Роджър Хелмер: НФСБ е най-модерната политическа партия в страната


Роджър Хелмер: НФСБ е най-модерната  политическа партия в страната
Важно е да изберете истински патриоти за ваши представители в Европарламента, каза Роджър Хелмер (последният от ляво надясно)
28 Март 2014, Петък


Евродепутатът от Британската партия за независимост (ЮКИП) откри предизборната кампания на Националния фронт в Стара Загора

Автор: Светлана Николова

Знам, че усилията на Слави Бинев и Валери Симеонов са насочени към това, българите да не напускат България. Техни приоритети, както и на партията, която представляват – НФСБ, са противопоставяне на лицемерието и двойните стандарти в ЕС, и спазването на върховенството на закона, заяви Роджър Хелмер.
Той подчерта важната роля на депутатите евроскептици в ЕП: „75 процента от законите се формират в Брюксел, а във вашата страна те само се изпълняват. Затова е толкова важно да изберете истински патриоти за ваши представители в Европарламента“.

Валери Симеонов очерта основните приоритети за евродепутатите от „Национален фронт за спасение на България”. По думите му един евродепутат не може да реши икономическите проблеми на страната ни, да намали безработицата или енергийните проблеми у нас.
„Това са празни обещания. Задачата на нашите евродепутати е да следят зорко и да сигнализират пред европейските институции за злоупотребите в управлението на държавата и общините, за масовата контрабанда и диктата на монополите. Целта е да изпратим борци, които да се отдадат самоутвержено и всеотдайно на каузата „България“, заяви съпредседателят на НФСБ.

Като единствен пример сред българските евродепутати той даде Слави Бинев, които спаси шестимата български моряци, които още щяха да гният в гръцки затвор, ако не беше намесата на НФСБ и Бинев. Той единствен реагира и срещу злоупотребите на канадската „Дънди прешъс“ и предизвика уволнението на изпълнителния директор на компанията заради екологични престъпления.
Ден по-рано, на 25 март в София, НФСБ обяви и своите кандидатдепутати в ЕП.

Начело на листата на родолюбивата формация е нейният съпредседател и собственик на телевизия СКАТ Валери Симеонов, следван от евродепутата от Националния фронт Слави Бинев и водещия на предаването „Дискусионно студио“ на патриотичната медия и опитен дипломат Велизар Енчев. Веднага след тях, на четвърто място се нарежда друго популярно лице на СКАТ – водещата на предаването „Зад фасадата“ Силвия Трендафилова (виж карето по-долу) .

„Ние сме реалисти в живота и в политиката. Ние сме честни хора и сме наясно, че няма как за една година нещо да се е променило в България, особено по отношение на тази зверска надпревара за повече места на всички поредни избори. Не само е възможен втори сценарий „Костинброд” 2 на предстоящите избори, а сме сигурни, че ще има и масово купуване на гласове. Това вече се подготвя. Имаме информация от щабовете на други партии, че се заделят пари, планират се съответните структури, които ще осигурят плащането“, категоричен бе Валери Симеонов.

Съпредседателят на Националния фронт допълни, че не очаква ситуацията да се е променила само година след парламентарния вот, на който бяха отнети гласове от партията на СКАТ чрез фалшифициране на изборните протоколи: „Няма какво да промени в тази нечистоплътност в подготовката и провеждането на изборите. Основната движеща сила в политиката в България са икономическите интереси и борбата на съответните присъдружни олигарси. Няма никакво значение за изборите ще има ли, или не зам.-председател на ЦИК от една партия или не. Това е поредното отвличане на вниманието на обществеността от това, че Изборният кодекс е същият и ще сме свидетели на същите злоупотреби.“

Сред темите на пресконференцията бе и ситуацията в Украйна след окупацията на Крим от Русия. Патриотите се обявиха против всякакви прекроявания на държавни граници.
„Ако допуснем, че е нормално през ХХІ век да се прекрояват така безобразно граници, това означава, че трябва да се подготвим за най-лошото. Не бива да забравяме, че на Балканския полуостров ние сме държавата с най-малка армия. Така че, единственото спасение на страната е да се опира на  силата и възможностите на Европейския съюз и така да запази своята територия”, подчерта Симеонов.

Той бе категоричен, че позицията на „Атака“ за украинската криза е антибългарска: „При тях става въпрос за краен популизъм и смяна на позицията според момента. За нас те не са националисти. „Атака” играят чисто предизборно ролята на проруска партия. Смятаме, че това е недостойно. Един български националист, патриот преди всичко трябва да бъде българофил, трябва да поставя българските интереси над всичко, а не да пее хвалебни дитирамби за Путин или за Обама.“


Роджър Хелмър е роден на 25 януари 1944 г. в Лондон. Учи в Grammar School  в Саутхемптън. Завършва математика в Чърчил колидж, Кеймбридж. Започва работа през 1965 г. в „Проктър & Гембъл“, където прави успешна кариера. Живял е и е работил в Хонг Конг, Сингапур, Тайланд, Малайзия, Корея, Филипини, Виетнам, Гуам и Сайпан.
Избран е за депутат в Европейския парламент с листата на Консервативната партия във Великобритания през 1999 г., като представител от региона на Ийст Мидландс, Източна Англия, включващ графствата Нотингамшър, Дарбишър, Лестършър, Рътланд, Нортхамптъншър и по-голямата част от Линкълншър. Преизбиран е като член на Европейския парламент през 2004 и 2009 г.

Известен като евроскептик, той често критикува политиката на Консервативната партия. През ноември 2009 г. се оттегля от поста неин говорител по въпросите на заетостта в Европейския парламент, поради несъгласието си с новата политика на консерваторите по отношение на Договора от Лисабон. Привърженик е на схващането, че Великобритания трябва да излезе от Съюза.
През март 2012 г. напуска Консервативната партия и се присъединява към Британската партия за независимост (United Kingdom Independence Party). Сега той е на първо място в листата на ЮКИР за изборите за Европарламент през 2014 г.



Кои са кандидатите за евродепутати
на патриотичното обединение около НФСБ


1. Валери Симеонов, управител на ТВ СКАТ и съпредседател на НФСБ. Завършил е ВМИ София - електроинженер. Плавал е с кораби на „Океански риболов” като електромеханик. Бил е енергетик в металургичния завод в Дебелт. Първи председател на КТ „Подкрепа”- Бургас.
През 1992 г. създава ТВ СКАТ в блока, в който живее. Днес СКАТ е една от най-големите и модерни кабелни телевизии и е изградена изцяло със свои средства, без чуждо финансиране и кредити. През 1994 г. Валери Симеонов създава телевизионната програма СКАТ, патриотична, винаги в служба на България.

Получил е десетки престижни награди за постиженията на ТВ СКАТ.
Валери Симеонов спонсорира български спортисти, музиканти и писатели. Изгражда редица паметници, прави дарения за възстановяването и изграждането на много православни храмове.
След местните избори през 2007 година е избран за председател на общинския съвет в Бургас. Година по-късно подава оставка заради решението на ГЕРБ за строеж на джамия в комплекс „Меден рудник” в Бургас.
През 2011 г. става един от основателите на партия „Национален фронт за спасение на България“.

2. Слави Бинев, втори мандат депутат в Европейския парламент, зам.-председател и член на бюрото на Групата „Европа на свободата и демокрацията” и представител на НФСБ в ЕП.
За двата мандата като евродепутат Бинев е бил член на редица комисии към ЕП, между които: заместник-председател на EuroLat - комисия по устойчиво развитие, околна среда, енергийна политика, научни изследвания, иновации и технологии; член на Комисията по икономически и парични въпроси; заместник-член на Комисията по култура и образование (2007-2009 г.). Председател на интергрупата по спорта.

Бинев има магистърска степен от Национална спортна академия "Васил Левски", София (1990 г.). Докторант към Института по психология на Българска академия на науките.
Балкански и европейски шампион по таекуондо.
Баща на 5 деца и дядо на 1 внучка.

3. Велизар Енчев, завършил е журналистика и международни отношения. Работил е като кореспондент на „Отечествен вестник” и БНТ в Белград по време на гражданската война и разпада на югославската федерация. Дългогодишен телевизионен коментатор по външнополитически проблеми. Бил е български посланик в Република Хърватия (1997-2002 г.).
Автор е на монографията „Югославия. Последната балканска империя”. Защитил е докторска дисертация на тема „Югославската идея и нейната реализация – държавноправна и международна".
Доктор по международно право и международни отношения.

4. Силвия Трендафилова, автор на редица документални филми и автор и водещ на публицистични предавания в ТВ СКАТ, където работи вече 15 г. Завършила е право в Нов български университет и журналистика в Софийски университет „Св. Климент Охридски”. Силвия Трендафилова е носител на престижни награди за разследваща журналистика.
Член на Националния политически съвет и Националния изпълнителен комитет на партия НФСБ.

5. Александър Минев, юридически съветник на евродепутата Слави Бинев, преподавател по европейско данъчно право в частен колеж, докторант по право към Софийския университет „Св. Климент Охридски”.
6. Анна-Мария Гюзелева, актриса, балерина, хореограф, телевизионна водеща в ТВ програми, журналист.
7. Константин Бачийски, заместник-председател на партия „Средна европейска класа” и общински съветник от партията в Бургас.
8. Румен Христов, инженер, специалист по ядрена енергетика, член на ръководството на НИЕ.

9. Розалия Николова, технически секретар в Консорциум „Алианс енерджи компанис АЛЕКО” с предмет на дейност енергетика, изграждане на газопроводи и търговия с висококалорични въглища.
10. Доброслав Иванов, журналист, член на ръководството на партия „Национален идеал за единство“.
11. Любомир Желев, специалист по балканските въпроси и в частност по въпросите, свързани с българо-турските отношения, бивш дипломат.
12. Николай Божков, председател на фондация „Старата България”.

13. Светослав Георгиев, писател, публицист и журналист с множество публикации в периодичния печат и електронните медии, главен мениджър на СБП.
14. Ивайло Вагенщайн, бизнесмен, член на ръководството на НИЕ.
15. Георги Манев, председател на партия „Средна Европейска класа“.
16. Данчо Хаджиев, съпредседател на НФСБ и управител на софийския офис на ТВ СКАТ.
17. Борис Ячев, председател на партия „Национален идеал за единство“.


В категории: Политика , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
гражданин
02.04.2014 10:22:40
0
0
Ако не плюехте толкова много поАТАКА и Волен Сидеров , който се е доказал като истински политик и държавник , може да привлечете повече балами за вашата фалшива псевдо партия
[bouncing][chewinggum][bouncing][bouncing][bouncing][bouncing][bouncing][rolling][slimey][slimey][slimey]
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки