Вертолет срещу дървената мафия в Стара Загора


Вертолет срещу дървената мафия в Стара Загора
Стара Загора търси пари за вертолет срещу дървената мафия, обяви преди дни кметът Живко Тодоров
20 Април 2014, Неделя




Автор: Ива Ангелова

Безпилотен вертолет за опазване на горските масиви иска да закупи Община Стара Загора. Летателният апарат ще е снабден с камера, която ще фотографира в реално време какво се случва в горските масиви над Града на липите. Видеото ще помогне за по-бързите действия на зелената полиция, а и в случай на пожар районът ще е точно и бързо локализиран.

За реализацията на тази идея Община Стара Загора възнамерява да кандидатства за европейски средства. В най-скоро време започва и премахването на незаконните къщи в кв. „Лозенец“, където самонастанилите се роми изсичат горите в близост до квартала.
"Тече процедура и до момента никой не е обжалвал заповедите ми за премахването на постройките, така че никой не може да има претенции", уточни кметът Живко Тодоров.
Той каза още, че е подготвено изменение и допълнение към Наредбата за обществения ред, касаещо забраната за движение на каруци на територията на град Стара Загора, което ще влезе в дневния ред на следващата сесия на ОбС. 

До два месеца ще заработи и Център за градска мобилност, в който ще се приемат сигнали и ще се контролират сметоизвозването и движението на градския транспорт, съобщи ресорният зам.-кметът Йордан Николов.


В категории: Общини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки