Работният ден на един премиер


16 Февруари 2013, Събота


7 февруари (четвъртък), 15.30 ч. Б. Б. се опитва да скалъпи оправдание за скандала „Буда“ е интервю за „Преса“: „Още когато бях шеф


на охранителна фирма, тези хора виждаха, че имам огромен потенциал. И тези хора, които работят с мен, видяха оперативен интерес", хвали се министър председателят. На въпрос, дали тогава това го прави продукт на службите, Б. Б. гневно избухва: „Говорите глупости! Това, че някой се е опитвал да ми прави зло, аз каква вина имам?! Те са се опитвали да ми правят зло, не разбирате ли! За да могат, проследявайки мен, да знаят тези хора, които охранявам, с кого контактуват, те трябва нещо да измислят за мен, да ми направят дело“. Борисов веднага и посочва виновник за своите неволи: „Хората около Алексей Петров са организирали това срещу мен. Още тогава той е ползвал службите, така както ползваше по-късно ДАНС“.

18.30 ч. Б. Б. излита с правителствения самолет „Еърбъс“ за Брюксел.
Поводът за воаяжа е редовното заседание на Европейския съвет. Компания му правят министрите Томислав Дончев и Николай Младенов.

8 февруари (петък), 12.30 ч.. Докато лидерите на Европейския съюз обсъждат бюджета на общността, премиерът се пъчи пред репортерките: „Това, което сега и канцлерът Меркел ми каза, и Ромпой, е, че България е страната, която получава най-много.“

9 февруари (събота), 14.00 ч. Борисов все още е в Брюксел . След края на заседанието се хвали пред българските журналисти: „С над 2 милиарда евро повече ще получи България от европейския бюджет за периода 2014-2020. Нашата страна е най-големият нетен бенефициент сред държавите от ЕС като процент от брутния национален доход“. Вместо обаче да се възхищават на успехите на премиера, репортерите го питат за „Буда“ и високите сметки на тока. Борисов махва с ръка: Не ме занимавайте с глупости“.

12 февруари (вторник), 12.00 ч. Б. Б. посреща в столицата хърватския министър-предедател Зоран Миланович. Пред медиите Борисов изтърсва: „Когато е бил малък, хърватският премиер е идвал с майка си на почивка в България и тя му е купила дънки „Рила". Той е бил първият хърватин в Загреб с дънки „Рила” – бил е рекламно лице на нашата страна“.
Явно двамата държавни лидери е нямало за какво толкова да си приказват защото Б. Б. се хвали: „Няма теми, по които трябва да се говори, както с македонския премиер. Затова говорихме за история и икономика. Все пак ние сме заедно с Хърватия и Дубровник още от времето на царете.“

15.00 ч. Премиерът и министрите Делян Добрев и Стефан Воденичаров са на среща с ръководството на научноизследователските институции за уволненията във фонд „Научни изследвания. Б. Б. се кара на учените: „Това, което е зависело от мен, съм го направил. Това, което поискахте – министър, фонд, съм ви изчистил терена. Моят съвет към вас е – намерете най-добрия арбитър между вас. Ние не може да сме ви арбитър. Проявете още малко търпение“.

17.30 ч. Притеснен от масовите протести срещу цените на тока, Б. Б. пред медиите хвърля вината върху опозицията: „Високите сметки за ток едната част трябва да се пише на Иван Костов, който договорил скъп ток от "Мариците", другата - на Тройната коалиция - БСП, ДПС и НДСВ, която пък приела добавките за зелена енергия. Решението на проблема е в ценообразуването на тока и точно за това уволних шефа на ДКЕВР Ангел Семерджиев“.
Накрая обаче измъква : „На този етап не бих отнел лицензи на ЕРП-тата“.

13 февруари (сряда), 10.00 ч. Б. Б. е на редовното заседание на кабинета.


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки