Джудже с възможности на великан


Джудже с възможности на великан
17 Януари 2013, Четвъртък


Лененото семе и неговите целебни възможности при безплодие


В България семействата с репродуктивни проблеми са между 200 и 250 хиляди. Едно от най-тежките преживявания сред младите хора е именно това – да чуеш, че по една или друга причина страдаш от стерилитет.

Покрай честването на празника Бабинден за това как се е справила с тази неволя ни разказва софиянката Донка Георгиева. Днес тя е пенсионерка на 69 години. Преди това цели 40 години е практикувала една от най-хуманните професии – акушерство. По стечение на обстоятелствата обаче самата тя като младоженка среща трудности със забременяването. Едва 20-годишна и омъжена само от 4 месеца, лекарите установяват гинекологичен проблем, съпроводен с кръвотечение. 

След редица болезнени изследвания и процедури й поставят диагнозата пелвиоперитонит (перитонит на половите органи), което предполага, че тя никога няма да стане майка. Като млад и влюбен човек, виждал не един и два подобни случаи в практиката си, младата невеста изпада в депресия. Заедно със съпруга си решават да си осиновят дете и отиват в дом за сираци.

Докато чакат одобрение обаче, срещат по-възрастна своя съседка, която им споделя, че самата тя дълги години не можела да зачене. Но в отчаянието си отишла при известния народен лечител Петър Димков и благодарение на неговия съвет дала живот на две прекрасни деца. Съчувствайки на Донка, комшийката й споделя каква е вълшебната рецепта.
Взима се ленено семе, което се препича в съд, най-добре в тиган с капак, тъй като то пука и отскача от съда като пуканки. Така приготвено, то се приема сутрин, обед и вечер по 1 чаена лъжица преди хранене.

Донка обаче взима по-голяма доза, понеже вкусът на „лекарството“ много й допада. Още на третия ден  кръвотечението изчезва, а само след месец установява, че е бременна.
След това споделя тази рецепта с много хора с подобни проблеми, които среща в практиката си, и всички те започват да наричат лененото семе „малкото джудже с великански възможности”.
Щастливата жена е успяла да излекува с дарове от природата и съпруга си Светозар, който дълго време е страдал от кървящи и болезнени хемороиди, пробвайки неуспешно всякакви лечения. Идеята за изцеляването му е подсказана от нейна колежка, която й донася известно количество сушени черни зърна от храстовиден бъз. 

Схемата, по която те трябва да се приемат, е следната: първия ден – 3 пъти по 1 зърно, втория – 3 пъти по две зърна, на третия – 3 пъти по 3 зърна... и така, докато стигне до 3 пъти на ден по 10 зърна. След това процедурата започва да се прилага обратно – 3 пъти по 10 зърна, 3 пъти по 9 зърна и т. н. до 3 пъти по 1 зърно. Хемороидите изчезват и повече никога не се появяват.
Успоредно с това изчезват и неразположенията, причинени от нередовен стомах. При Светозар се наблюдава и намаляване на високия холестерол. Преди лечението той страда и от отоци в долната част на краката под коленете, които обхващат дори ходилата му. След приема на бъзовите зърна обаче и от това не остава следа.

Мъжът на акушерката и до днес взима от тях, само че по веднъж на ден – сутрин на гладно по 10 зърна – профилактично с цел пречистване на организма.  И твърди, че това е неговата тайна рецепта и на 73 г. да се чувства прекрасно.
Преди време двамата съпрузи пък научават от народен лечител от Хасково за друга рецепта с бъз. Тя се препоръчва за засилване на имунната система. За целта се приготвя сок от зърната на растението. Не минава ден, в който Донка и Светозар да не пият от него. А начинът за приготвянето му е елементарен:

В стъклен буркан се слагат ред зърна от бъз, ред захар, после пак бъз и пак захар... и така, докато съдът се напълни. Оставя се да престои, докато захарта се стопи. След това от него на малките деца се дава 3 пъти на ден по 1 чаена лъжичка, а възрастните (които не страдат от диабет, естествено) могат да приемат по 1 супена лъжица 3 пъти на ден.
В следващия брой на „Десант“ ще ви разкажем за това как друга една жена е успяла да забременее след тежък аборт и дълги години неуспешни опити да си има дете.



В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки