Какво помага при проблеми със сърцето


29 Май 2014, Четвъртък


Рецепта 1 (при исхемична болест на сърцето, Елена Попадийна, Разлог): Смесват се 2 флакона екстракт от цвета на глог, 2 флакона лютива мента, 2 флакона валериан


без етер и 1 кг мед. Всичко се обърква до получаване на еднородна маса и се държи на хладно. Взема се 3 пъти на ден 15 минути преди хранене по 1 пълна ч. л., разтворена в ½ к. ч. хладка вода.

Рецепта 2 (при исхемична болест на сърцето, Виолета Дашева, Ловеч): Приема се 3 пъти на ден преди ядене по 1 с.л. спиртен извлек от корени от репей. Той се приготвя като на ½ л водка се слагат 4 с. л. изсушени корени от репей. Оставя се на тъмно, като съдът се завива с черен плат. Корените се изкопават от 20 май до 1 юли преди изгрев или след залез слънце.

Рецепта 3 (при нарушение на сърдечния ритъм): Смесват се добре по 80 г плод от резене, анасон, цвят от глог, дилянка, стрък дяволска уста (домашна коприва), по 120 г маточина, лавандула, мента и шишарки от хмел. От сместа се взимат 2 с. л. и се заливат с 600 мл вряла вода. Кисне се 1 час. Пие се по 150 мл 4 пъти на ден преди ядене, подсладено с малко мед.

Рецепта 4 (при сърдечна недостатъчност, Владо Георгиев): Смесват се добре по 200 г корени от коприва и кръвен здравец, 40 листа момина сълза, 60 г дилянка и по 120 г маточина и лавандула. С 600 мл вряла вода се заливат 2 с. л. от билковата смес и се оставя да кисне 2 часа. Пие се 4 пъти на ден по 150 мл преди хранене. Сутрин се закусва с овесени ядки.

Рецепта 5 (при сърдечен пристъп): В стъклено бурканче се слага цвят от момина сълза, който се отделя от стъблото и се посипва със захар. При сърдечен пристъп от сместа се взима колкото грахово зърно и се слага под езика. Да се внимава да не се предозира!

Рецепта 6 (при слабо сърце): Приготвя се крем от по 150 мл прясно мляко и мед, по 100 г ориз, опечен до бежов цвят, и сурово тиквено семе – обелено и смачкано; 50 грама кафе от фий, като всичко се разбърква добре. Приема се по 2 ч. л. 4-5 пъти на ден.

Рецепта 7 (при слабо сърце): Смесват се 500 г пчелен мед, 20 счукани кайсиеви ядки, 20 листа от индрише, счукани в дървен хаван, и 3 лимона – смлени с корите, но без семките. Приема се по 2-3 ч. л. 3-4 пъти дневно.

Рецепта 8 (при инфаркт): Смесват се 25 г изсушени листа от дива ягода и 50 г изсушени листа и плодове от малина. От билковата смес се взима 1 ч. л. и се залива с 1 л студена вода. Оставя се да кисне 6-8 часа, след което се кипва за 2-3 минути, прецежда се и след като изстине, се изпива наведнъж. Това е дозата за 1 ден.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки