Работният ден на един премиер


03 Декември 2012, Понеделник


23 ноември (петък), 14,30 ч.  Б. Б. е в Брюксел на заседание на Европейския съвет, в компанията на външния министър


 Николай Младенов. Докато лидерите на страните от ЕС спорят за бюджета на съюза, българският министър-председател стига до изумително прозрение, че комунистите са виновни за всички беди в страната през последното столетие: “Страната ни е най-бедната в ЕС заради 100-годишното управление на социалистите, на БКП“. След това Борисов добавя втръсналата на всички мантра, че на Тройната коалиция са били спрени абсолютно всички европейски фондове, като причина за това според премиера е, че Станишев и компания марширували цял живот по Червения площад. Даже Камерън и Меркел се скарали на нашия държавен ръководител: „Претендирате за много пари, а всъщност предишното ви правителство усвояваше под 1 процент от фондовете, а вие усвоявате 25 на сто. Научете се и си усвоете всичките пари, тогава искайте още”.

25 ноември (неделя), 11.00 ч. Отново в Родината. Б. Б. пристига с  хеликоптер „Кугър“   в Етрополе за любимото хоби - рязане на ленти. Заедно с министрите Лиляна Павлова и Мирослав Найденов първо открива ремонтираната улична мрежа на града. На следващите го по петите журналисти Борисов доверява, че и тримата кандидати за главен прокурор имали изключителни биографии, та нямало значение кой от тях ще бъде избран.

12.00 ч. Кортежът от мерцедеси се насочва към новопостроените рехабилитационен и старчески дом в Етрополе за следващата лента. Наред с това Борисов продължава да разсъждава, този път на международна тема. „Ние винаги сме подкрепяли много Македония. Сега чух, че правят знаме 65 метра на границата... може би не е вярно. Но какво да правим? Винаги са имали нашата подкрепа и ще продължават да я имат.”

13.30 ч. Следващият обект за откриване е ремонтираното училище „Христо Ясенов“. Школото не е случайно, защото в него е била учителка не коя да е, а бабата на регионалния министър Лиляна Павлова. Б. Б. се увлича подобно на своя кумир Тато и почва да изрежда: „Направихме едно от най-добрите депа за битови отпадъци в областта. Направихме ви прекрасния манастир, часовниковата кула, сега и училищата в Етрополе оправихме“. Разбира се, не пропуска да посочи и кой е виновен за несполуките на страната: „Стогодишната партия няколко пъти ни е вкарвала в национални катастрофи, но ние в 20 години демокрация няколко пъти си я избираме да ни управлява. Забранил съм да ми говорят за Станишев и БСП. Те трябва да си поемат отговорност за всичко. Сиреч и лагерите в Белене, и националната катастрофа, и това, че за тези сто години си допуснал тази държава да е най-бедната, най-изостаналата в Европа. Ние днес откриваме пет обекта. Мога всеки ден да му показвам по пет.“

28 ноември (сряда), 10.00 ч. Б. Б. се прибира  в  София за редовното заседание на кабинета.
12.00 ч. Отново рязане на ленти. Този път Б. Б. заедно със софийския кмет Йорданка Фандъкова открива кръстовище при Телевизионната кула  на столицата.



В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки