Таланти от Добрич взеха балканската титла по фолклор


Таланти от Добрич взеха балканската титла по фолклор
Михаела Иванова и нейният партньор Атанас Монев
18 Юни 2013, Вторник


Двойка танцьори от Добрич обраха отличията от Втория балкански шампионат по фолклор „Евро фолк – Жива вода 2013", който се проведе в  Хисаря от 6 до 10 юни.

Автор: Пламен Николов

11-годишната Михаела Иванова, която вече е носител на редица национални и международни призове от фолклорни фестивали, и партньорът й Атанас Монев (на 16 години) се представиха с танците „Задявка" и „Тракийско настроение" по хореография на Коста Георгиев. Жури и публика останаха без дъх, запленени от изпълненията им.
Съвсем заслужено дойдоха и отличията – златен медал и диплом, а също и званията „Балкански шампион по фолклор” и „Лауреат на Балканския шампионат по фолклор „Евро фолк – Жива вода 2013".

Двамата получиха още грамота за принос в развитието на балканските традиции и обичаи и бяха  номинирани за участие в световния шампионат „World Folk – 2013", който ще се проведе през месец август.
Михаела Иванова всъщност вече е двукратен световен шампион по фолклор от предишните издания на световния фолк фестивал в Несебър.

Талантливата танцьорка от Добрич е и лице на форума „Жива вода”. Всички плакати на проявата, брошурите с програмата на шампионата и различните сувенири бяха украсени със снимки от нейни изпълнения. Тя е лауреат и от първото издание на хисарската фолклорна надпревара.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки