Връчиха награди за патриотизъм и силен български дух


Връчиха награди за патриотизъм и силен български дух
Репликата на монета от времето на цар Самуил, изработена в ателието на Петър Петров
02 Март 2014, Неделя


Отдадена бе почит и на 1000-годишнината от смъртта на цар Самуил

Автор: Десант

Дни преди националния ни празник 3 март и във връзка с него Сдружението за опазване на културно-историческото наследство „Велика Болгариа“ връчи във Варна почетните си награди за патриотизъм и силен български дух.
Призове за опазване на културно-историческото ни наследство получават Регионалният исторически музей и Военноморският музей във Варна.

С почетна награда "Велика българка" е отличена и една от най-прославените фолклорни и поппевици в България - Елица Тодорова, която е родена в морския град.
Освен почетни грамоти, отличените варненци се сдобиха и с реплика на монета от времето на цар Самуил, изработена в ателието на Петър Петров. С нея се отбелязва и годишнината от драматичната смърт на този български владетел, от чиято кончина при вида на ослепените му от Василий Българоубиец войници тази година се навършват 1000 години.

Досегашни носители на патриотичните призове са отец Иван, който от 1988 година отделя своята заплата, а сега и пенсия, за бездомните майки и деца в приюта в Нови хан; проф. Иво Кременски, бившият външен министър Иван Станчов, Галя и Христо Маджарови, които от години пишат за скритата и преиначена история на България в поредицата „Големият заговор срещу българите".

Наградите са част от националната кампания на сдружение „Велика Болгариа“ под надслов  „Българският дух – водач на света към новото духовно хилядолетие”, чието начало бе поставено в София с връчването на наградата „Велик българин" на европейския шампион по бокс Кубрат Пулев.

Носители на почетния приз още са и врачанският общественик и патриот Огнян Пищиков, както и председателят на Общинския съвет в Мездра и председател на Асоциацията на председателите на общинските съвети в България - инж. Делян Дамяновски, който е неразделна част от инициативите за опазване на правата на българите в Сърбия, Македония, Албания и т.н.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки