Циганин преби жена в Добрич, пуснаха го за часове


Циганин преби жена в Добрич, пуснаха го за часове
Жертвата Цветана Вълчанова
29 Ноември 2013, Петък


42-годишната Цветана Вълчанова от Добрич стана поредната жертва на необузданата циганска престъпност, ширеща се все по-необезпокоявано из страната ни.

Автор: Пламен Николов

А мургавият младеж, който я нападна и преби, вместо да бъде осъден по бързата процедура, бе освободен 24 часа след задържането му.
На 22 ноември рано сутринта, както всеки ден Цветана Вълчанова отива към работното си място – павилион за продажба на вестници и цигари в центъра на Добрич.

На около 200 м от най-оживената част на града беззащитната жена бива нападната от млад циганин, който й се нахвърля с юмручни удари, опитвайки са да отнеме дамската й чанта. Блъскайки я в лицето, той й чупи носа и е страшно да си помислим докъде щеше да стигне физическата му агресия, ако в това време – по една щастлива случайност наблизо не бе минал камион на сметоизвозващата фирма, чийто шофьор подплашва апаша, натискайки клаксона и сменяйки светлините на огромното и шумно транспортно средство.

Свидетел на случката незабавно звъни на 112 и следствие на бързата реакция на полицаите побойникът е задържан. От Областната дирекция на МВР скриха обаче  самоличността му и съобщиха за медиите само неговите инициали – А.И. Разбра се също, че е на 18 години.

И докато пострадалата жена бива преглеждана в спешното отделение, заменяйки обичайния си спокоен трудов делник с престой в болничното легло, бандитът престоява зад решетките само 24 часа, след което бива пуснат на свобода. Оказва се, че въпреки категоричните доказателства за вината му и бруталността на нападението над Цветана Вълчанова, прокуратурата не е сметнала за необходимо да поиска постоянна мярка за неотклонение.

„За съжаление българите отдавна не са сигурни, че спокойствието, здравето и имуществото им ще бъдат защитени. Посегателствата над собствеността и живота им са вече ежедневие. А държавата я няма, липсва и респектът към институциите“  – споделя добруджанката веднага след инцидента. Самият акт на освобождаването на агресивния мургав джепчия, който я нападна, доказва за пореден път, че циганската престъпност у нас щедро се толерира от държавата и нейните правораздавателни органи.


В категории: Общини , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Българин
02.12.2013 20:28:52
0
0
Коментар трябва да поискате от прокурора, който е преценил да го пусне. Може би според него циганина се е блъснал случайно в жената, не я е пребил.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки