Съдът в Трън стана семеен


01 Юли 2013, Понеделник


Обществена тайна е, че съдебната система в България е в плен на роднинските и приятелски връзки. Отдавна не будят учудване разкритията, че цели семейства са се разпрострели

Автор: Десант

из всички етажи в йерархията на родната правораздавателна система.
В районната прокуратура в Трън обаче се стигна до нов куриоз. По щат там трябва да работят двама прокурори, но реално работи само един - Павел Пейчев.
Висшият съдебен съвет по незнайни причини отказва повече от година да обяви конкурс за вакантното място. Внезапно на 24 юни такъв все пак е обявен и Пейчев, разбира се, се кандидатира. Въпреки че професионалната му биография е безупречна и самият той като човек е уважаван в градчето, сред магистратите се говори, че няма шансове. Срещу него ще се бори 32-годишнита Антония Алексова, чийто съпруг Михаил Алексов е председател на районния съд в... Трън.

Младата съдийка е завършила право в Руснески университет, а единственият й стаж, преди да влезе в съдебната система, е работата й като експерт юрист в КНСБ. Въпреки това, през 2009 г. тя става младши съдия в Перник, не без помощта на Ангел Алексов, който по това време е районен прокурор на града. Както може би се досещат читателите, това е бащата на съпруга й Михаил.

Откровената шуробаджанащина предизвиква обществена реакция. Неправителствената организация “Център на НПО в Разград” настоява Антония Алексова да бъде разследвана за “използване на съдебната система за лични цели“. Според НПО-то случващато се в Трън е пример за роднинските кръгове, завладели така наречените бутикови прокуратури, като тези в Радомир, Царево, Дулово и Раднево.


В категории: Общини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки