Работният им ден


11 Януари 2014, Събота


27 декември 2013 г (петък), 15.30 ч. В последните дни на 2013 година управляващите са се изпокрили, за да празнуват далеч от електората.


Само лидерът на БСП Сергей Станишев продължава да омайва оредяващите привърженици на столетницата, че правителството ще издържи, въпреки масовите граждански протести: „Много правителства започваха с изключително висок рейтинг и в края на мандата завършваха с доста нисък. Аз не изключвам възможността с правителството на Пламен Орешарски да се случи точно обратното“, заявява червеният лидер пред медиите. След което гръмко обещава, че ще се въведе данък върху доходите на най-богатите, без да уточнява обаче, дали това ще важи и за червените олигарси.

28 декември (събота), 18.30 ч. Само ден след хвалбите на Станишев, социалистите са попарени от зам.-шефа на ДПС Йордан Цонев, който категорично отсича: Ние не сме съгласни. Това, че отстъпихме за доходите на най-бедните, не означава, че ще се съгласим да отменим въобще плоския налог“. БСП активистите веднага дават заден ход за данък богатство, което показва за пореден път, че именно антиконституционната протурска партия управлява страната.

3 януари 2014 г. (петък), 10.30 ч. След празниците първи по медиите хуква главният прокурор Сотир Цацаров. Пред репортери той лицемерно открива „топлата вода“: „Състоянието на следствието е като будна кома и да бави дела с години. Не е нормално да има отдели, състоящи се от един човек - завеждащ отдел. Не е нормално и администрацията на главния прокурор да има в състава си над 120 служители.“ Въпреки оплакванията си, Цацаров не отваря и дума за реформи и даже в прав текст заявява, че не му пука от мнението на Брюксел за съдебната система, защото „нищо ново нямало да научи от него“.

6 януари (понеделник), 12.00 ч. Докато премиерът Пламен Орешарски се занимава с протоколни неща като осветяване на бойните знамена, лидерът на социалистите Станишев е иззел неговата функции и обяснява на журналистите на пресконференция, че видите ли, новата тройна коалиция изобщо не е тройна, защото нямало квоти на партиен принцип. И дава оценка на правителството на Орешарски: „Кабинета ще изкара своя мандат защото трябва да ликвидираме докрай последиците от диктатурата на Бойко Борисов и да възстановим страната.“ Сигурно така Станишев разбира скандалните назначения на хора от ДПС по висшите етажи на властта и тегленето на огромни финансови заеми, които ще бъдат плащани от джобовете на обикновените българи
Освен обичайните нападки срещи лидера на ГЕРБ, шефът на БСП този път заклеймява и гласящия се за властта Николай Бареков: „Той е популист. Няма шанс да се пребори с борисовщината, ако се държи като него. Затова и двамата са опасни.“ Но великодушно подхвърля: „Ако се бори с Борисов сериозно и последователно, може и да намерим общи точки.“

7 януари (вторник) 10.30 ч. Пред БНР вътрешният министър Цветлин Йовчев се хвали, че вече няма съпротива срещу властта на БСП, ДПС и „Атака“: „Все по-добре се чувстваме като част от това правителство. Виковете „Оставка“ започват да стават от все по-малко хора и мисля, че все повече хора от българското общество осъзнават, че правителството прави неща, които са положителни".
На критиките, че с поправките в Наказателния кодекс и Закона за МВР се налагат цензура и диктатура на управляващите, Йовчев измънква: „Проектът към момента е съгласуван с експерти. Трябва да защитим държавността от екстремисти и да не допуснем грубо нарушаване на обществения ред.“ Явно за управляващите всички, които са против нея, са престъпници.

8 януари (сряда), 10.00 ч. Заседание на кабинета.


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки