Валери Симеонов: Само истински патриоти могат да решат циганския проблем


07 Февруари 2014, Петък


Вината за антибългарската политика, която води до стопяване нa българската нация, имат всички политически сили, които са били във висшите етажи на властта

Автор: Десант

през последните 24 години. Това заяви съпредседателят на „Национален фронт за спасение на България“ Валери Симеонов в ефира на TV 7 на 1 февруари. Изказването му бе по повод темата за ромската престъпност, застъпена в предаването „Пряка демокрация“, на което Симеонов бе гост заедно със заместник-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки и лидера на ромската партия ДРОМ Илия Илиев.

„Не трябва да има привилегии за никой на основа произход, нито пък заради принадлежност към етнически партии извън закона, като вашата“, опонира Валери Симеонов на твърдението на Илиев, че циганите трябвало да имат квоти във всички нива на управлението на държавата.

Сред темите в дискусията бе и тази за вълната от престъпления, извършвани от цигани, които морят страната. Най-много са нараснали битовите кражби, които в голямата си част са дело именно на „мургавите“ ни съграждани. Според доклад на МВР те са нараснали с 51 процента през миналата година. Съпредседателят на НФСБ и Ангел Джамбазки се обединиха около мнението, че вина за това имат управляващите, които открито толерират ромските набези.

Симеонов даде за пример случай в гръцкия град Напфлио, където само преди месец за кражба на 40 метра проводници двама цигани от съседната страна са били осъдени съответно на 12 и 10 години затвор.
„В България такива престъпления или се подминават от полицията, или се издават леки присъди. Затова и много жители, пострадали от ромските набези, даже не подават жалби. Народът няма доверие в органите на реда и съдебната власт“, отбеляза съпредседателят на родолюбивата формация.

Той подкрепи искането на представителя на ВМРО, че трябва да бъде дадено правото на лично оръжие на гражданите, за да защитават своите семейства и домове от наглите цигански фамилии.
„Властимащите от всички цветове осигуряват чадър над циганските барони, занимаващи се с престъпна дейност. В замяна на защитата, те пък от своя страна осигуряват гласовете на етноса за управляващите. Най-ярко купуването на гласове се прояви при управлението на ГЕРБ, като на последните избори цели цигански квартали дадоха своя вот за партията на Бойко Борисов“, подчерта Симеонов.

Участниците в дискусията коментираха и идеята на президента за въвеждането на задължителното гласуване и електронен вот при избори.
Категорично против нея се обяви лидерът на ДРОМ с мотива, че така щяла да се промени политическата система: „Всички ще са стресирани фундаментално, което според нас ще е нарушение на демокрацията.”

Тезата му бе опровергана от Симеонов, който се обяви в подкрепа на задължителния вот: „Той ще доведе истинска представителност на управлението на страната, защото в момента две трети от избирателите нямат свои депутати в Народното събрание. Пример за това е Националният фронт, чийто реален резултат от близо 7 процента с масови фалшификации в секционните комисии бе занижен и така всъщност не бе уважена волята на нашите избиратели. Целта бе да не бъде допусната истинска патриотична партия в парламента, която да разруши статуквото“, обясни той.

Симеонов обаче се обяви против електронния вот, лансиран от държавния глава, и машинното гласуване, което е идея на БСП и ДПС, с мотива, че те ще увеличат възможностите за манипулация на гласовете и търговията с тях.
„Толерирането на циганския етнос за сметка на обикновените отрудени българи и фалшификацията на изборния процес ще продължат и занапред, защото и двете порочни явления са в изгода на партиите на „прехода“, без значение дали са на власт или в опозиция. Само навлизането на истински патриоти в управлението, които са загрижени за интересите на обикновените хора в България, може да реши циганския проблем в страната, обобщи Валери Симеонов.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки