Изходът е намерен: Ще изнасяме простотия!


Изходът е намерен: Ще изнасяме простотия!
14 Октомври 2012, Неделя


Нека използваме рационално производството на тази стока от нашите управници

Автор: Стефан Солаков

Докато финансовият министър Симеон Дянков се мята като ранена в сърцето пантера и отчаяно търси пари, за да „вържи“ бюджета за следващата година, от Брюксел долетя благата вест, че Мишо Шамара ще пее в Европейския парламент. Щял да протестира пред депутати и еврокомисари по повод липсата на демокрация в България.

Пренасянето на нашенските скандали на европейски терен е доста интересна иновация, която може да се използва от господин Дянков, за да осигури нови финансови постъпления в държавната каса на България.
Днес в нашата страна производството на промишлени стоки за износ е изпаднало в клинична кома, а както знаем една национална икономика трудно би оцеляла без съживяване на експортния сектор. Ето защо появата на Мишо Шамара на европейския подиум може да се окаже спасителната „сламка“ за правителството на Бойко Борисов.

През последните години у нас процъфтява най-вече производството на простотии и напълно логично е националният експорт да се облегне именно на този непресекващ извор на вдъхновение и най-неочаквани изяви на водещите фигури в управлението на държавата.
Преди няколко дни премиерът Борисов посети Благоевград, за да пререже поредната лентичка и да се порадва на народната любов. Посрещнат с тържествени крясъци от местните циганчета, той умилено обеща на децата да ги качи на военния хеликоптер и да ги разходи над града.

„Нека се пукат от яд Станишев и БСП като ме гледат колко много ме обичат хората“, заяви бате Бойко и предупреди Брюксел да не вярва на сълзите Станишеви, както и на българските медии, които си позволяват да ковладят (клепат) сияйния образ на министър-председателя и на неговите ангели от кабинета.
Скъпите читатели вероятно си спомнят как преди години един друг български държавник – бат` Петьо Битълса, се оплака от неблагодарното население и от опозицията като запя народната песен „Рипни Калинке, да се пукат душманите!“

Този оригинален начин за споделяне на мъката, която носи управлението на вироглава България, може да създаде специален клон в развлекателната индустрия, където рамо до рамо с рапър парчетата на Мишо Шамара ще се раждат балади или рок композиции, създадени по сценарий на страдащите български политици.
Президентът на България Росен Плевнелиев спокойно може да донесе много пари в хазната на Дянков, ако се захване активно и с артистични изяви.

Хич няма да му е трудно, вече го видяхме в Лондон, където напълно засенчи тамошната кино звезда Аткинсън, известен още и като мистър Бийн. Нашето момче неуморно сновеше между кралицата, олимпийското село, „Даунинг стрийт“ 10 и други забележителности на английската столица. Навсякъде бе придружен, освен от сина си, и от неустоимата си лъчезарна усмивка, за която режисьорът Милош Форман най-силно е мечтал, когато е събирал артистите за филмовия си шедьовър „Полет над кукувиче гнездо“.

В сравнение с нашата държавна кукувица оригиналният мистър Бийн очевидно се издъни с мрачните си гримаси при откриването на Олимпиадата, докато българското му копие, напомнящо за легендарния Мунчо, направо сияеше на фона на пълния резил с провалените български спортисти.
В надпреварата за производство на простотии не остава назад и външният ни министър Младенов, който напоследък се вживява в ролята на Делфийския оракул и ръси умопомрачителни идеи за омиротворяването на света. Най-свежото му предсказание бе свързано с неограничените способности на българската дипломация да гаси военни пожари в различни райони на планетата.

Малка и незначителна подробност е, че през устата на нашия Ники, тази съвременна Ванга в областта на външната политика, говори не кой да е, а госпожа Хилари Клинтън, за която господин Младенов е момче за дребни поръчки. Трябва да му се признае, че ги изпълнява напълно акуратно и винаги с необходимото уважение към господарите от Вашингтон. А ето и най-новото просветление на българския дипломат номер едно – не някой друг, а лично той щял да направи всичко възможно, за да обясни на Русия и Китай какво точно се случва в Сирия.

Защото тези две велики държави не били наясно за истинската ситуация в този взривоопасен район в Близкия изток. Как да не се разплачеш от умиление като гледаш и слушаш до каква космическа висота е изпълзяло самочувствието на нашия Ники и на управлявания от него експертен потенциал на Външното ни министерство.
Руснаци и китайци, тези нещастни и неудачни членове на Съвета за сигурност към ООН, въпреки че имат вековни традиции в световната дипломация, ще трябва да дадат мило и драго, за да научат лично от бившия комсомолец Николайчо какво се случва близо до техните граници.

Крайно време е Мишо Шамара да композира ново експресивно парче, с което да възпее този пореден Еверест в политиката на българското правителство.
Бай Веждю Рашидов, един клокочещ от идеи вулкан в кабинета „Борисов“, също даде заявка за поредната иновация в областта на културата. Заедно с прочутия Дудук от правителствената ТВ7, тези двама гении на безбрежната простотия предложиха непостроената още галерия, известна като българския Лувър, да носи името „Квадрат 500“. Не стана ясно само дали това наименование е родено единствено от мозъците на двамата умници или е колективна идея на квадратните глави, които управляват България през последните няколко години.

За разлика от своите колеги в правителството, Цецоу Пипона, отговарящ за националната сигурност, няма да изнася, а ще внася. И не простотии, а бежанци. От Сирия и други райони на Близкия изток. Кой от където иска да се отърве от агресивните навлеци, ще ги праща у нас за изхранване и пълно обгрижване от българските данъкоплатци.
Преди това нашите близкоизточни гости ще преминават през Турция и там ще плащат на местните каналджии, за да ги преведат нелегално на българска територия. Турция се хвали, че нейната икономика печели около 20 млн. евро годишно от незаконния трафик на хора.

У нас те пристигат боси, голи и гладни, но както се казва: „Пей сърце!“ - усмивката на Цецоу ще стопли всеки бродяга, преминал успешно сложните съоръжения за наблюдение на българо-турската граница.
„Добре дошли в България – страната на простотиите, произвеждани неуморно от хората на Бойко Борисов“! Човекът-слънчоглед, който преди време беше заявил пред стачкуващите миньори: „Аз съм прост и вие сте прости“. Демек, ще се разберем и ще оправим нещата. Днес обаче нашият бащица говори друго:

„Не говорете безпардонно като разчитате на моята интелигентност, доброта, възпитание, правдивост“. Сега остава господин Дянков да включи в износната листа на България и тези вълнуващи качества на нашите управници. А Мишо Шамара като прочут вече европейски бард, да ги разнесе не само в Брюксел, но и по целия свят. Впрочем доста изпростял и той в последно време.
„О, свещена простота!“, възкликнаха преди много векове древните римляни.

Ние, българите, можем да останем в световната история с възгласа „О, свещена доброта!“, гледайки влюбено нашия пръв партиен и държавен  ръководител – този нов национален кумир, надминал по величие и слава дори и лидера на Северна Корея, а и на други царства и господарства, останали на планетата Земя.
Защото „И ние сме дали нещо на света“, помните този прочут нашенски лозунг, нали?



В категории: Коментари , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
баба тонка
18.10.2012 18:41:45
0
0
Президент,Премиер и министър Младенов са умни,богати,уважавани и реализирани мъже,
простаците сте вие,дърти педеруги,от вас не става и чеп за зеле.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки