Български песни и АББА за ценители


Български песни и АББА за ценители
Русенската опера тръгна на турне
14 Юли 2014, Понеделник


Вечните песни на Борис Карадимчев ще звучат от сцената

Автор: Веселин Максимов

Прочутата Русенска опера тръгна на лятно турне, което обещава да е супер интересно, ориентирано нарочно към по-лекия жанр музика, но отлично дозирано за топлите ваканционни вечери. „Класиката среща АББА” е заглавието от концертния репертоар, привлякло предварително най-много впечатлени погледи.

На 11 юли то ще се представи в Русе, на 12 – във Варна, 13 -  Добрич  и на 14 – в Бургас.
В този „трибют” легендарните хитове на знаменитите шведи ще оживеят с изпълненията на две дами от Германия – Илона Герулат и Даниела Щингел. Те ще се превъплътят в Агнета и Анафрид от оригиналната група. Към двете дами, за които очевидците твърдят, че потресаващо приличат (както визуално, така и певчески) на двете шведки, ще се присъединят рок група и Русенската филхармония, под диригенството на Найден Тодоров.

Оркестърът ще изсвири и няколко инструментални пиеси, вдъхновени от великата шведска група. Автор на аранжиментите е Пламен Проданов. Илона Герулат (Агнета) и Даниела Щингел (Анафрид) участват в различни студийни и телевизионни проекти като поддържащи вокалистки в най-различни стилове на забавната музика.
През миналата година обаче, водени от общата си любов към шведската четворка, те създават „АББА в симфония с голям симфоничен оркестър”.

Проектът предизвиква невиждан фурор, което кара ръководството на Русенската опера да му обърне внимание. Така се стига  до колаборацията с талантливите германки и възможността българските меломани да се насладят на шоуто.
Другата част от програмата на лятното турне се нарича "ОСТАВАМЕ!... С песните на Борис Карадимчев". За жалост, тя ще бъде представена само два пъти – на 15 юли в Бургас и на 16 - в Русе.

Солисти в специално оркестрираните изпълнения, под диригентството на Григор Паликаров, са цяло съзвездие родни майстори на шлагерната мелодия - Маргарита Хранова, Мими Иванова, Орлин Горанов, Васил Петров и Орлин Павлов.
Водещ ще бъде пеещият актьор Стефан Рядков. В нови аранжименти ще чуете песните „Хора и улици“ (от филма „Момчето си отива“), „Оставаме“ („Оркестър без име“), "Бяла тишина", "Богатство", "Нашият град", "Зеленоокото момиче" и много други.

Специално създаденият от Борис Карадимчев детски хор "Пим Пам" ще изпълни песните за деца „Има светлина“, „Смешка“ и „Робинзон Крузо“. Програмата на концерта съдържа и Фантазия за цигулка и оркестър по теми от „Бийтълс”, със солист концертмайсторът на Софийска филхармония Калина Христова.
Тя ще припомни на по-възрастната част от публиката емблематичната епоха на 60- те години на миналия 20 век, предизвикала истинска революция в мисленето на милиони хора по целия свят.


Публиката ще пее заедно с Илона и Даниела, които поразително  приличат на Агнета и Анафрид от АББА

В категории: Културен Десант , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки