семинари и др. За него ДФ „Земеделие” отпуска малко над 420 хил. лева.
Промоционалните програми са по Регламент (ЕО) № 3/2008 и 501/2008 и включват дейности по предоставяне на информация за земеделски и хранителни продукти и методите за тяхното производство. Проектите по промоционалните програми са с бюджет до 3 млн. евро.


В категории: Съвети за земеделието , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки