Тибетски еликсир за под­м­ладяване


17 Юли 2014, Четвъртък


Комбинацията от чесън, лимони и мед лекува широк спектър от заболявания


Миналата година в „Десант“ представихме една легендарна рецепта за вечна младост. Тя е написана върху глинени плочи отпреди 4-5 хиляди години пр. Хр., открити в Тибет от експедиция на ЮНЕСКО.

Интересът, който така наречените „Тибетски капки на живота“ предизвикаха сред нашите читатели, бе голям. Сега ще се спрем на един друг продукт, получен от достъпни природни средства, чийто начин на приготвяне ни предложи Мирослав Робов от София.
Този микс от чесън, мед и лимон в тибет­с­ката медицина е извес­тен като „елик­сир от природата”. За него се знае, че също забавя стареенето.

Необходимите продукти, които са нужни за получаването му са: 10 глави чесън, сокът на 10 лимона и 1 кг мед. Чесънът се нарязва на ситно и се смесва добре с меда и лимоновия сок. Получената смес се изсипва в стък­лен бур­кан, който се затваря и се оставя да прес­тои 8–10 дни. Взема се по една супена лъжица два пъти на ден — вед­нъж на гладно сут­рин и веднъж – преди пос­лед­но вечерно ядене.

На какво се дължи ефек­тът на тази рецепта? Преди всичко на чудесните съставки, които се използват в нея — мед, чесън и лимон. Всяка от тях има множес­тво ползи за здравето.
Чесънът пази кръвонос­ните съдове, понижава кръв­ното налягане и нивата на холес­терола, намалява риска от инфаркт и инсулт. Освен това е добра превен­ция срещу образуването на тумори и раз­лични хронични заболявания. Той също така облек­чава грипа и нас­тин­ката, унищожава чрев­ните паразити, лекува гъбични и бак­териални инфек­ции, под­силва имун­ната сис­тема, забавя стареенето и понижава умората и нап­режението.

Лимонът пък има силни антиок­сидан­тни и антибиотични свойс­тва. Поради забележител­ната му даденост да се задържа в кръв­ния поток в продъл­жение на 24 часа, той ефек­тивно предпазва от рак и спира рас­тежа на раковите клетки в организма. Този цитрусов плод не допуска по стените на артериите да се нат­рупа холес­терол и понижава нивата му като цяло, което от своя страна предпазва от получаването на инфар­кти и инсулти. Освен че ни дарява здраве, благодарение на антиоксидан­т­ните си свойс­тва лимонът забавя процесите на стареене в организма.

Медът също е силен антиок­сидант, който проявява и антибиотични свойс­тва. Той пред­пазва тялото от вред­ните вещес­тва. Ако се приема с бил­ки в процеса на лечение, пчелният продукт под­силва лечеб­ното им дейс­т­вие и усвояването им от организма.
След като знаем какви ползи носят на организма медът, лимоните и чесънът, не е трудно да си обяс­ним защо тяхното съчетаване представлява чудесна ком­бинация за лечението на широк спек­тър от различни видове заболявания.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки