Тухли в стената


25 Юли 2013, Четвъртък


Берлин, 9 ноември 1989 г.: една стена, колкото и комунистическа да е, пак пада. „Няма повече стена, няма повече война!“ – написаха хората



върху руините от легендарната Берлинс­ка стена.
София, юни-юли 2013 г.: Повече от месец депутатите и правителството „Орешарски” поддържат „стената” между Народното събрание и протестиращите.
София, 11 юли 2013 г.: Сутринта млади писатели, поети и театрали (Ясен Атанасов, Иван Димитров, Милена Фучеджиева, Димитър Кенаров, Александър Кръстев, Тея Сугарева, Стефан Сугарев) прескочиха „стената” и минаха в охраняваната зона с "Грабвайте телата!" от "Опълченците на Шипка" на Иван Вазов. Вечерта три деца с българското знаме се покатериха по стълбите на Народното събрание и събориха „стената“ пред зорките погледи на полицаите. Те им се усмихнаха дружелюбно.

А на входната врата на Народното събрание вместо „Съединението прави силата” вече бе написано „Разделяй и владей”.
За морала, образованието и властта говориха от телевизионния екран и четирима академици – ерудирано и метафорично, но никой от тях не спомена императива на протестиращите: Оставка!
По едно време единият академик каза, че Верди застанал начело на един народен протест и протестът победил. Журналистката – чаровна и захласната – не се сети обаче да попита академиците кога и те ще поведат протестиращите пред Министерския съвет и Народното събрание.

Д-р Георги Чалдъков


В категории: Горещи новини , Трибуна

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки