Белтък и стипца за рани от изгаряния


Белтък и стипца за рани от изгаряния
07 Март 2013, Четвъртък


И кога да се оставим на пчелите да ни жилят на воля


Верка Търнова е на 59 г. и е от Плевен. Жената е ревностен почитател на лечението с природни продукти от дълги години, тъй като досега не е имала случай, в който да се разочарова или разколебае в ефективността му. Най-много е експериментирала върху съпруга си, който често изпадал в критични за здравето му ситуации.

Преди 10 г., както си майсторял нещо вкъщи, мъжът й Митко предизвикал късо съединение заради неправилно боравене с електрически уред. Едната му ръка била обгоряла жестоко. Лекари определили пораженията на места от втора, на други – от трета степен.
„Положението беше изключително сериозно. Митко лежа в болницата доста време. Мажеха го с някакви неща, от които просто болката му утихваше за няколко минути, но раните не зарастваха“, спомня си за преживения ужас Верка.

Един ден тя случайно срещнала лечителка, която живее близо до тях. Разказала й за проблема на мъжа си и жената обещала да му помогне, стига обаче той да спазва стриктно заръките й.
И наистина успяла за кратко време да реши проблема. Рецептата се оказала проста и лесна за изпълнение.

Белтък от едно яйце се разбива хубаво, добавя се настъргана на ренде стипца, но количество, колкото да се покрие върхът на ножа. Пострадалото място се почиства добре и се намазва със сместа. Тя попива за около 15 минути. Маже се 2-3 пъти през деня, докато сместа свърши. Митко правил това  два пъти на денонощие – сутрин и вечер, и още след третия ден най-пострадалите места започнали да зарастват.

Проблем е, че днес се оказва изключително трудно да се намери стипца, така че хората трябва да бъдат по-упорити, предупреждава плевенчанката.
Преди няколко години съпругът й заболява и от дискова херния. Положението му е толкова сериозно, че цели три месеца е прикован в леглото, понякога нощем спи на земята.
Минава през всякакви медицински процедури, правят му и няколко курса с инжекции, но без резултат. Накрая му предлагат и оперативна намеса. След една такава злополучна интервенция негов колега остава в инвалидна количка и изплашен да не го сполети същата съдба, той отказва категорично.

След време успява да облекчи състоянието си с пчелна отрова. Митко е дългогодишен пчелар и храбро влиза при пчелите, като се оставя да го жилят. Първия ден една, втория – 2 и така до 7.
Впоследствие състоянието му се подобрява значително,  а с процедури и балнеолечение успява да отстрани проблема почти напълно.

Минават години, докато заболяването отново се проявява, този пък изстрадалият човек получава и пареза на десния крак. Познати съветват Верка да опитат да го лекуват с компреси от бял тамян.
Ето как: парче памучен плат се потапя в ябълков оцет. Изстисква се хубаво и след това върху него се слага добре счуканият тамян. На леглото се поставя шал и върху него се слага компресът. Болният трябва да легне така, че тамянът да попадне точно на болното му място, и да го притисне добре с превръзката.

След 10-15 мин. шалът се маха, а компресът трябва да е залепнал за мястото и да остане там. Носи се 4-5 дни без да се сменя, не бива и да се мокри.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки