В отговор на вашите въпроси


В отговор на вашите въпроси
22 Август 2013, Четвъртък


На 45 години съм. Болен съм от множествена склероза.



Какво може да ме посъветвате за лечението на това заболяване с използването на природни средства?
Данаил Радев,
София

Множествената склероза е автоимунно заболяване с възпалително засягане на бялото мозъчно вещество на централната нервна система, при което настъпва нарушаване целостта на миелиновата нервна обвивка. Това заболяване засяга хора между 20- и 40-годишна възраст. То протича хронично и с периоди на подобрение и влошаване. В много случаи води до инвалидизация.

Болестта засяга гръбначния и главния мозък със склеротични плаки. Развива се прогресивно, има схващания на краката, трудно ходене, треперене на очните ябълки и ръцете, загуба на рефлекси, депресия.

Учените и досега не могат да отговорят защо възниква множествената склероза. Смята се, че при нея имунната система „си изгубва ума“ и започва да атакува здравите нервни клетки. Поради тази причина защитната обвивка на нервите – миелинът, изтънява и се разрушава. Нервните импулси се предават неравномерно.

А поради това възникват различни неврологични нарушения: честа или постоянна умора; слабост в краката; изтръпване или усещане за иглички в областта на лицето, шията, ръцете, краката, както и усещане за стягане с колан около гърдите или корема; мускулите трудно се подчиняват и стават като опънати; нарушава се зрението на едното или двете очи, понякога предметите се виждат раздвоени; наблюдава се неразбиране и затруднение при говорене; както и загуба на контрол над уринирането.

Тези симптоми може и да не възникнат едновременно, но дори само няколко от тях са сериозен повод да се потърси консултация с невролог.

Рецепта 1 (Вяра Стоянова): Смесват се добре по 100 г жълт кантарион, лайка, салвия, бял равнец, хвощ, коприва, мащерка, смърчови връхчета. С 3 л студена вода се залива 100 г от тази смес, поставена в торбичка. Кисне 10 часа. За ползване при бани ври до кипване. Същата вода с торбичката с билките се претопля и се ползва за общо четири бани.

Рецепта 2 (Вяра Стоянова): Да се пие по 3 пъти на ден по 1 с.л. мляко от кобила.

Рецепта 3 (Вяра Стоянова): Вечер се слагат лапи от страшниче.

Рецепта 4 (Вяра Стоянова): Смесва се добре по 1 ч.л. сок от лук и течен мед, взима се по 3 пъти на ден, помага при атеросклероза и при склероза на мозъка.

Рецепта 5 (Вяра Стоянова): В шише се слагат по 100 г жълт кантарион, мащерка, седефче, коприва, салвия и лайка, бял равнец, хвощ, смърчови връхчета и дафинови листа. Залива се с 3 л олио (зехтин), кисне 14 дни, често се разклаща. Използва се за разтривки, като по 3 пъти на ден с настойката се разтриват гръбначният стълб и болните места.

Рецепта 6 : Всяка сутрин (ако болният не е алергичен към ужилване) се хваща пчела и болният се ужилва без да се маха жилото.

Рецепта 7 (Вяра Стоянова): Отрязва се капачето на една жълта тиква, маха се семето и се пълни с мед до горе, слага се капачето и се замазва с тесто. Оставя се да престои 14 дни, като често се  разклаща. От съдържанието се взима по 1 ч.л. 3 пъти на ден, разтворена в чай.

Рецепта 8 (Вяра Стоянова): Смесват се добре по 100 г коприва, камшик, великденче, жълт кантарион, борови връхчета, бял равнец, листа малина, широколист живовляк, листа горска ягода, френско грозде, орехи и жълт равнец, плод хвойна. Слагат се в 700 мл вода и течността ври 10 минути. Изпива се за един ден. Чисти запушени мозъчни съдове.

Прилагането на рецептите не изключва
консултация с медицински специалисти


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки