Как да се отървем от главоболието


Как да се отървем от главоболието
Канела
19 Септември 2013, Четвъртък


Рецепта 1 (Ив. Петрова, Балчик): Канелата е едно много добро средство за премахване на главоболието. Залива се 1 г канела с четвърт чаша гореща (но не вряла) вода


и се оставя за половин час. След това се добавя малко мед. Пият се по 2 глътки на всеки един час.

Рецепта 2 (Радка Жекова): Взима се кората на лимон, изчиства се от бялото вещество и се  слага на слепоочието откъм влажната страна. Скоро под лимонената кора се образува червено петно, което пари и сърби. А главоболието изчезва.

Рецепта 3 (Кунка Пенчева Хубанова, Габрово): Взима се една торбичка с тесто (продава се в супермаркетите или в хлебарниците), оставя се както си е в пликчето да престои три дни, за да стане кисело. След това се разточва една правоъгълна кора. Тя се слага в тензух и се връзва отзад на главата. Така престоява до сутринта, когато се сваля. Това се прави няколко дни и главоболието преминава завинаги.

Рецепта 4 (Дора Игнатова): Върху челото се поставят резенчета от пресен картоф, дебели около 5 мм, и се завързват стегнато с кърпа. Така се пренощува, но превръзката може да се носи дори и през деня. Сменя се на 2-3 часа.

Рецепта 5 (Василка Костадинова, Ловеч): В термос се слагат 3 с.л. овесени ядки и се заливат с 500 мл кипяща вода. Оставят се да киснат 2 часа. Настойката се пие по 1 ч. ч. сутрин и вечер на гладно в продължение на 30 дни.

Рецепта 6 (Иванка Славова Петканова, Бургас): При замайване много помага 2 ч. л. мед, размити в 2 ч. л. ябълков оцет. В началото от този разтвор в продължение на 20 дни се взема 3 пъти на ден преди ядене. След като замайването поотмине, започва да се приема от него само сутрин и вечер. Пие се общо два месеца, след това се почива един месец и курсът на терапията се повтаря отново.

Рецепта 7 (Петрана Милковска, Трявна): Четири големи глави кромид лук се счукват и се смесват с 1 с. л. каменна сол и 100 г зехтин. Тази смес служи за налагане върху челото и слепоочията вечер преди лягане. Лечението е продължително. Отделно се прави компрес на челото със солена вода, като 1 с.л. сол се разтваря в 100 г вода.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки