БНТ и БНР игнорират дейността на Националния фронт


БНТ и БНР игнорират дейността на Националния фронт
Такива “социологически проучвания” показва БНТ на българските зрители
02 Май 2014, Петък


Същото тенденциозно отношение се наблюдава и при анонсирането на резултати от социологически проучвания

Автор: Светлана Николова

НФСБ критикува остро националните медии БНТ и БНР за тенденциозното отношение и игнорирането на дейността на най-голямата извънпарламентарна политическа сила в България – Патриотичния съюз около „Национален фронт за спасение на България“.
„Отразяването на дейността на другите политически партии и независими кандидати за изборите за ЕП в държавните медии включва както техни лични участия, така и изявите на партиите, които представляват.

Отразяване на дейността на ПП НФСБ от страна на националните медии за съжаление няма”, заявяват патриотите в прессъобщение до медиите и припомнят текст от Изборния кодекс, който задължава БНТ и БНР да бъдат обективни. От НФСБ сигнализират, че откриването на предизборната кампания за предстоящите избори за Европейски парламент е отразено от национални и регионални медии, включително и от двете най-големи частни национални телевизии – Нова телевизия и bTV, но не и от БНР и БНТ.

Същото тенденциозно отношение се наблюдава и при анонсирането на резултати от социологически проучвания - въпреки високия процент, който партията получава в предварителните проучвания, НФСБ не фигурира в новините, посветени на темата.
Недопустимо е държавните медии да обслужват само силните на деня и парламентарно представените партии. Такова поведение e в дълбоко противоречие с основното право на информираност на българските граждани.
Подобен род отношение грубо погазва законовите, професионалните и етичните норми в журналистиката, категорични са патриотите.


В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки