В отговор на вашите въпроси


06 Февруари 2014, Четвъртък


Страдам от неврофиброматоза и се интересувам от лечението й с природни средства.
Димитър Господинов, Провадия



Неврофиброматозата, известна още като Болест на Реклингхаузен, е рядко заболяване, от което страдат един на 3500 човека. Дължи се на дефект, локализиран в т. нар. „дълго рамо“ на 17-ата хромозома. Мъжете боледуват два пъти по-често от жените.
Първите симптоми се появяват още в детството – промени в пигментацията на кожата, аномалии в централната и периферна нервна система с лезии по вътрешните органи. Уврежданията по кожата може да са множествени или в ограничен участък. Освен появяващите се по нея възли и петна, се образуват и кожни тумори и подкожни неврофиброми.

При младите момичета се наблюдава изкривяване на гръбначния стълб, уврежда се слухът, има проблеми и със стомаха и червата. При по-тежките случаи се стига и до умствено изоставане и епилептични припадъци.
До 15 % от болните с това заболяване се засягат и от злокачествени трансформации, които обхващат лицето, стомаха, дебелото черво, мозъка и различни нерви.

Рецепта 1 (Вяра Стоянова, Варна): Смесват се добре по 100 г синя тинтява, жълт кантарион, камшик, дилянка, жълта иглика, бял равнец, корени от троскот и червен кантарион. От тази смес се взима 1 с. л. и се вари 10 минути в 700 мл вряла вода. Кисне един час, прецежда се и се пие 4 пъти на ден по 150 мл преди ядене с мед. Този чай е чудесно пречистващо средство и на кръвта, като помага и при левкемия.

Рецепта 2: С 1 литър водка или ракия се заливат 100 г пелин. Оставя се да кисне 21 дни, като често се разклаща. Взима се по 1 капка, разтворена в 1 ч. л. вода, сутрин на гладно. Лечението продължава до 3 месеца. Помага и при левкемия и анемия.

Рецепта 3: В буркан се слагат по 50 г маточина и блатен аир, по 10 г шапиче (цариче), живовляк, пчелник, жълт кантарион, липов цвят, очиболец, турта, корени от троскот, коприва, листа от орех и черна боровинка, по 40 г плод глог, цвят глог и плод шипка, по 5 г пелин. Сместа се залива с 2 л червено вино и се оставя да кисне 14 дни, като често се разклаща. Прецежда се и се пие по 50 мл 3 пъти на ден преди ядене, подсладено с мед.

Рецепта 4: Смесват се 80 г плод шипка, по 60 г плод глог и цвят от глог; по 40 г златен корен и жълт кантарион. В 300 мл вряла вода се слага 1 с. л. от тази смес и се оставя да кисне 1 час. След това се затопля и се прецежда. Пие се 3 пъти на ден по 100 мл преди ядене с мед. Този чай усилва имунната система.

Рецепта 5: В 3 л вино се слагат 120 г розмарин и настойката се оставя да кисне 5 дни. Приема се по 50 мл 3 пъти дневно преди хранене.

Рецепта 6: Смесват се добре 250 г леко затоплено краве масло, 1 кг течен мед, 2 пакетчета счукана медицинска дъвка, 8 смлени с корите лимона, по 1 ч. ч. смлени орехи и бадеми, 40 броя индрише – нарязани на ситно листа с дръжките, 50 г копривено-шипково брашно. Преди употреба сместа се разбърква добре. Взима се по 1 с. л., разтворена в топло мляко или чай. Тази рецепта помага много и при всички видове ракови заболявания и левкемия, като усилва имунната система на болните.

Прилагането на рецептите не изключва
консултация с медицински специалисти


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки