Македонската пирова победа на Плевнелиев и Младенов


Македонската пирова победа на Плевнелиев и Младенов
Когато комсомолци се заемат с дипломация, играта става опасна за държавата
09 Декември 2012, Неделя


Ако Македония не признае българския характер на езика, нацията и историята си, след влизането в ЕС тя легално ще македонизира Пиринския край

Автор: Велизар Енчев

Когато преди година писах, че комсомолец, милиционер и партийна секретарка обладаха България, имах предвид семплите персони на президента Росен Плевнелиев, премиера Бойко Борисов и парламентарната шефка Цецка Цачева, успешно мутирали от червена номенклатура в капиталистическа. Тогава пропуснах външния министър Николай Младенов – последният комсомолски секретар на софийската английска гимназия, прозрял истината за неизбежното комунистическо бъдеще година преди неговия крах.

Тези дни Младенов напомни за себе си и доказа проверената истина, че няма бивши комсомолски секретари.
Който е размахвал юмрук срещу световния империализъм, громил е враговете на пролетариата и сплотявал младежките редици под знамето на ДКМС, той е проверен боец за всяка кауза - даже и за национализма, доскоро хулен от президента и външния министър като последното убежище на комунизма.

Но това е животът – времената се менят и ние с тях. Довчера си бил комунист, днес си глобалист, а утре се събуждаш като националист. Всеки има право на своята еволюция, даже и да се откаже от баща си заради кариера в затвореното за комунисти СДС и „Отворено общество“. 

Да, няма никаква грешка. Комсомолските секретари Николай Младенов и Росен Плевнелиев се преродиха в убедени националисти, готови и глави да режат за българската кауза в Македония. Като разкаяли се блудни синове, двамата преоткриха семейните си корени и припознаха национализма на бащите си.
Плевнелиев-баща - завеждащ отдел в Окръжния комитет на БКП в Благоевград, пропагандист срещу македонизма и пантюркизма в Пиринския край. Младенов-баща – подполковник в Първо главно управление на ДС, известно и с шпионажа си срещу Социалистическа федеративна република Югославия. 

„България ще блокира Македония в процеса на интеграция в ЕС, ако Еврокомисията не упражни натиск върху Скопие за добросъседските отношения. Не можем да дадем евросертификат на управляващите в Скопие, които систематично налагат идеология на омраза към България“, заяви българският президент при срещата си с еврокомисаря по разширяването Щефан Фюле.
Не, президентът не е подменен. Това е същият Плевнелиев, който преди половин година безрезервно подкрепяше членството на Република Македония в ЕС, без да поставя и едно условие пред македонистите в Скопие. 

А сега да видим дали пък външният министър не е подменен с негов двойник-националист. Преди месец Младенов изпрати остро писмо до скопския си колега Никола Попоски, поставящо три условия за македонското еврочленство.
Първото е подписване на споразумение за добросъседски отношения и сътрудничество, изработено според най-високите европейски стандарти и основаващо се на декларацията, подписана през 1999 г. от премиерите Иван Костов и Любчо Георгиевски.

Второто условие е изграждане на необходимата инфраструктура за засилено сътрудничество, както и създаване на съвместни работни групи за подобряване на отношенията в ключови области. На трето място се предлага формиране на съвет на високо равнище под формата на ежегодни междуправителствени срещи.

Нека сме обективни и уважаваме фактите, каквито и да са те, които и да са техните автори. Макар и закъсняла, новата македонска политика на Плевнелиев и Младенов е правилна.
Но това е само първата крачка. Важното е втората да е във вярната посока, която обаче съвсем не е българо-македонската декларация от 1999 г. Тогава този документ бе пробив в македонистката крепост. Но в него има опасна уловка, обслужваща македонизма, защото по същество декларацията признава македонския език.

Ето как изглежда неизгодното за България изречение в края на декларацията: „...Подписана в София на 22 февруари 1999 г. в два оригинални екземпляра, всеки от които на официалните езици на двете страни - български език, съгласно Конституцията на Република България, и македонски език, съгласно Конституцията на Република Македония, като двата текста имат еднаква сила“.

Следвайки логиката на декларацията от 1999 г., всеки нов документ за нормализиране на българо-македонските отношения задължително минава през българското признание на сърбизирания западнобългарски диалект, обявен от югославските комунисти през 1946 г. за самостоятелен македонски език.
Ако България е решила да следва гръцката политика към Република Македония, изключваща всякакъв компромис с името на държавата, тя трябва да постави три нови условия пред Скопие:  

Първо, официално признаване от македонска страна, че т.нар. македонски език е диалект на българския. Второ, признание на държавно ниво, че т.нар. македонска нация е творение на Коминтерна и Съюза на югославските комунисти през 30-те и 40-те години на XX век. Трето, като следствие от първите две условия, Скопие трябва да декларира, че т.нар. македонска история е неразделна част от българската история.

Само след изпълнение на тези три условия от скопското правителство, при това ратифицирани от македонския парламент, България може да вдигне бариерата пред влизането на Македония в Европейския съюз.
По своята същност нашият македонски проблем е идентичен с молдовския въпрос на Румъния. По тази причина преди три седмици Букурещ подкрепи българо-гръцката позиция за членството на Македония в ЕС. Така се създаде новата балканска ос „София-Атина-Букурещ“, изискваща от Скопие прекратяване както на антибългарската и антигръцката кампания, така и на присвояването на българската и гръцката история.

Че в поставените от Младенов условия към Скопие има опасни за нас подводни камъни, се видя и от светкавичната реакция на Скопие. На 4 декември македонският външен министър изпрати отговор на писмото на Николай Младенов, с което приема българското предложение за договор за добросъседски отношения и сътрудничество.

„Оставаме решени да градим общо европейско бъдеще, основаващо се на европейските принципи и ценности и с уважение към взаимно чувствителните въпроси. Всички открити въпроси и различия ще успеем да преодолеем с уважение и доверие, както и със зачитане на европейските ценности, на демократичните начала и човешките права”, пише в писмото на Попоски до Младенов.

Ако вярваме на написаното от Попоски, очевидно и той е сменен с друга персона, нямаща нищо общо с войнстващия македонизъм, отричащ всичко българско в езика и историята на македонците край Вардар.
Уви, Попоски си е старият македонист, умело играещ ролята на заспала лисица, само и само да получи българското съгласие за членство в ЕС. А декларацията от 1999 г. е онова вълшебно килимче, което ще отведе македониста в Брюксел. Самото му име е доказателство за лицемерие.

Приетата през 50-те години на миналия век именна система на Република Македония наложи изхвърляне на буквата „В“, за да демонстрира скъсване с българските корени на новородените македонци. Затова, видите ли македонски политик с подобна осакатена фамилия, той е от заклето сърбокомунистическо семейство и с него е невъзможен честен диалог.
Как сега ще реагират президентът и външният министър? Ще изпаднат ли в комсомолски възторг от великата си дипломатическа победа срещу Македония или трезво ще видят плюсовете и минусите на коварната македонска добронамереност?
Македонският триумф на Плевнелиев и Младенов може да се окаже пирова победа.

Пуснем ли Македония в ЕС, само с празнотото обещание, че спира антибългарската кампания, без изрично да признае българския характер на езика, нацията и историята си, след влизането в ЕС тя легално ще македонизира Пиринския край.
И за да е пълно унижението ни, в Брюксел и Страсбург ще превеждат на еврокомисарите и евродепутатите на сърбизирания западнобългарски диалект, а в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще открием катедра „Македонски език“, за да подготвяме преводачи за Европейския парламент и Европейската комисия.
Какво наказание ни стовари преходът – комсомолски секретари да командват държавата.


Анализирай това
По своята същност нашият македонски проблем е идентичен с молдовския въпрос на Румъния. По тази причина преди три седмици Букурещ подкрепи българо-гръцката позиция за членството на Македония в ЕС. Така се създаде новата балканска ос „София-Атина-Букурещ“, изискваща от Скопие прекратяване както на антибългарската и антигръцката кампания, така и на присвояването на българската и гръцката история.




В категории: Анализи , Горещи новини

5
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
5
+
25.12.2012 02:09:13
0
0
Не бива да има спор.сегашната позиция е правата.Ако разбира се не е предизборна шашма което е по вероятно.Пуснем ли македонистите в ЕС ,удряме жестоко българският елемент в Сърбомакедония и македонизираме българите в пиринско .След това следва и помакизиране на българомохамеданите.после турцизирането им/В свободна българия те са турцизирани три пъти а сега тече четвъртото турцизиране/и ...ами закриване на България.Логиката на ЕС е простичка .Тя е базирана на социал дарвинизма който ни е непонятен.Ако един народ се защитава качествено без да гъзоминичи и блюдолизничи спазвайки елементарните норми на САМОУВАЖЕНИЕ ЧЕСТ И ДОСТОЙНСТВО то този народ има право да живее.За последните 23 години българският елит доказа категорично че не знае какво е това чест достойнство самоуважение.Това е прост елит който избива собственото си население.Е Европа вижда това .Вярно е че определена елитна ЕСгрупа поддържа този извратен елит.но е верно че и ние следваше да се освободим от него .Може би е късно вече тъй като този извратен елит изгони младото и кадърното а останалото тук го наркотизира и деморализира много качествено,трови го с вредни храни и мачка със заплати по ниски от африканските-абе автогеноцид.казвам автогеноцид защото народа е корена на дървото български елит.да си режеш корена означава че този извратен елит също се самоубива .Та тази картинка вижда Европа.как да ни уважава тогаз?
4
попалексов лдп
10.12.2012 09:43:54
0
0
ХРОНОЛОГИЯТА НА ЕДНО НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО
Предистория
Сто години след 1913 г. стратегическите съюзници Гърция и Сърбия не могат да продължават политиката си на икономически, духовен и физически геноцид над българите в Егейска и Вардарска Македония. Национално катастрофирала Сърбия и банкрутирала финансово, социално и политически Гърция не са в състояние да продължат тази си политика, същността на която е АНТИБЪЛГАРСКА. Гръцката държава е мобилизирала целия си ресурс и гръцкото лоби по света за защита на политиката си на апартейд спрямо негърците в държавата и блокиране на Македония и на друга роля на България в региона. Абсурдът е, че не друг, а България благодарение на продажни български политици ще бъде употребена срещу своите национални интереси.
5 ЮНИ 2012 г.
Директорът на ЦРУ Дейвид Петреас на “частно” посещение в България, личен гост на премиера Бойко Борисов. Съвсем скоро става ясно какви ангажименти е поел премиерът Бойко Борисов.
8 ЮНИ 2012 г.
В сателитарката ТВ+ пред Георги Коритаров - бивш “кореспондент” в радио “Свободна Европа”, финансирано от ЦРУ, Бойко Борисов заявява предварително уговорена позиция, катастрофална за българските национални интереси и погребва национално отговорната българската позиция с признаването на РМакедония под конституционното й име.
9 ЮНИ 2012 г.
Спешно поръчково включване на академик Георги Марков и проф. Пламен Цветков в подкрепа на премиера -“жълт картон на Македония”, “червен картон “- целящо осигуряване на “научно” прикритие за предателската за българските национални интереси позиция.
10 ЮНИ 2012 г.
Говорителят на „Сириза”, Янис Бурнос, специално доведен в TV+ ден преди избори от огромна важност за партията му, за да изрече благодарности към България и да произнесе сакралните думи “и лично, лично на премиера” за прогръцките изяви на премиера Борисов.
05 ЮЛИ 2012 г.
Посещение на наскоро избрания Президент на България в Република Гърция - Росен Плевнелиев, впечатлило с необяснимо на пръв поглед награждаване и даруване от домакините. Наградите Почетен гражданин на Солун - защо ли, Доктор хонорис кауза - за какво ли, най-високият гръцки орден Ордена на Спасителя /с какъвто е награден и Тито?!/ не са били за минали, а за бъдещи заслуги към Гърция, за “Спасителя” на гръцките национални интереси за сметка на българските.
29 ОКТ. 2012 г.
Николай Младенов предприема обиколка на “крайгранични” населени места за да “чуе народа”, който бил искал ”твърдо отношение” към Македония, осигурявайки параван за родоотстъпническата позиция на правителството.
31 ОКТ. 2012г.
Росен Плевнелиев “Македония не е готова за Европейския съюз”,”Няма да пуснем Македония в Европа”- гръцката инвестиция в премиер, външен министър и президент, български “историци” и “журналисти” започна да се изплаща.
31 ОКТ. 2012 Г
“Тежката артилерия” на ГЕРБ БожидарДимитров се включва с подкрепа на президента за позицията на България. Като истински македонист той прави няколко антибългарски изявления.
6 НОЕМВРИ 2012 Г.
Вестник “Етнос”- “Гърция не е сама” - интервю на премиера Бойко Борисов – сценарият за превръщането на България в слугиня за изпълнение на гръцките интереси за сметка на националните интереси на България набира скорост.
12 НОЕМВРИ 2012 г.
Изявление на външния министър – “Подкрепяме Македония, но не на всяка цена” ревизира подкрепата на България за РМакедония за членство в Европейския съюз - от “Ние нямаме проблеми с Македония” до “Македония вече не е една романтична мечта”.
3 дек. 2012 г.
Среща на Бойко Борисов с Президент Обама, на която тщеславният български премиер да получи награда “потупване по рамото” и да се осигури поддържането на гръцката позиция на България по отношение на Македония.
5 ДЕК. 2012г.
Поставянето на “три” условия на Македония в последния момент, за които няма технологично време да бъдат изпълнени и това да послужи за обяснение и оправдание за българско “Не” на Македония на сегашните български управници е очевидно.
6 ДЕК. 2012 г.
Президентът Росен Плевнелиев, потънъл в имотни и други зависимости в Гърция (имот за 1300000 лева, а според гърците за 1300000 евро) застава срещу Европейския съюз, за да брани Гърция и гръцките национални интереси за сметка на българските. Имал бил „кауза”, но каква ли е каузата на един национален предател.
Какви са изходите от ситуацията:
1. Разбрал, че се опозорява за цял живот и че остава в историята като един от най-големите национални предатели, премиерът Борисов разритва “съветници”, оставяйки се да го води шопския усет и чуство за нещата, в последния момент подкрепя Македония за членство в ЕС и излиза с достойнство от капана, в който се вкара сам.
2. България с “вето” за Македония за Европейския съюз - унизителна, позорна, катастрофална и необратима позиция за България и българите, за българските национални интереси, нашето национално достойнство, нашата национална гордост и самочуствие.
3. Европейският съюз предвид кризата и неяснотата за развитието на Европа - съюз или федерация, да не постави въпроса за начало на преговори с Македония и така тя да ни спаси от най-големия резил в най-новата ни история.
Обратното броене за осъществяване на престъпна, катастрофална за България политика е в ход. Нека да не позволим предателството на днешните управляващи, поставили политически, имотни и други интереси над националните, да не бъде разбрано и разобличено и да се надяват, че ще избягат от историческата отговорност и ще им се размине приковаването на позорния стълб.
6 ДЕКЕМВРИ 2012 г.
Притеснен от съгласието на Р Македония за предложенията на външния министър,
опасявайки се, че ще трябва да връща, каквото е взел и да плати, каквото е ползвал в приятелска Гърция, видният “патриот” Божидар Димитров надава вой и призовава никога да не се приема Македония в Европейския съюз – разбираема, “родолюбива” позиция на “професора”.
9ДЕКЕМВРИ 2012г.
Телевизия BTV- Дияна Найденова - Премиерът Бойко Борисов споделя за съвместно заседание на българското и гръцкото правителства на 17 декември. Всеки би се запител до представителни мероприятие ли им е на гъцките управляващи, като Гърция гори под краката им. Разбира се, че не. Просто защитават националните си интереси и се осигуряват от изненадваща промяна на позиция в последния момент на Българския премиер. На 11 декември на срещата на най-високо равнище в Брюксел България трябва да продължи да поддържа антибългарската си позиция по адрес на Македония.
Очакваме на 17 декември в Атина Българският премиер да бъде награден с почетно гражданство на Атина, доктор хонорис кауза на Атинския университет, най-високия гръцки орден “на Спасителя”, действителен член на Съюза на гръцките художници /на българския не стана/ и прочие и прочие .....
А България - България кучета я яли
3
за чий
10.12.2012 07:48:13
0
0
А защо изобщо ни е Македония? Та там има над 1 млн. албанци. Не ни стигат другите, че и албанци да си завъдим за беля. Да си стоят в Македония и да правят каквото искат. В днешно време, колкото по-малко територия управляваш, толкова по-малко проблеми имаш. Я вижте Турция как се клати на глинени крака. Чудят се и се маят какво да правят с кюрдите, азерите, лазите, караманите и т.н.
2
мед
10.12.2012 07:46:04
0
0
Македония е ВЕЛИКА
1
Вучарник
10.12.2012 07:00:33
0
0
Свалям шапка на автора.Толкова ли са кьорави нашите политици, та не виждат елементарните истини и уроци на историята. Твърдо против сръбската крепост, наричана Македония.Стига подаръци на една държава, която с нищо не ги заслужава.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки