Работният ден на един премиер


Работният ден на един премиер
Карикатура: Николай Арнаудов
08 Декември 2012, Събота


29 ноември (четвъртък), 11.00 ч.  С внушителен антураж от гардове и журналисти от „правилните“ медии Б. Б. потегля



с правителствения самолет „Еърбъс“ за Варна  за поредното рязане на ленти в компанията на регионалния министър Лиляна Павлова.
12.00 ч. В морската столица премиерът открива нова спортна зала в Икономическия университет, като не пропуска да даде указания на медиите: „Показвайте пътища, театри, аули, библиотеки, спортни зали и не коментирайте нищо. Виждате, че в най-тежката криза в света, ние всеки ден откриваме кръстовища на няколко нива, аули, библиотеки, пътища, проходи, театри“ .
13.00 ч. След като обръща внимание на варненския спорт, Б. Б. се отправя към Драматичен театър „Стоян Бъчваров“. Той остава доволен от новия вид на сградата и възкликва: „Не е по-лошо от Народния“. Единствената Му забележка е за цвета на столовете: „И пак червени седалки, навсякъде червени седалки слагат“. След което с антуража си се качва да изпробва новата въртяща се сцена на театъра, която прави почти пълен кръг с покатерените на нея политически фигури,  вместо с актьори.
14.00 ч.  Свитата на премиера се мята на черните мерцедеси, пътували празни от София до Варна, и се отправя към разклона за село Тюдовци, където се открива ремонтиран участък от Твърдишкия проход. Премиерът споделя с кръжащите около него репортерки: „Може да съм по-притеснен за тези избори, но след 10 години всички вие ще кажете браво, че тогава в най-голямата криза се стегнахме и си направихме инфраструктура“. След което дълбокомислено добавя: „Думите отлитат, пътят остава“.
19.00 ч. Обратен полет към столицата. Жестока буря вилнее в Западна България. Самолетът на Б. Б. се тресе от турбуленцията. Премиерът настоява да се прибере в София въпреки предупрежденията на пилотите. Смелостта му е възнаградена и всичко привършва благополучно.

1 декември  (събота ), 17.00 ч. Заедно с министрите Аню Ангелов и Николай Младенов Б. Б.   отлита за САЩ. На борда на държавния „Еърбъс“ го няма вътрешният министър Цветан Цветанов, защото той вече от цели десет дни е в Америка.

2 декември (неделя), 12.30 ч. Б. Б. и компания са вече в Новия свят. Те поднасят венец на гроба на Незнайния воин в Националния мемориален парк в Арлингтън, където са погребани ветераните от всички войни на Съединените щати.

3 декември (понеделник), 22.30 ч. Най-после идва часът на срещата  в Белия дом с Барак Обама. Премиерът е придружен от министрите Цветан Цветанов, Николай Младенов и Аню Ангелов, посланиците Елена Поптодорова и Марси Рийс и заместник-държавния секретар Уилям Бърнс. Николай Младенов прехласнато доверява на журналистите, че Обама се бил обърнал към Б. Б. с думите: „Ако бях българин, щях да гласувам за Борисов“.
23.30 ч. Започва откритата част на рандевуто. Американският президент след обичайните хвалби, че сме „изключителен съюзник на САЩ“, отбелязва с нескрита ирония: „Бойко Борисов е много ефективен лидер, има черен колан по карате, затова внимавайте“.
00.30 ч. Вече в българското посолство министър-председателят не спира да се хвали пред родните медии: „Обама няма нито една забележка към България“. Доброто Му настроение  е безкрайно и дори споделя: „Три пъти се случва да сме с еднакви костюми и вратовръзки с президента,  Мишел Обама каза, че иска да се запознае с моята първа дама, защото сме имали еднакъв вкус и избират едни и същи съчетания“.

5 декември (сряда), 10.00 ч.  Б. Б. вече е на родна земя за заседанието на кабинета.



В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки