Как да се лекуваме с жълт кантарион


24 Юли 2014, Четвъртък


Рецепта 1 (при депресия и стомашни неразположения): Жълт кантарион като чай: 1 супена лъжица от билката се запарва в 200 - 300 мл вряла вода.


Престоява 15 - 20 до 30 мин. Пие се по една кафена чашка преди ядене три пъти на ден.
Не консумирайте жълтия кантарион, ако е киснал по-дълго време от посоченото. Повечето билки стават вредни, ако са престояли във водата.

Рецепта 2 (при упорити рани и херпес): Откъсват се цветчетата на кантариона и се поставят в буркан, добре натиснати. Отгоре се заливат плътно със зехтин. Бурканът се захлупва с надупчена капачка, за да диша, или с надупчена оризова хартия, и се оставя за около 40 дена на слънце, докато тинктурата не стане буквално кървавочервена на цвят. След това се прибира и се съхранява в хладилник. Там спокойно трае цяла година. Отгоре му се образува капаче от мухъл, което лесно се премахва, докато се стигне до кървавочервената лечебна субстанция. С нея се мажат раните.

В кои случаи да избягваме жълтия кантарион?
При прием на противозачатъчни жената трябва да е особено внимателна, защото жълтият кантарион намалява действието им и може да настъпи бременност. Той не се препоръчва и на хора с повишена фоточувствителност.
Съчетаването на жълт кантарион с медикаменти против депресия може да засили действието им. Хора с ниско кръвно трябва да са много внимателни с консумацията на тази билка, защото може да бъде противопоказна за тях.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки