Подозрително суркане на пантофи


Подозрително суркане на пантофи
28 Юни 2013, Петък


Соросоидите изпълзяха връз протестния припек

Автор: Валентин Фъртунов

Тия дни из България се понесе едно архиподозрително шумолявене. Сякаш скелетите от гардероба с немощни стъпки се изтътрузиха и плъпнаха всъде, естествено, напълзяха най-вече медиите. Голяма суетня, голяма превъзбуда, зер - десетки седмици протести, а те, хрантутниците на Сорос, никакви ги няма.

То не бяха харти 2013, то не бяха декларации на 14 НПО-та, то не беше чудо. Включи се и измисленият наскоро Изборен борд, където начело на дружината, естествено пак е любимият предизборно-изборен професор на всите досегашни правителства от Времето на Големия Грабеж, Негово височайше присъствие г-н Михаил Константинов.
И се почна.

Едните соросоиди квичат:
Подпишете Харта 2013 за разграждане на плутократичния модел и възстановяване на демокрацията
- над 60 юристи, журналисти, университетски преподаватели, граждански активисти, творци и екозащитници вече се подписаха – и все соросоиди и соросчета, според едни сметки 90% от подписалите, според други – само 70% са пряко или скрито люде, прехранващи се на Соросовата трапезка.

Другите соросчета грухтят:
Заявяваме, че няма да участваме в консултации, докато не бъдат изпълнени следните искания:
И валят искания като за коледни подаръци – едно връз друго и все в шарени, писани кутии като за ранна детска възраст и всите със соросови демократски панделчици в цветовете на дъгата...

И отдолу пак подписани отбор юнаци, досущ като боковия отбор, дето се превозваше с отряд-28 – все другари и все близки на Отвореното общество - Институт за развитие на публичната среда, Център за либерални стратегии, Български хелзинкски комитет, Международен център за изследване на малцинствата и културните взаимодействия...
Брей, сакън, пръстенцата ми се изпотиха, дорде ги изпиша, зор. И все институти, и все центрове и комитети, и всите условия поставят, ултиматуми на несъстоялото се квази правителство.

И тогази професорът се провикна гороломно, кат някой генерал на Шипка:
Германската избирателна система!
„Чистата мажоритарна изборна система е изключително опасна, тъй като при нея се изкривява вотът" – дудне от всите телевизии Константинов и ни гледа назидателно.
„Така поне половината народни представители ще са избрани пряко и ще имат пряка връзка с хората" – повторно дудне професорът и вече ни гледа определено лошо.
Въх! Ами сега!

Кое е вярното – мажоритарното изкривява вота, или мажоритарното дава пряка връзка с хората!? Ако всичкото мажоритарно – се изкривява вота, ако половината – не се изкривява!? Ха сега, де! Математическо мислене или математическа шизофрения? Или пък Лопе де Вега... Нали го помните вица, и да не го помните, няма време сега, друг път ще се разправяме...
А онзи, там горе, от портрета си, се е вторачил и с небивало спокойствие и леденостуден змийски поглед гледа к`ви ги вършат неговите. Че и се засенчил с ръка, да не му блести протестният припек, че зер ще ги изтърве от поглед шашкъните си и ще вземат да я свършат кат бате Бойко. Язък, че му гласува такова доверие, орезили го дебеловратият, властта изпусна, не е шега!

Ех, народе, народе, немил и недраг никому, що не вземеш оная дебелата, метлата, от габъровите вършини, дето едно време метеше с нея овчите фъшкии в егреците, че...


В категории: Международна политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки