Чудодейно лекарство при стеснен хранопровод


Чудодейно лекарство при стеснен хранопровод
23 Февруари 2017, Четвъртък


Бивш лесовъд от Юндола цери болежки само с народна медицина и се справя дори с нелечими заболявания


Много са българите, които дълбоко са се убедили в чудодейната сила на народната медицина. Обикновено до нея хората прибягват, след като са опитали всякакви други начини да се отърват от страданията си и най-вече, когато не са видели никаква полза от общественото здравеопазване у нас. Тогава боледуващите търсят алтернативни начини да решат здравословните си проблеми.

Това предопределя и първата среща на Ибрахим Айдън от Юндола с прочутия наш народен лечител Петър Димков. Младият тогава лесовъд страда от тежко стеснение на хранопровода. В цяло ходене по мъките се превръща обикалянето му по болници и лекари из цялата страна в търсене на решение за избавяне от това мъчително страдание. Но никой не успява да постигне ефективното му излекуване. Така той стига и до лечителя Димков, който му дава една рецепта и Ибрахим завинаги забравя за своето теглило.

Стеснението на хранопровода – пояснява той – бива два вида: анатомично и на психична основа. Рецептата помага и в двата случая. Малко е сложна за приготвяне и изпълнение, но пък гарантира сигурно отърваване от неприятното заболяване.
В 1 литър чист зехтин се слагат по 3 с. л. цвят от бял равнец, цвят от жълт и от червен кантарион, лист и цвят от билката ранилист. Зехтинът се вари на водна баня в продължение на 1 час. После се оставя да престои 1-2 дни, след което се прецежда. От него се пие по 1 с. л. 3 пъти на ден половин час преди хранене.

Двадесет минути след това се изпива една 75-грамова чаша от една друга отвара. Тя се приготвя, като се смесват по 50 г цвят от жълт кантарион, листа от широколист жиловлек, листа и цвят от мента и от невен, листа от пача трева, полски хвощ и сладък корен. От полученото количество се взимат 2 с. л. и към тях се прибавят по 1 ч. л. анасон, ленено семе, корени коприва и корени дилянка. Всичко това се вари 10 минути в 600 мл вода и като изстине, се прецежда.

Вечерно време върху хранопровода и гръбначния стълб се налага лапа, приготвена от 200 г ориз, 20 броя сушени сини сливи, на които преди това е отстранена костилката и са добре намачкани, и 2 с. л. ленено семе, което е предварително леко запечено. Те се варят в 600 мл вода, докато се сгъсти като тесто. С тази лапа се престоява цялата нощ.
Отделно на главата за през нощта се слага „шапка“ от един голям зелен лист от прясно зеле, напръскан с оцет.

На корема пък се поставя компрес от парче памучен плат (хасе), напоено с топъл чай от лайка.
Тази рецепта може да се усложнява в зависимост от степента на заболяването и силата на болките. За по-подробна информация всеки може да се обърне към Ибрахим, който отзивчиво отговаря на тел. 0893 560 800.

Впрочем, лечителят е истинска енциклопедия с различни начини на лечения и на други заболявания. С природни средства той е излекувал и дъщеря си от полипи в носа, за които наши светила в медицината са вдигнали ръце и са ги обявили за нелечими. Но ето че с рецептата на Петър Димков, която юндолецът е приложил на детето си, от полипите не е останала и следа. А от подобен проблем страдат много млади и стари българи.
Взима се 5-10 г мумийо. Ако е 5 г, към него се прибавят 5-6 лъжици добре преварена вода, в която то трябва да се разтвори хубаво. Разтворът се прибира в хладилник и от него се капват 3 пъти на ден по 3 капки в ноздрите. Курсът на лечение продължава 1 месец, след което се почива 10 дни и се повтаря отново.

По време на изпълнението на тези процедури се случва лигавицата на носа да се усеща прекалено изсушена. В тези случаи, съветва Ибрахим, е добре тя да се намазва с вазелин или някакъв овлажняващ крем.
Като много ефикасно средство против запек някогашният лесовъд – днес вече пенсионер, препоръчва да се приготви смес от половин килограм чист пчелен мед, 15 г сяра (от аптеката) и 30 г шушулки от майчин лист, които се препичат предварително и се смилат на прах. От лековитата микстура се взима всяка вечер преди лягане по 1 с. л.


В категории: Здраве , Рецепти за здраве

5
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
5
Райна искъм да разбера как мог
11.11.2020 07:46:54
0
0
Здравейте казвам се Райна искъм да попита как мога да се излекува отснеснен хранопровод как да намеря
лек за това
4
Райна искъм да разбера как мог
11.11.2020 07:46:52
0
0
Здравейте казвам се Райна искъм да попита как мога да се излекува отснеснен хранопровод как да намеря
лек за това
3
Нели Ч
29.10.2018 15:11:52
2
1
Браво на лечителя!
Ще го направя. Убедена съм предварително , че ще ми помогне.
Лекарите иска някаква операция, но аз ВЯРВАМ НА БИЛКИТЕ ПОВЕЧЕ .
ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ И БОГ ДА ВИ ДАВА СИЛИ И И БЛАГОСЛОВЕНИЯ.
2
tisho
27.12.2015 19:02:38
3
0
?
1
ivanka ivanova
27.12.2015 18:54:24
1
0
ok ama pri nas e zatvoren napalno xranoprovoda kak da priemame nqmali dryg nahin
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки