В отговор на вашите въпроси


08 Май 2014, Четвъртък


Интересувам се дали има рецепти от природната медицина за лечение на гъбички



под ноктите на краката и между пръстите. Как може да се отърваот тях?
Красимира Василева,
Атина, Гърция

Гъбичките са много сериозно и трудно лечимо заболяване. То се дължи на специален вид микроорганизми, които се хранят с керотина и разрушават ноктите, като предизвикват възпаление на кожата около тях. При гъбични инфекции те стават матови, с жълтеникав цвят, разцепват се и се ронят.
За да има успех лечението, трябва всичко, което е било в допир със заразените участъци – обувки, чорапи, ръкавици и пр., старателно да се дезинфекцира. Най-добре е обувките да се обработят с памучен тампон, напоен с разтвор на оцетна киселина.

Рецепта 1 (Мария Вичева, с. Ябланица): Смесват се на кашичка 1 с. л. мед и 3 скилидки смлян чесън. Вечер краката се киснат в розов разтвор от калиев перманганат, подсушават се и се намазват с получения медено-чеснов балсам. След това се завиват с найлон и се обуват памучни чорапи. Така се изкарва цялата нощ. Лечението продължава до пълно оздравяване. Може да се направи и през деня.

Рецепта 2 (Петя и Анелия, Враца): Върху поразените участъци се нанася смес от мед и канела в равни количества. Оставя се да действа около 1 час.

Рецепта 3 (Цвета Турлакова, с. Калояновец): Приготвя се разтвор от 50 мл антимикотичен спирт, 30 мл прополисов спирт и 1 ч. л. сода бикарбонат. Всяка вечер с клечки за уши с него се мажат ноктите. Нужно е процедурите да се правят по-продължително време.

Рецепта 4: Ходилата се намазват със сок от чесън. Така се престоява 15 минути, след което краката се измиватг обилно със сапун и вода. При възникване на алергична реакция или раздразнение на кожата лечението се прекратява.

Рецепта 5: Смесват се 30 г градински чай и 30 г камшик заедно с 2 ч. ч. бяло вино. Съдът се поставя на слаб огън и се вари около 20 минути под капак. Когато разтворът изстине, краката се киснат в него за 5 минути по няколко пъти на ден.

Рецепта 6: Счукан джоджен се размесва добре със сол и се слага между пръстите на краката.

Рецепта 7:  След като се измият добре, стъпалата се потапят в силен винен оцет. През нощта се спи с чисти чорапи, напоени също в оцет.

Прилагането на рецептите не изключва
консултация с медицински специалисти


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки