Има ли ескадрони на смъртта в ДАНС, НСО и НРС?


Има ли ескадрони на смъртта в ДАНС, НСО и НРС?
Привилегиите на един файтон хора като тази, да се возят в бронирани коли, ни струват 34 милиона лева
19 Февруари 2013, Вторник


Публична тайна е, че къртици на престъпния свят денем носят пагони на тайните служби, а нощем върлуват като бандити

Автор: Велизар Енчев

Тези дни в Националната служба за охрана  избухна скандал, който ми дава правото да кажа: НСО е паразитна държавна структура, издържана от най-бедните европейци, за да осигури охраната на няколко души от елита. Време е да се сложи край на това безобразие, за да спестим милиони и ликвидираме опасен тумор в системата за национална сигурност.
НСО трябва да се закрие, като охраната на президента, премиера, шефа на парламента и още четирима "застрашени" политици се поеме от специализирано звено към Охранителна полиция в МВР. Ето защо:

Две седмици след провала на НСО в Националния дворец на културата, когато аматьор опря газов пистолет в главата на Доган, службата уволни двама ВИП­ охранители, уличени във връзки с мафията. Единият е дългогодишният служител Станчо Станев, охранявал Желю Желев и Петър Стоянов, както и експремиера Сергей Станишев.

До момента в НСО се изредиха трима началници - Димитър Владимиров, Румен Миланов и Димитър Димитров. И тримата носеха генералски пагони, но и скандалите при управлението им редовно повдигаха генералния въпрос за смисъла от съществуването на тази структура, дублираща полицията, жандармерията и баретите.

През 2004 г. ген. Владимиров подаде оставка заради контакти на негови хора с криминални структури. Напуснали служители изнесоха, че охранители "търгували" с информация за пазените от тях персони и семействата им. Кой е ползвал деликатната информация, която служела и за изнудване, не стана известно. Ако имахме държава, само това разкритие бе достатъчно, за да се разформирова НСО или поне да се проведе парламентарно разследване.
Не стана нито едното, нито другото. Тогава Първанов нямаше интерес да се рови в мръсните тайни на подчинената му НСО, както сега Плевнелиев и дума не обелва за оставката на ген. Коджейков. Но и депутатите не поискаха ревизия на службата и послушно гласуваха Закона за НСО, пропускайки разкритието на единия от уволнените офицери.

А той твърдеше нещо чудовищно - след нападението срещу Доган началниците му скрили документ, точно указващ какви строги проверки трябва да направят и каква апаратура да монтират на входа на депесарската конференция.
Случващото се и неслучващото се в НСО е повод да погледнем и в задния двор на НРС и ДАНС, чиито бюджети също минават през парламента. В Бюджет 2013 парите за НСО са увеличени с 10.7, на НРС - с 12.8, а на ДАНС - с 13.4 процента. Така НРС ще изхарчи 18.2 млн. лева, НСО - 34.3 млн. лева, ДАНС - 85.4 млн. лева.

Веднага бие на очи нещо крайно смущаващо - пазачите на един файтон хора получават два пъти повече пари от Националната разузнавателна служба.
Вярно е, че НРС не е цвете за мирисане, но елементарното приличие налага разузнаването да е по-важно от гавазите на Плевнелиев, Борисов и Цачева. Освен ако трите особи не са национално съкровище, над което бди цяла армия.

Погледнем ли автомобилния парк на службата, НСО наистина е малка армия, където има не само бронирани мерцедеси и беемвета, но и бронетранспортьори, линейки и пожарна. Да не говорим за готвачите, сервитьорите и камериерите, както бе по времето на Тодор Живков. И да не пропусна дегустаторите на храната и напитките, също окичени с пагони. Всички тези привилегии ни струват 34 милиона лева!

За разлика от цивилните ченгета, бюджетът на военното разузнаване е държавна тайна, защото парите за служба "Военна информация" са скрити в общите разходи на Министерство на отбраната. Запознати твърдят, че той е не по-малък от този на НРС. Добавя ли бюджета на МВР за 2013 г., който е малко над един милиард, излиза, че сигурността на държавата струва около 1.2 млрд. лева.

Въпреки тази солидна сума, обществото има нулева защита от битовата престъпност, мафията показно си разчиства сметките пред Съдебната палата, а външните ни граници се охраняват от два хеликоптера, пет катера и шейсет джипки и са пробити като швейцарско сирене.
С пълно основание ЕС ни гони от Шенген - защото вижда, че властта в София е в ръцете на мутри, подсигурили си гърба с избран от тях Висш съдебен съвет и с Цветановия главен прокурор, а на ред е и Конституционният съд.

Питам се обаче дали работещите в НСО, ДАНС, НРС и "Военна информация" (ВИ) съзнават, че обслужват един престъпен режим и някой ден ще дават обяснение за своите действия, както и за съзнателното си бездействие?
Дали шефовете на НРС и ВИ спят спокойно, след като дори военният министър Аню Ангелов се опълчи на Цветан Цветанов и призна: Законът за досиетата е опасен за националната сигурност. Той ни принуждава спешно да връщаме разузнавачи от чужбина, след като ГЕРБ премахна параграф 12 и освети всички кадри на двете разузнавания.

Тук визирам личната отговорност на директорите на двете разузнавателни служби, сляпо изпълняващи червения Закон за досиетата и безумните герберски параграфи. Вместо да приложат чл. 32, позволяващ им да засекретят ценни за държавата хора, те предават на линч всички свои разузнавачи, вкл. и чуждите агенти.
Защото, ако разкриеш офицер от НРС в Македония, ти осветяваш връзките му в Скопие, Охрид, Битоля и Струга. Това е престъпление по служба и рано или късно Военна прокуратура ще потърси сметка за това деяние.

Друг е въпросът, че след 2006 г. ген. Киров и ген. Студенков подло хвърлиха на кучетата редовите офицери на Балканите, запазвайки само хората на БСП, като ги обявиха за недосегаема номенклатура по чл. 12.
В крайна сметка НРС и ВИ се оказаха най-нелоялните към служителите си държавни структури. Поради което от три години чужди граждани масово отказват сътрудничество на шпионските ни служби, а част от старата агентура в съседни страни отхвърля всякакви контакти с НРС и ВИ.

И друг въпрос витае във въздуха: кога Народното събрание ще поиска обяснение от НСО, НРС и ВИ заради извършваното от тях незаконно подслушване и проследяване? По закон само военното разузнаване може да подслушва телефони и практикува външно наблюдение, без разрешение от прокурор.

Но напуснали службите свидетелстват, че и в трите сгради има подслушвателни централи и групи за проследяване, което е чиста проба паралелна власт. Затова изобщо няма да се изненадам, ако гръмне бомбата, че след 1989 г. в секретните служби е имало ескадрони на смъртта, премахващи неудобни личности в политиката и бизнеса.
След като Националната служба за охрана публично признава, че уволнява близки на мафията офицери, колко ли още къртици на престъпния свят денем носят пагони на НСО, а нощем върлуват като бандити?

А какво да кажем за външното разузнаване, където от години се назначават предимно деца от новата номенклатура? Както сподели наскоро пенсионирало се ченге, вижте трите имена на новопостъпилите в НРС и ВИ и ще получите пълен указател на влиятелните бащи в държавата - депутати, министри, висши чиновници.

Кадрови подбор по роднинска линия реализираха и бивши директори на НРС и ВИ - без никакви угризения те си размениха синовете в двете служби, сложиха им офицерски фуражки и ги изстреляха на престижни дипломатически прикрития в МВнР.
Точно тези ли "калинки" ще плетат разузнавателна мрежа на Балканите и в Близкия изток, където кипи от метежи и революции?      
Всъщност трусовете в НСО са само върхът на айсберга на тайните служби, под който се крият планини от бездарие, алчност и предателства. И се надявам съвсем скоро да видят бял свят.

Анализирай това
Дали шефовете на НРС и ВИ спят спокойно, след като дори военният министър Аню Ангелов се опълчи на Цветан Цветанов и призна: Законът за досиетата е опасен за националната сигурност. Той ни принуждава спешно да връщаме разузнавачи от чужбина, след като ГЕРБ премахна параграф 12 и освети всички кадри на двете разузнавания.


В категории: Анализи , Горещи новини

5
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
5
пинокиодървения
15.03.2015 14:17:11
1
0
Статията е страшна по своето същество, но не разкрива нищо ново. Тези неща се случваха и по времето на Тато, но не бяха така очебийни. Т.е. хората бяха относително спокойни поради липсата на информираност, а сегашната показност силно дразни. За съжаление - изнесеното в статията е напълно вярно, но де факто сме безсилни срещу тези извращения във властта. Що се отнася до "ескадроните на смъртта", поддържани и покровителствани от властимащите - това е чистата истина, защото самият съм бил участник в тях навремето... За съжаление !
4
ЦДКРС
10.04.2013 21:28:19
1
0
ВЪПРОСИ ЗА ДИРЕКТОРА НА НРС ДРАГОМИР ДИМИТРОВ КЪМ ПРЕЗИДЕНТА И СЛУЖЕБНИЯ ПРЕМИЕР
1.Защо след като на 13 март 2013 г. Комисията за досиетата обяви, че директорът на НРС Драгомир Димитров(или ДД), е работил в Държавна сигурност продължавате да го държите на този пост. Възможно ли е това да става с човек като него, който години наред лъга за това в България и чужбина? Как евроатлантическите структури приемат този факт?
2.Верни ли са следните твърдения за кариерното развитие на Драгомир Димитров и някои негови специфични “качества”: През 1987 година е бил на Висша комсомолска школа в Москва. Платен І-ви секретар на ДКМС-гр. Павликени, партиен секретар на ППО на БКП през 1986 г. и зам. в ОК на ДКМС-гр. В. Търново. Участвал като военнослужещ в поделение край Драгоман в преследване, залавяне и разпити на бягащи от соцлагера източногерманци,което предизвиква международен скандал. Майор ДД е назначен за шеф на РДВР – В. Търново с комбинация от тогавашният гл. секретар на МВР Б.Борисов за да уреди приятеля си на ръководен пост.Често злоупотребява с алкохол в големи количества. Ползва кокаин, след което става крайно раздразнителен, невъздържан и груб спрямо подчинените и околните.Като служител в служба „Сигурност” и НРС е обзавел апартамента си във В. Търново за сметка на турски гражданин, пребиваващ в региона и занимаващ се с незаконен бизнес. Срещу заплащане ДД е извършвал проверки в масивите на МВР на бизнесмени дали возилата им не са издирвани като крадени или незаконни, и взема дейно участие в унищожение на информация за корупция от страна на ръководител от РДВР-В. Търново.Бил е изпратен от К.Киров в Германия, за да може да прави CV с оглед назначаването му за шеф на НРС след като ГЕРБ овладее властта? Там в края на 2007 г. участва в създаването на организация на ГЕРБ въпреки, че като държавен служител е департизиран. Не се знае кой е прикрил тези му “качества” при назначаването за директор и генерал, откогато се движи неправомерно с въоръжена охрана и е уредил жена си на работа при Ц.Цветанов в МВР.
3.Такава ли е ситуацията в НРС към момента? Цари отровна атмосфера, безхаберие, некомпетентност и шуробаджанищина. Разузнаването е като районно милиционерско управление и унизено с назначаването на ДД за директор за да не разкрива далавери на управляващите. Узаконил е доносите в НРС до негова близка, която предстои да бъде изпратена като награда за “уменията” й в чужбина. Неуравновесен и крещи по подчинените си. Обградил се е с тези, които репресираха по времето на Д. Гяуров като и сега вършат същото. ДД не обявява действителните причини за "самоубийството" на шефа на архива на службата Б. Дойчев през 2006 г. и какво направи за да предотврати атентатът на летище Бургас на 18 юли 2012 г.,т.е.няма система за ранно предупреждение защото НРС не си е на мястото. В последствие се издига само версията, че Хизбула е организирала терористичното нападение.Част от служителите на разузнаването са били назначени и развивани от ДД защото са свързани с хора, от които той е зависим, като са пренебрегнати принципите на подбора и растеж. Друга част – истинските професионалисти той предаде на комисията за досиетата, сред които дори разузнавачи в Северна Корея и Ливан, с което издаде смъртна присъда на тях и техните контакти. ДД е създал специално звено за вътрешна сигурност, което шпионира собствения си състав. Има модерна техника за подслушване, която уж следва да се използва в чужбина. Възниква въпроса - кой контролира какво се извършва в НРС.Защо той политизира българското разузнаване, участвайки в игра на Б.Борисов, че Доган го бил поръчал. След този случай разузнаването не може вече да бъде партньор навън, защото чуждите служби ще си дадат сметка, че когато се предоставя някаква информация, тя може да бъде размахана във всеки един момент от някой, който прецени изгода за себе си от това.
4.Защо ДД чрез МС и одобрението на президента внесе в парламента Закон за ДАР (Държавна агенция разузнаване), бъдещото име на НРС, в който фигурират престъпни спрямо обществото параграфи като член 3, ал. 2, изискващ разузнаването да брани морала на българските дипломати в посолствата? В чл. 10, ал. 1 беззаконие като подслушването се узаконява като се осигурява използване на СРС без да уточнява на коя територия те ще се прилагат.Чл. 26 повелява обработването на личните данни, без да се иска съгласието на физическото лице. В разрез с човешките права ДАР има право да не информира физическото лице преди, по време на обработването на личните му данни и след това.Тя ще може да внедрява и свои агенти на прикритие в частни фирми без да уведомява за това съответния собственик.След като НРС се девоенизира чл. 60 разрешава на служителите на Агенцията да носят оръжие и да го използват при необходимост. Така българските шпиони ще ходят въоръжени зад граница. Член 61 пък приравнява разузнавача с бияча. Освен това ДД заяви пред медиите, че всички в разузнаването подкрепят бъдещия закон за ДАР и се радвали, че ще бъдат девоенизирани, което изобщо не било вярно.

“Център за Демократичен Контрол над Разузнавателните Служби”

3
ПИЧА ОТ МОРОКО
20.02.2013 21:58:54
2
0
ОТЛИЧНА СТАТИЯ ! Много информация ,запазвам я за поколенията !Не случайно не се махам от БУЛСАТ-КОМ, където СКАТ е фаворит сред ТВ- каналите - поне за мен !!
2
Р
19.02.2013 19:25:41
1
0
Този, които дава негативна оценка само не се разбра на кой беше неудобен. Така е в България кадърните и интелигентните не са удобни /Станчо Станев имам предвид/. Да те уволнят защото си разбираш от работата е просто класика.
1
Ник
19.02.2013 16:34:58
2
0
В края на краищата не разбрах от г-н Енчев има ли или да,ескадрони на смъртта в службите?А,ако човек е засегнат от дейността им,какво може да направи?Примерът с проф.Янко Янков е и зловещ,но и обезсърчителен.И не е само той!Своеволията им са страшни!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки