На контрапротест срещу 50 лева


На контрапротест срещу 50 лева
Платените автобуси за контрапротеста
23 Август 2013, Петък


Преди седмица се случи нещо, което в нормалните страни не бива да се случва. Управляващите докараха хиляди граждани от цялата страна, за да ги подкрепят.

Автор: Ерол Емилов

Причината – гласуването на частичното вето за актуализацията на бюджета на президента Росен Плевнелиев. На жълтите павета се изсипаха 70 автобуса с хора от цялата страна. Всички те дойдоха с ясната цел да подкрепят кабинета „Орешарски”. И не отрекоха, че автобусите са организирани. Но пък твърдо заявиха, че не им е платено за това, което правят.

Според добре осведомен източник на вестник „Десант” обаче всеки от участниците в контрапротеста от Гоце Делчев например е получил по 50 лева, за да отиде в столицата и да вика в полза на правителството.
В петък сутринта от югозападния град тръгнаха 4 автобуса, пълни с граждани. В агитката бе и тамошният заместник-кмет и общински председател на БСП Валери Сарандев, който дори се срещна и здрависа с лидера Сергей Станишев.

Кметовете на малките населени места от региона пък бяха привикани от симпатизанти на противоконституционната партия ДПС и от хора на депутата Ахмед Башев, за да им бъде наредено да съберат поне по един автобус от поверените им села. Това обаче не се случи. Става въпрос за бастиона на незаконната партия село Рибново, общинските центрове Гърмен и Сатовча, както и курортното село Ковачевица.

Причината за техния бойкот е, че вече са изгубили вяра в тази партия, след като на срещите с тях кандидатите за народни представители от групата на Доган и Местан им обещаваха, че ще съдействат тютюнът да се изкупува на по-високи цени. Но ги излъгаха. А същата бе политиката и на червената партия. Депутатката Корнелия Нинова обикаляше тютюнджийските села от Благоевградска област и също гарантираше по-високи цени на техническата култура, което се оказа впоследствие лицемерна лъжа.


В категории: Общини , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
румяна
18.09.2013 19:31:30
0
0
[popinpopout]видя ли някой кой и на кого плаща
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки