Връзка джоджен за здрав стомах


Връзка джоджен за здрав стомах
15 Април 2018, Неделя


И ленено семе като лек при цистит

Автор: Силвия Горанова

Варналийката Светла Добрева е на 66 г. и по професия е инженер-химик. От дълги години тя е почитателка на природната медицина и й се доверява, за да лекува всяка своя болежка. Както през зимата, когато тежък грип я събаря на легло.

Освен голямата отпадналост и болките в гърлото, получава и затягане на червата, от което коремът й се подува. Тогава се сеща за една рецепта за прочистване на организма с билката сена.

Тъй като тя е на легло, съпругът й се заема с приготвянето на лечебната течност. Той обаче допуска грешка и вместо сена, запарва смрадлика.

Светла изпива цялото количество от 200 г наведнъж. Ефект първоначално няма. На следващия ден той отново погрешно приготвя отвара от смрадлика, този пък доста по-концентрирана. Този път резултатът е налице – само че е отрицателен.

Жена му получава непоносими болезнени спазми в стомаха, гадене и отпадналост, като прекарва в това състояние цели два дни и две нощи – превита от болка и не можеща да помръдне от крeвата. В един момент става ясно какво точно се е случило и семейството се паникьосва.

Доста изплашена, Светла се сеща, че е чела за една лечителка, нейна съгражданка – Вяра Стоянова, и веднага се свързва с нея.

Отзивчивата жена й обяснява, че не само са сбъркани билките, но и че отварата е доста предозирана.

Освен това дори да е била използвала рецептата със сена, ефектът може би щял да е същият, тъй като и тя не е подходяща за нейните оплаквания. Билкарката й препоръчва друго лечение.

За него се използва най-обикновен джоджен. 2 супени лъжици от него се заливат с 600 г вряла вода, след което запарката се оставя да кисне 1 час и се прецежда. Пие се първоначално 100 г, а след това на всеки половин час по 2-3 глътки.

Едновременно с това се приема отвара и от живовлек. 6 листа от него се слагат в 1 л вряла вода. Оставя се да кисне 1 час. После се прецежда и се пие през целия ден вместо вода.

Освен това всяка сутрин на гладно Светла приема по една супена лъжица зехтин. За няколко дни всичките й оплаквания отшумяват и отново се чувства работоспособна и щастлива.

Тя не е единствената, на която Вяра Стоянова, както вече няколко пъти сме писали, е помогнала.

За рак и аденом на простата например тя съветва да се смесят добре 150 г листа от леска, корен от божур, комунига, дребноцветна върбовка, корен от пелин, корен от глухарче, корен от водна перуника и по 100 г корен от зайча сянка и 50 г стрък от пелин. От тази смес се взимат 3 супени лъжици и се заливат с 600 мл вряла вода. След като кисне 8 часа, течността се прецежда и от нея се пие 4 пъти дневно по 150 мл преди хранене, подсладена с мед.

Против цистит пък лечителката препоръчва да се смесят 80 г мечо грозде, по 40 г листа от бреза, синя метличина, бял оман, семе от магданоз, по 160 г водна детелина и по 100 г плод от шипка и хвощ. С 600 мл вода се заливат 3 супени лъжици от тази смес. Запарката се оставя да кисне 1 час. Пие се 4 пъти на ден по 150 мл преди ядене.

Друга рецепта за цистит е с ленено семе: 1 чаена лъжица от него се залива с 600 мл вряла вода. След като престои така 1 час се пие по същия начин, както е посочено в горната рецепта.



В категории: Новини , Здраве , Рецепти за здраве

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки