Как да лекуваме декубитални рани


Как да лекуваме декубитални рани
Пчелен восък
12 Септември 2013, Четвъртък


Рецепта 1 (Радка Добревска, Варна): Смесват се 4 с. л. олио и 4 с.л. чист зехтин и към тях, леко загрети на огън, се прибавят 1 с. л. чиста дъвка – счукана на ситно,


1 с. л. настърган пчелен восък и 1 с. л. бял тамян – загрят на слаб огън (за да не се запали), счукан предварително наситно. Сместа бързо се прецежда през марля и се държи в хладилник. С получения мехлем се мажат няколко пъти предварително почистените с риванол рани.

Рецепта 2 (Добринка Петрова, кв. Аспарухово, Варна): Взема се бял тамян – 5 пакетчета, зехтин – 200 мл, бял восък – колкото орех, истинска дъвка (сакъз) – 30 г (от аптеката), чист пчелен восък – колкото орех, 1 средно голяма глава кромид лук. Зехтинът се затопля леко и към него се прибавя нарязаният като за готвене лук. Запържва се до златисто, след което се изважда от мазнината. Към нея се прибавя  тамянът, белият восък, пчелният восък и дъвката. Всичко трябва добре да се стопи. Разбърква се много хубаво и се снема от огъня. Пресипва се в друг съд. Съхранява се в хладилник. Използването на този крем дава невероятен резултат.
(За дезинфекциране на раните): Неголеми рани могат да се дезинфекцират като се мажат в края с чиста марля, напоена със сок от чесън. Възможни са раздразнения на кожата, при които процедурата трябва да се преустанови.

Рецепта 3 (Марийка Гунчева Георгиева, Белослав, Варненско): Взема се козя лой и без да се пържи към нея се добавя повечко прясно мляко. След това се слага да ври, докато остане на лойта. Нарязват се парчета от тензух, според големината на раната, и се потапят в лойта. След като изстинат, стават като мушамички. Всеки ден се взема по едно парче от тях и се налага върху раната, същата рецепта може да се използва и за рана от изгорено.

Рецепта 4 (Гено Куновски, Койнаре): Взимат се 100 г свинска мас, 10 г боров вазелин, 30 г прополис (колкото орех), 10-12 цветчета невен. Всички съставки се смесват и се варят на водна баня. Течността се прецежда през марля и се оставя да изстине. Раните се промиват с борова вода или риванол, след което се намазват с получения мехлем и се превързват. Превръзката стои 24 часа и се сваля. Прави се няколко дни, докато раните заздравеят.


В категории: Здраве , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Veni
16.05.2018 13:25:00
0
1
Моята майка дълги години беше на креват и от залежаването беше получила дикубитални рани. Лекаря ни предупреди ,че ако не намерим нещо , с което да ги мажем може да получи инфекция да стигнат до кокал и да умре от тях. Искам да ви кажа ,че се уплаших много и започнах усилено да търся мехлеми. Една съседка ми предложи да купя някакъв ръчно направен мехлем от билки, който много бързо действал за всякакви рани и за разширени вени. Аз разбира се нямаше какво да губя и го купих. Освен ,че с него спасих майка ми, от тогава не съм спирала да го ползвам- за вените на краката ми, за рани на малкия ми син, когато тръгне хрема мажем нослетето, за хемороидите на съпруга ми- за всичко. Горещо ви го препоръчвам.
Купува се от тук: www.behealth.free.bg
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки