Отварят приема на проекти по лозаро-винарската програма


Отварят приема на проекти по лозаро-винарската програма
22 Юли 2014, Вторник


Изпълнителната агенция по лозата и виното приема проекти по две мерки от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор


за периода 2014 – 2018 г. - „Инвестиции в предприятия”  и „Популяризиране на пазарите на трети държави”. За целия период бюджетът по първата мярка е в размер на 42 500 000 евро или по 8 500 000 евро за всяка финансова година. За „Популяризиране на пазарите на трети държави” общият бюджет е 7 500 000 евро или по 1 500 000 евро на година.
Подпомагането по мярка „Инвестиции в предприятия” обхваща дейности по производството на продукти от грозде до бутилирането и етикетирането на виното.

Максималният размер на възможната субсидия е до 50% от стойността на действителните разходи за изпълнение, като максимално допустимите разходи за един кандидат е левовата равностойност на 400 000 евро. Не се допускат авансови и междинни плащания.
Финансовата помощ по мярка „Популяризиране на пазарите на трети държави” е до 80% от стойността на допустимите разходи, от които до 30% е националното съфинансиране и до 50% са средствата от Европейския фонд за гарантиране в земеделието.

По мярката могат да кандидатстват търговски дружества, професионални организации, организации на производители и междупрофесионални организации по смисъла на Закона за виното и спиртните напитки, държавни органи и институции, чиято дейност е свързана с насърчаване на бизнеса. Така също и притежатели на търговски марки, регистрирани съгласно изискванията на националното законодателство, прилагащи проекти, насочени към повишаване известността на търговска марка.


В категории: Съвети за земеделието , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки