Правят край Китен международен православен детски лагер


Правят край Китен международен православен детски лагер
Тук това лято ще бъде организиран първият международен детски православен лагер
07 Март 2014, Петък


Поклонническият център към Московската патриаршия, явяващ се официален туроператор на Руската православна църква, започва да осъществява програма по създаването

Автор: Десант

на международни православни лагери за деца и младежи, съобщиха тези дни медиите в Русия. От разпространената информация става ясно, че първият ежегоден лагер по този проект ще отвори това лято врати в България и той ще бъде създаден на базата на тризвездния хотел „Грийн парк“, разположен в околностите на Китен сред живописната природа на парк „Странджа“ между гъсто покритите с гори склонове на планината и широка пясъчна плажна ивица.

Програмата е съобразена с това, заедно с почивката на море, децата да се запознаят с традиците на братските православни народи, да се научат да преодоляват трудности и да развият полезни навици от живота на православния християнин. Лагерниците ги очакват разнообразен активен отдих, множество спортни занимания и занятия по ръкопашен бой, разходки из гората и местните екопътеки, творчески мероприятия, екскурзии до Созопол и различни места у нас, където ще може да се запознаят с българските православни светини. Малчуганите ще вземат участие и в Божествена литургия.
Пребиваването в лагера ще се съвместява и с изучаването на български език, а също и на  английски и френски.


В категории: Вяра , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки