Ново посегателство срещу телевизия СКАТ


Ново посегателство срещу телевизия СКАТ
25 Октомври 2013, Петък


Пореден атентат срещу телевизия СКАТ бе извършен на 24 октомври. Автомобил на патриотичната медия бе опожарен в един от най-оживените райони

Автор: Десант

на бургаския квартал „Меден рудник“. Престъплението е извършено около 1.00 часа, а сигналът до противопожарната служба е подаден от бдителни съседи минути, след като колата лумва в пламъци. По всяка вероятност тя е подпалена с коктейл „Молотов“, като цялата й предна част е изпепелена.
Поражения от огъня има и върху съседните два автомобила. Подпалвачите са оставили след себе си улики – две чанти, като в едната е открита бутилка със запалителна течност, а във втората - следи от съмнителна жълтеникава течност.

„Трудно е да определя кой е извършителят на този пореден вандалски акт срещу СКАТ. Той разкрива нивото на нашите недоброжелатели и буди тревога за ситуацията в страната, за опитите за цензура, налагани от определени сили. Това е цената на истината, която изричаме, и аз съм наясно, че трябва да я плащаме“, заяви управителят на ТВ СКАТ Валери Симеонов.

Опожаряването на колата на медията е част от дълга серия посегателства срещу най-българската телевизия. Те датират още от февруари 2010 г., когато само за два поредни дни са хвърлени две взривни устройства в централния офис на СКАТ в Бургас.
Черната серия от атентати достигна своя връх месец преди тазгодишните парламентарни избори. На 12 април, отново в първите часове на денонощието, неизвестни разбиха поморийския офис на телевизията.

Че това бе чисто наказателна мярка срещу един най-големите кабелни оператори на Югоизточна България доказва фактът, че от помещенията не липсва нищо. Няколко часа по-късно, около 10 часа сутринта на същата дата, бе разбит и оптичен възел, който е в подземна шахта в бургаския жк „Славейков“. Там се намират съоръжения на стойност няколко хиляди лева, които бяха съсипани - нарязани и унищожени.

На следващия ден - 13 април, други три автомобила на медията бяха залети с агресивна блажна боя с разредител, който уврежда външната цялост на колите, разяждайки оригиналното покритие.
На 18 април пък бяха натрошени стъклата и нарязани гумите на още три коли на СКАТ. Извършителите този път бяха хвърлили през счупените стъкла пластмасови бутилки със смърдяща каша от развалена цаца.

До днес никой от виновниците за тези престъпления не е разкрит, като вероятно същото ще се случи с поредния подпалвач, опитал да сплаши телевизия СКАТ.
Десант


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки