Те го казаха


12 Април 2014, Събота


„България е на предпоследно място по усвояване на европари. Преди нас е само Румъния, а след нас в класацията е Италия.


Страната ни е с голяма разлика в класацията и от Румъния, и от Италия. Но този тип изречения се използват за чисто пропагандна цел. Вече година почти опозицията се опитва да ни обясни как Европейската комисия ще ни спре парите или ни ги е спряла. Европейската комисия категорично отказа да влезе в този политически капан, защото това са опитни хора, които неведнъж е опитвано да бъдат използвани за вътрешнополитически цели от доста по-неопитни политици от тях. И сега очевидно на дневен ред дойде Европарламентът. Така опитът да бъде използвана европейска институция за вътрешнополитически цели отново не успя"
според правосъдния министър Зинаида Златанова няма страшно, няма да ни спрат парите от Европа

„Проблемът не е да се смени това правителство с друго. Предишното правителство на ГЕРБ беше също изключително вредно. Проблемът е, че това не променя нещата. За нас трябва да се променят принципите, по които се избира правителството. За да се промени всичко това, не трябва просто да се отиде на избори, за да имаме поредното правителство, което прави същото. Проблемът на държавата ни вече 25 години е точно това - имаме структурен и принципен проблем. Правителството може да се смени или ако загуби мнозинство в парламента, а доколкото виждам - това не се случва, или ако излязат хората по улиците и го пометат, което също не се случва. От евроизборите нищо не следва"
Ивайло Калфин достига до прозрения. Откакто е член на АБВ

„Едно правителство с толкова ниска степен на обществено доверие не може да прави политики в сериозните области. Нито в здравеопазването нещо ще стане, нито в образованието, нито в енергетиката, а в България има много въпроси за решаване и това е губене на ценно време. Допускам, че самите партии в управляващата коалиция си дават сметка за това, така че до година време ще има парламентарни избори”
заместник-председателят на Движение “България на гражданите” Даниел Вълчев с подновен стремеж към властта

"Има и кадрови назначения, които не са били от най-добрите. Това е абсолютна троха на фона на онова, което се задава за държавата, което това правителство причинява на държавата. Съдебната система може да поправи грешка на ГЕРБ, но другото няма кой да го поправи"
Бойко Борисов с полупризнания за дивотиите на неговото управление

„Днешните управляващи не искат да говорят за позора, който направиха в сектор „Сигурност”. Тази некомпетентност, която наблюдаваме, се дължи на направените кадрови и законодателни промени. Виждате, че във висшето национално ръководство няма нито един човек, който да е останал от предишното правителство. Все пак трябва да се стремим към някаква приемственост. Винаги, когато съм работил като министър на вътрешните работи, съм се придържал към професионализма и съответните качества на дадените хора”
Цветан Цветанов, както обикновено забравя за подслушването и тормоза по време на неговото управление на МВР

„Никъде не е казано, че ще има ясни и категорични санкции за България”
министърът на икономиката Драгомир Стойнев твърди, че не ни очакват глоби за отменяне на лицензите на ЕРП-тата и „Южен поток"

„Плевнелиев се опитва да се прави на проевропееца и проатлантика в ситуацията с Русия. Използва русофобска позиция, за да се откроява като представител на десницата”
Михаил Миков от БСП за президента


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки