НСО ще убива, НРС ще ни следи


НСО ще убива, НРС ще ни следи
Те ще могат да стрелят на месо срещу всеки, който стане причина Борисов да закъснее за поредното рязане на ленти. Според новия законопроект това си е чист саботаж!
28 Септември 2012, Петък


Правителството превръща охранители и разузнавачи в гестаповци



Автор: Велизар Енчев

Че България е полицейска държава, в която всеки може да бъде проснат на земята от униформени  мутри, това не  е  никаква тайна. Само вижте присъдите в Страсбург срещу България и ще се убедите, че родната полиция се е изродила в отдел за мокри поръчки срещу будните граждани.
Но това не е всичко, защото ГЕРБ готви реформа на тайните служби, която ще даде палки и на цивилните ченгета. Към биячите в МВР скоро ще се присъединят сержантите и офицерите в Националната служба за охрана (НСО) и Националната  разузнавателна  служба (НРС). 

Влезте в сайта на правителството и ще откриете такива бисери в проектозаконите за НСО и НРС, че косите ви ще настръхнат. Двата закона са публикувани в интернет за обществено обсъждане, което позволява да коментираме съдържанието им. Внимателно ги прочетох и коментарът ми е един – това са репресивни закони, а някои клаузи направо легализират държавния тероризъм.  

След като 23 години службата за охрана и разузнаването работеха без ясна законова база, герберското правителство ни сервира законопроекти, превръщащи гавазите на Плевнелиев и шпионите на Борисов в гестаповци. Новото е, че НРС става държавна  агенция и преминава от подчинение на президентството към Министерския съвет, докато НСО остава към държавния глава.

В законопроекта за НСО най-възмутителни са дадените права на охранителите, превръщащи ги в полицаи и катаджии, а в някои случаи те дори могат да дублират Националната  следствена служба и ДАНС и да се изживяват като следователи и контраразузнавачи.
Служителите на НСО ще могат да налагат глоби на пътя от 80 до 300 лева, ако някой  не изпълни тяхна заповед, когато охраняват кортежа на президента, премиера или парламентарния шеф.
Като знаем колко пъти досега шофьорите на Георги Първанов, Бойко Борисов и Аньо Ангелов изхвърляха от пътя неудобните им коли, мога да си представя какво ни чака, ако се узакони правото им да глобяват на място.

Лично аз съм бил свидетел как две черни  беемвета, ескортиращи джипа на Бойко Борисов,  „разчистваха“ пътя му край Севлиево, създавайки пълен хаос в движението.
На волана на премиерската лимузина бе кацнал Борисов, който се наслаждаваше на императорската си власт на пътя, докато сирени и сини буркани заглушаваха и заслепяваха простосмъртните водачи. Сякаш наблюдавах филм на ужасите, в който лошите садистично мачкаха с валяк добрите, а последните панически бягаха на всички посоки, за да оцелеят.

Е, с новия закон мутрите на НСО не само ще ни изхвърлят от пътното платно, но и солено ще ни глобяват. За онези водачи на МПС, които  пречат на НСО да изпълни функциите си, проектът предвижда наказание от 500 до 1000 лева.
Двойно по-голяма - до 2000 лева, е предлаганата глоба за шефове на държавни органи и ведомства, местна администрация, фирми и граждани, които не изпълняват задълженията си по този закон. Сиреч, ако шофьор на частна фирма засече  кола на НСО, шефът му ще плати два бона на хазната, защото Борисов закъснял с две минути за поредно  рязане на лента.

В  проекта  не са посочени конкретните  нарушения,  но според разпоредбите  шофьор, който не отбие автомобила си при звуков и светлинен сигнал на минаващ кортеж на НСО, ще бъде санкциониран  с глоба до 300 лева.
А сега вижте следващото издевателство:
за да предотвратят „посегателство върху живота, телесната неприкосновеност, здравето или достойнството на охраняваното лице“, член 30 от  закона  позволява на НСО  да проверява документите за самоличност на гражданите, багажа и товара на транспортни  средства и съмнителни обекти.

Подобно правомощие превръща охранителната служба в полицейска структура, което противоречи както на българската,  така и на европейската  практика. Тъй като  съзнават порочните последици от това,  в член 37, алинея 2, авторите  на закона  уточняват, че „офицерите и сержантите от НСО нямат полицейски правомощия“.

Върхът на нахалството, който трябва да накара депутатите да бламират закона, са два члена – 34 и 35, третиращи употребата на физическа сила и огнестрелно оръжие от охранителите  на  елита. Ако гардовете преценят, че охраняваното от тях държавно лице е  нападнато, или пък гражданин не изпълнява светкавично разпореждане да се отстрани от пътя им, те могат да го арестуват, използвайки физическа сила.

Преписвайки  уставите  на Гестапо, законът дава на държавните бодигардове брутални  помощни средства: „...въжета, белезници, каучукови, пластмасови, щурмови и електрошокови палки и приспособления; димки; химически вещества, утвърдени от министъра на здравеопазването; халосни патрони, патрони с гумени или пластмасови накрайници или шокови куршуми; устройства за принудително спиране на превозни средства; устройства за отваряне на помещения, устройства за светлинно и звуково въздействие; бронирани машини.“

Като състрадателни хора, в алинея 6 герберите забраняват  „използването на физическа сила или на помощни средства по отношение на деца и бременни жени“. Но понеже си спомнят сблъсъците пред Народното събрание на 11 януари 2009 година, гестаповците  уточняват,  че „забраната не се прилага в случаите на масови безредици срещу охранявано лице , когато са изчерпани всички други средства“.
Самият факт, че някой малоумник третира бременните и децата като потенциални мишени  на НСО, говори  за  едно – тези в ГЕРБ тотално са превъртели  в страха си да не загубят властта.  Аз обаче  предупреждавам прекия  шеф на службата - президентът Плевнелиев: ти лично ще си отговорен, ако подчинените ти убият бременна или дете! 

Ако дотук НСО е герберското копие на Гестапо, в алинея 2 виждаме зловещото лице на есесовските  шпицкоманди. Тя позволява  на работещите в НСО да използват оръжие „при спиране на транспортно средство чрез неговото повреждане, когато водачът му създава реална заплаха за безопасността на охраняваните лица или обекти“.
Освен това се допуска и личен обиск на съмнителните лица, което поражда логичен въпрос:  как службата ще вземе задължителното прокурорско разрешение за обиск, ако охраняващият Борисов офицер реши начаса да обискира сторил му се съмнителен шофьор на кола?

Казано направо – правителството и подопечният му президент си създават преторианска гвардия, която ще тероризира гражданите на пътя и в домовете им. Затова призовавам народните представители да отхвърлят закона, когато влезе в Народното  събрание,  както  и  да  порицаят авторите  му, заслужаващи  само едно име – нацисти.  
В следваща публикация ще коментирам и проектозакона за НРС, възпроизвеждащ практиките на Първо главно управление на ДС за т.нар. прикрития на разузнаването в България. Само в аванс ще предупредя собствениците на частни фирми, имащи постоянни  връзки  с  чужди  компании  и  работещи  в чужбина:  ако законът се приеме в този вид,  НРС ще може  тайно да им инсталира агенти на прикритие, слухтящи  за  финансовите  им дела  и бизнес контактите  им в странство.

При това законът не ги задължава да уведомяват  работодателя за внедрените агенти при него. Затова нека си отварят очите на четири и да внимават  кого назначават на работа, ако не искат продажната  агентура на НРС да им съсипе живота и бизнеса.
Нищо ново под небето. Борисов се готви да векува на държавното кормило и вече  посяга към изпитаните практики на Хитлер и  Пиночет. Затова да не се изненадаме, ако НСО внезапно почне да ремонтира стадионите. За да ги пригоди за затвори.  

Анализирай това
Ако дотук НСО е герберското копие на Гестапо, в алинея 2 виждаме зловещото лице на есесовските  шпицкоманди. Тя позволява  на работещите в НСО да използват оръжие „при спиране на транспортно средство чрез неговото повреждане, когато водачът му създава реална заплаха за безопасността на охраняваните лица или обекти“.




В категории: Анализи , Горещи новини

16
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
16
Красимира Кръстева
05.11.2018 12:14:53
0
0
https://www.bing.com/search?q=directional+sound&qs=n&form=QBRE&sp=-1&pq=directional+sound&sc=8-17&sk=&cvid=AA7F8D6ABAFC44EEA66CF2D51DACBFD3
15
Красимира Кръстева
05.11.2018 12:14:27
0
0
>-------- Оригинално писмо --------
>От: Krasimira Krasteva krasimirark@abv.bg
>Относно: предумишлено убийство
>До: reklama@radio1.bg, reklama@bgradio.bg, radio@predavatel.com, njoy@njoy.bg, office@oberonmedia.bg, reklama@radio1rock.bg, reklama@city.bg, reklama@radioenergy.bg, office@radionova.bg, radiofocus@focus-news.net, Emil.Kirilov@bssmedia.bg, office@cem.bg, reklama@btvradiogroup.bg, powerrequest@radiofresh.bg, office@radioveronika.bg, reklama@radioreklama.bg, office@bssmedia.bg, maia@rn-tv.com, radio_vt@abv.bg, radio_pleven@mail.bg, start@investor.bg, radiodobrudja@dobrich.net, radiok2benovska@gmail.com, reklama@radiovega.bg, pr@oberonmedia.bg, info@classicfm.bg, radiov@abv.bg, news@radiobella.com
>Изпратено на: 01.11.2018 08:06

Мейлът не е спам. Ако се обадите ще отговоря. Това е поредното изтезание от българи. Незаконно следене и терор, докато жертвата стане безсилна и после могат да правят каквото си поискат с нея...Засега са успешни. Малтретират ме 5 години и лъжат, че аз ги тормозя. Щях да съм извън България...


---- Прикрепено писмо (предумишлено убийство) ----

Подател: Krasimira Krasteva <krasimirark@abv.bg>
До: novinite@ntv.bg
Относно: предумишлено убийство
Дата: 01.11.2018 06:32

Здравейте,


Смилена Татарска от Пиреос повече от 5 години ме следи по цялата земя и тероризира денонощно. Спеше, с който й падне, а от 5 години ме следи да ме унижават, че аз съм „курва“. Държат ме изолирана и тероризират денонощно. С лицето Мирена Йорданова са ми издействали сателитно следене, за да ме убият без да се разбере. МВР им помага. Заплашват ме 24/7 с лудница. С мен се гаврят безобразно и всички си мълчат. Засега успешно ме изкарват луда, а през това време ме гаврят. Целта им е да ме изтормозят и заключат в лудница или село, за да не се разбере как са ме малтретирали 5 години. Прикачила съм професионален профил, за да добиете бегла представа за мен до този момент.


http://www.advokatyordanova.com/

https://bg.linkedin.com/in/smilena-tatarska-4726643b

https://bg.linkedin.com/in/ivan-ivanov-a694375a Един от многото на Смилена, който ме мрази и заради нея ми слагат край на живота.

https://bg.linkedin.com/in/nikolay-d-nikolov Спала е и с него…Иска анален секс и ме тероризира с останалите.



С Уважение,
Красимира Кръстева
0876405074
14
ЦДКРС
10.04.2013 21:32:09
0
0
ВЪПРОСИ ЗА ДИРЕКТОРА НА НРС ДРАГОМИР ДИМИТРОВ КЪМ ПРЕЗИДЕНТА И СЛУЖЕБНИЯ ПРЕМИЕР
1.Защо след като на 13 март 2013 г. Комисията за досиетата обяви, че директорът на НРС Драгомир Димитров(или ДД), е работил в Държавна сигурност продължавате да го държите на този пост. Възможно ли е това да става с човек като него, който години наред лъга за това в България и чужбина? Как евроатлантическите структури приемат този факт?
2.Верни ли са следните твърдения за кариерното развитие на Драгомир Димитров и някои негови специфични “качества”: През 1987 година е бил на Висша комсомолска школа в Москва. Платен І-ви секретар на ДКМС-гр. Павликени, партиен секретар на ППО на БКП през 1986 г. и зам. в ОК на ДКМС-гр. В. Търново. Участвал като военнослужещ в поделение край Драгоман в преследване, залавяне и разпити на бягащи от соцлагера източногерманци,което предизвиква международен скандал. Майор ДД е назначен за шеф на РДВР – В. Търново с комбинация от тогавашният гл. секретар на МВР Б.Борисов за да уреди приятеля си на ръководен пост.Често злоупотребява с алкохол в големи количества. Ползва кокаин, след което става крайно раздразнителен, невъздържан и груб спрямо подчинените и околните.Като служител в служба „Сигурност” и НРС е обзавел апартамента си във В. Търново за сметка на турски гражданин, пребиваващ в региона и занимаващ се с незаконен бизнес. Срещу заплащане ДД е извършвал проверки в масивите на МВР на бизнесмени дали возилата им не са издирвани като крадени или незаконни, и взема дейно участие в унищожение на информация за корупция от страна на ръководител от РДВР-В. Търново.Бил е изпратен от К.Киров в Германия, за да може да прави CV с оглед назначаването му за шеф на НРС след като ГЕРБ овладее властта? Там в края на 2007 г. участва в създаването на организация на ГЕРБ въпреки, че като държавен служител е департизиран. Не се знае кой е прикрил тези му “качества” при назначаването за директор и генерал, откогато се движи неправомерно с въоръжена охрана и е уредил жена си на работа при Ц.Цветанов в МВР.
3.Такава ли е ситуацията в НРС към момента? Цари отровна атмосфера, безхаберие, некомпетентност и шуробаджанищина. Разузнаването е като районно милиционерско управление и унизено с назначаването на ДД за директор за да не разкрива далавери на управляващите. Узаконил е доносите в НРС до негова близка, която предстои да бъде изпратена като награда за “уменията” й в чужбина. Неуравновесен и крещи по подчинените си. Обградил се е с тези, които репресираха по времето на Д. Гяуров като и сега вършат същото. ДД не обявява действителните причини за "самоубийството" на шефа на архива на службата Б. Дойчев през 2006 г. и какво направи за да предотврати атентатът на летище Бургас на 18 юли 2012 г.,т.е.няма система за ранно предупреждение защото НРС не си е на мястото. В последствие се издига само версията, че Хизбула е организирала терористичното нападение.Част от служителите на разузнаването са били назначени и развивани от ДД защото са свързани с хора, от които той е зависим, като са пренебрегнати принципите на подбора и растеж. Друга част – истинските професионалисти той предаде на комисията за досиетата, сред които дори разузнавачи в Северна Корея и Ливан, с което издаде смъртна присъда на тях и техните контакти. ДД е създал специално звено за вътрешна сигурност, което шпионира собствения си състав. Има модерна техника за подслушване, която уж следва да се използва в чужбина. Възниква въпроса - кой контролира какво се извършва в НРС.Защо той политизира българското разузнаване, участвайки в игра на Б.Борисов, че Доган го бил поръчал. След този случай разузнаването не може вече да бъде партньор навън, защото чуждите служби ще си дадат сметка, че когато се предоставя някаква информация, тя може да бъде размахана във всеки един момент от някой, който прецени изгода за себе си от това.
4.Защо ДД чрез МС и одобрението на президента внесе в парламента Закон за ДАР (Държавна агенция разузнаване), бъдещото име на НРС, в който фигурират престъпни спрямо обществото параграфи като член 3, ал. 2, изискващ разузнаването да брани морала на българските дипломати в посолствата? В чл. 10, ал. 1 беззаконие като подслушването се узаконява като се осигурява използване на СРС без да уточнява на коя територия те ще се прилагат.Чл. 26 повелява обработването на личните данни, без да се иска съгласието на физическото лице. В разрез с човешките права ДАР има право да не информира физическото лице преди, по време на обработването на личните му данни и след това.Тя ще може да внедрява и свои агенти на прикритие в частни фирми без да уведомява за това съответния собственик.След като НРС се девоенизира чл. 60 разрешава на служителите на Агенцията да носят оръжие и да го използват при необходимост. Така българските шпиони ще ходят въоръжени зад граница. Член 61 пък приравнява разузнавача с бияча. Освен това ДД заяви пред медиите, че всички в разузнаването подкрепят бъдещия закон за ДАР и се радвали, че ще бъдат девоенизирани, което изобщо не било вярно.

“Център за Демократичен Контрол над Разузнавателните Служби”

13
доцент Гробарски
17.10.2012 11:46:24
0
0
И този новият шеф на НРС също е от ДС и е тъп селянин, за нищо не става. Единственото му преимущество е , че е лична дружка на ЦЕЦО и БОЙКО. С тази промяна какво всъщност се промени в НРС ? Разузнаването пак си остана в ръцете на посредствеността! Въпросният селски разузнавач дълго бе управляван от другия селски разузнавач Подлизуркото! Въобще от 1997 г. година на "Хайдушка поляна" диктаторски мачкат хората и лъжат прости и неуки селски тарикати като Димо Гяуров, Кирчо Киров и сегашния лумпен. Защо висшите гербери скриха апропо, че и този новият "директор" Драгомир Димитров е работил в ДС. Да не мисли някой, че ако си на 52 ларезрника и си бил пък дори и в селската разведка, не е бил ДС! Боко, Боко лъжеш простите хорица, ама нас ...... трудно! Докато ти си бил пожарникар, ние не спяхме, а учехме!
12
проф.Всезнайков
17.10.2012 11:44:14
0
0
11
Anton Todorow
17.10.2012 11:42:32
0
0
Странно защо на сайта на НРС новият директор на НРС бриг.генерал Др.Димитров не е написал в биографията си, че през 80-те години е учил във Висшата специална школа на МВР, където е завършил факултет "Държавна сигурност", както и това, че преди промените е работил в ДС. Тези факти бяха грижливо укрити и от назначилите го на този пост, начело с премиера Бойко Борисов и Цветан Цветанов. А както добре е известно премълчаната истина е една от формите на лъжата - тема твърде добре разработена и развита от Гьобелс. Толкова ли нямаше някой по-подходящ за директор на разузнаването, който например да е започнал кариерното си развитие след 1990 г., т.е. вече с 20 годишен опит в тази сфера? Очевидно обаче шуробаджанащината и милиционерската принадлежност е основен критерий в "кадровата" политика на ГЕРБ.
10
Рихард Зоргев
17.10.2012 11:40:17
0
0
След като Кирчо Киров скри истината кога най-после новото ръководство на НРС ще обяви действителните причини за "самоубийството" на шефа на архива на службата Божидар Дойчев през 2006 г.?

"Шефът на архива в НРС се е самоубил безпричинно?
Не са намерени пръстови отпечатъци по оръжието?

Самоубийство е причина за смъртта на шефа на архива в Националната разузнавателна служба (НРС) Божидар Дойчев, е заключението на военните следователи, които предават разследването... [Прочети целия коментар] на военната прокуратура с мнение за прекратяване. Следствието обаче не посочва евентуалните причини, поради които 61-годишният “пазител на тайните” в разузнавателната служба е посегнал на живота си.
Това стана ясно в сряда, след като излъчената от вътрешната комисия в парламента работна група от няколко депутати се запозна с резултатите от разследването. До този момент те бяха отказвани на народните представители с обяснението, че разследването не е приключило.
Божидар Дойчев бе намерен мъртъв в кабинета си на 15 ноември м.г., но информацията за това бе укривана 24 часа. Месец по-късно НРС съобщи за смъртта на служителя си Иван Раков. И двата трагични случая бяха обявени за самоубийства по лични причини, още преди да са започнали разследванията. Те съвпаднаха с бурните дискусии и скандали около приемането на новия закон за досиетата, който ще принуди НРС да предаде на комисия голяма част от архивите си и да осветли част от сегашните си служители, сътрудничили на бившата ДС.
Приключилото разследване потвърждава изречената първо от главния прокурор Борис Велчев версия за самоубийство на Дойчев. В същото време се посочва, че няма установени мотиви за деянието, като се потвърждава, че не са разкрити нито служебни мотиви, нито психически разстройства или отклонения.
Следователите посочват, че по оръжието, с което Дойчев е отнел живота си, не са открити никакви пръстови отпечатъци, разказаха депутати, пожелали анонимност, тъй като делото за смъртта на шефа на архива е секретно.
9
Ben Gaden
17.10.2012 11:37:36
0
0
Интересно какво направи сегашното ръководство на НРС за да предотврати смъртоносния атентат на летище Бургас на 18 юли т.г.? Той е най-яркото доказателство за това, че българското разузнаване не работи. Нека то не се оправдава само с ограниченият бюджет, който не позволявал да абъдат извършвани операции в чужбина. Всъщност се оказа, че нашата система за ранно предупреждение не работи, защото НРС просто не работи. Заради това необходимите мерки по сигурността не са взети и не биха могли да бъдат взети без изпреварваща информация."Концепцията" на сегашните управляващи е такава, че ние се задействаме, след като се случи случката. Фактът, че за първи път от промените насам беше допуснат такъв унищожителен атентат е достатъчен да се потърси отговорност не само от директора на НРС, но и от ДАНС, МВР и СВИ, защото и те носят своята вина. Да не говорим за провежданата от Николай Младенов външна политика, диктувана от Бойко Борисов под егидата на САЩ, Израел и Турция,която е безспорната причина терористите да ни направят мишена. 18-ти юли е българския 11-ти септември. Само че в САЩ тогава бяха направени решителни реформи във всички служби и нива на тяхното управление. А у нас парламент, правителство и президент се правят сякаш нищо не се е случило. Но така е когато държава няма, защото гробарите я довършиха.
8
Лейбгвардейски
17.10.2012 11:35:03
0
0
От 10 нови посланици, обявени вчера 6 са работили за РУМНО и ДС.

Десет нови посланици ще има България. Това стана ясно, след като вчера в "Държавен вестник" бяха обнародвани указите на президента Росен Плевнелиев за назначаването им. Така в Република Корея ще ни представлява Петър Андонов, а в Китай и КНДР - Пламен Шукюрлиев. Константин Коджабашев отива в Испания, а Василий Такев става посланик в Полша и Латвия. Във Финландия и Естония шеф на мисията ще е Любомир Тодоров. Александър Олшевски пък ще оглави мисията в Кувейт, откъдето ще отговаря и за Бахрейн и Оман. Румен Петров отива в Египет. За Колумбия, Перу и Венецуела ще отговаря Чавдар Николов, за Мексико, Белиз и Никарагуа Христо Гуджев, а за Аржентина, Парагвай и Уругвай - Максим Гайтанджиев.
Шестима от тях са работили за РУМНО и ДС, а някои от тях и за техните правоприемници. Това са Любомир Тодоров, Пламен Шющюрлиев, Максим Гайтанджиев, Александър Олшевски, Чавдар Николов и Василий Такев. Сиреч 60% са от бившите служби.
Интересно защо имената им са скрити от директорите на НРС и СВИ, както и от комисията на Евтин Костадинов. Докога ГЕРБ ще проявява двоен станадарт при отзоваването на едни посланици и при назначаването на други? Или който се е навел в удобна поза става, а другите професионалисти - не.Изобщо цялата история с посланиците се превърна в една пълна порнография. Вече със сигурност може да се твърди, че половината от 37-те новоназначени от ББ посланици са агенти. Някои от тях обаче и на чужди държави като генерал Никола Колев или пък Елена Поптодорова. Да не говорим за Меглена Плугчиева, но има и още национални предатели между тях.
7
Уинстън Чърчил
12.10.2012 20:46:55
0
0
Бойко Борисов е на посещение в Англия и е поканен от кралицата на чай.

По време на срещата Борисов пита кралицата каква е тайната на успешния политик.

Кралицата му отговаря:

-Много просто, трябва да е обграден от интелигентни хора!

Бойко пита:

-А как се разбира дали някой е интелигентен или не?

-Много просто – отговаря му кралицата – трябва да се зададе адекватен
въпрос, ето сега ще Ви покажа.

…Кралицата взема телефона, натиска копчето, за да може и Бойко да
слуша разговора и звъни на Дейвид Камерън.

-Г-н Камерън, ще Ви задам един въпрос. Майка Ви има син, баща Ви също
има син, обаче този син не е Ваш брат. Кажете ми, кой е този син?

-Очевидно е, че това съм аз, Ваше Величество – отговорил Камерън.

-Правилно, благодаря Ви – казва кралицата, затваря телефона и се
обръща към Бойко:

-Разбрахте ли сега, г-н Борисов?

-Да, Ваше Величество, разбрах!

Прибира се Бойко в България, вика Цветанов и го пита:

-Абе, Цветанов, баща ти има син, майка ти има син, обаче този син не е
твой брат, кой е той в такъв случай?

Цветанов се затруднява да отговори и казва, че ще си помисли добре, за
да отговори правилно.

След това излиза и започва да разпитва министрите и депутатите от
ГЕРБ, да му отговорят.

Никой не съумява да отговори, затова след няколко часа мъки Цветанов
се обажда на ректора на Софийския университет и го пита:

-Г-н ректор, може ли да Ви задам един въпрос?

-Разбира се, г-н Цветанов!

-Майка Ви има син, баща Ви има син, но този син не е Ваш брат, кой е тогава?

-Естествено, това съм аз – отговаря ректора.

Доволен и щастлив Цветанов търчи при Бойко и казва:

-Знам отговора на въпроса ти, това е ректора на Софийския университет!

-Не бе, идиот такъв, това е Дейвид Камерън!
6
Александър Семов
08.10.2012 19:41:44
0
0
Виновното минало на Николай Младенов-----





Интересно - откога да те питат за родителите ти е "комунистически заговор"? Или пък откога въпрос за миналото на собствения ти баща минава в графата "комунистическа конспирация"? Мисли в точно този стил обяви външният министър Николай Младенов в сутрешния блок на една телевизия. Той не само си изпусна нервите, а дори кресна на водещите, че нямат никакво право да го питат за миналото на родителите му, защото ставали част от схеми и се държали като комунисти.
Ти да видиш! Значи политическият аристократ не иска да мърси устата си с нормални думи за това какви са били неговите родители. От какво толкова има да се срамува? Защо се облива в студена пот и избухва в крясъци от поставянето на тази тема?
Всъщност Николай Младенов го питат и той дължи отговор не толкова за баща си - висш дипломат през социалистическо време и деец на Първо главно на ДС (почтено занимание, впрочем!), а за себе си - защото отстоява политическа линия на тотален реваншизъм, лустрация и преследване на същите хора, към които принадлежи баща му. Отговорът за родителите би ни помогнал да си дадем сметка за това какво представлява самият Николай Младенов като личност, доколко е последователен във вътрешната си мотивация и дали всъщност цялата му идея за управление не е само нагаждачество или тийнейджърски бунт срещу авторитета на баща му. От който авторитет впрочем той е черпил блага с пълни шепи.
Има синове, които могат да се срамуват от бащите. Уви, животът е показал, че може да има хора, които се срамуват от дедите си, ако са били гадове или престъпници - това е тъжно, но е извинимо. Но да се срамуваш от миналото на баща си, защото това ще вгорчи настоящата ти кариера, е отвратително. Това е предателство към всички морални принципи, върху които се гради едно общество. Това е безогледен егоизъм. Човекът обаче не съществува сам, във вакуум и заради това не може да избяга от своите родители, както една държава не може да избяга от своето минало. И няма нужда да бяга.

Вината, която предизвиква истерии у Николай Младенов и взривява маската на дипломата у него, е вината на цялата държава, която се опита да демонизира миналото, и то за едното нищо. Сега сатанизацията се връща обратно и като бумеранг засяга тези, които я създадоха. Живо чудо е, че министърът не взе да троши чаши в телевизионното студио и да пищи, че му е била направена комунистическа магия с проклятие.
Хиляди хора в страната бяха натискани да "изпитат срам" за своето минало и за миналото на своите роднини - същото, което построи съвременна България. 20 години именно обвиненията за това минало са основна разменна монета в българската обществена мизерия. Тези, които сега грабят труда на поколения българи, се държат като прокурори с дълги пръсти и изкривени от злоба лица. Николай Младенов е един от хората, които са създатели на тази зловонна и злокобна атмосфера. Сега може да се види какво създадоха. Реално. На него няма как да му бъде простено.
Днес сянката на виновното минало стигна до тези, които вдигнаха цялата истерия - заради надеждата да се скрият, да мимикрират, да се представят за "нови" чисти съвести и неопетнени лица. Заради това заслужават всеки миг от своите истерии. И от своето страдание.
Това е. Комунистическа конспирация няма. Има банална мерзост. Има потъпкване на морал заради келепир - политически и всякакъв.
Баща му да го съди
5
"Монитор"
06.10.2012 23:04:46
0
0
Новият шеф на НРС Драгомир Димитров сам със служебната си кола гонил опасни престъпници. Екшънът станал по времето, докато тогавашният майор Димитров бе шеф на Регионалната дирекция на вътрешните работи във Велико Търново. В края на работния ден през един летен ден непознати и маскирани спират на ул. „Пиколо” в старата част на Велико Търново фирмен лек автомобил, превозващ голяма сума пари. С помощта на сила и заплахи те задигат парите и офейкват в посока към съседното село Самоводене. Разбирайки за инцидента, майор Димитров потегля със служебния си автомобил и тръгва в същата посока да преследва опасните престъпници. На изхода на Търново, за да се спасят от преследващия ги полицейски шеф, бандитите спират колата, изскачат навън и успяват да избягат в гористата и стръмна местност.
Майор Драгомир Димитров бе назначен за шеф на РДВР – Велико Търново на мястото на дотогавашния директор Иван Янков, след като при едно внезапно посещение в края на 2000 г. тогавашният главен секретар на МВР Бойко Борисов излови ръководството на търновската дирекция да празнува на служебната вила в Арбанаси. Тогава излезе информация, че това е негова постановка за да уреди приятеля си на ДД на ръководен пост в МВР. За назидание пък паднаха главите на още няколко шефове на ключови звена в търновската полиция.
Драгомир Димитров е роден на 29 май 1959 г в с. Недан, община Павликени. Завършил е немска филология във Великотърновския университет и ВСШ "Георги Димитров". Преди 10 ноември 1989 г. е работил в контраразузнаването. От 1992 г. е в Националната служба за защита на конституцията, в криминална полиция и контраразузнаването, а от началото на 1997 г. до началото на 2002 г. на периферна работа в страната към НРС. От 1 януари 2002 г. до 31 март 2004 г. е директор на РДВР-В. Търново. Назначаването му бе оповестено лично от тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов. След това Кирчо Киров го взема при себе си на "Хайдушка поляна" и го праща за да прави CV на задгранична работа, съгласувайки това с новосъздаденот ръководство на партия ГЕРБ и лично с Борисов и Цветанов в разрез със задължението си като директор на разузнаването да е департизиран.
4
Тошко Руменов
05.10.2012 08:56:31
0
0
Димо Гяуров имаше за цел да направи от разузнаването проста информационна агенция. Затова 6 години не назначаваше нови кадри, а изгони 300 души. Кирчо Киров пък след като оглави НРС наведнъж назначи много млади хора за да запълни дупките. За жалост част от тях на шуробаджанашкия принцип - предимно деца и роднини на хора, от които той е зависим (политици и олигарси), негови роднини и близки, на бивши негови колеги, като бяха пренебрегнати принципите на подбора за кадри, годни да работят за българското разузнаване.Същевременно бяха отхвърлени кандидатурите на редица талантливи младежи, неразполагащи с връзки. Единственият, който решаваше за дадено назначение дали е годен човекът за НРС или не бе само той. В момента тези хора, попаднали с ходатайство в НРС, повечето от които и неподходящи за дейността, с която се занимават, са доста обвързани с него и лично са му задължени както за назначаването си, така и за бързото кариерно развитие, включително и изпращането си на синекурните места зад граница. Подобно състояние на нещата през следващите десетина години ще доведе до допълнителни деформации и нов спад в дейността на НРС, ако спрямо тях не се приложи допълнителен прецизен подбор. В този смисъл е крайно време да се въведе под някаква форма конкурсното начало при назначаването на кадри в НРС, както и при тяхното кариерно развитие и изпращане зад граница, доколкото това е възможно предвид специфичната дейност на тази служба. Но все пак работещите в нея трябва да имат вярата, че трудът им ще бъде оценен справедливо и съобразно индивидуалните им качества и положените усилия и риск.
Нека тези, които ще коригират законът за НРС вземат предвид и това.
3
Центарион Атонски
05.10.2012 08:53:27
0
0
Съгласно правилата на НАТО посолствата, които работят с класифицирана информация, трябва да се охраняват. Тази функция у нас е предоставена на НРС, която зад граница използва за това сержантски състав, който не се занимава с разузнаване, а само с охранителна дейност. Това гълта почти половината от задграничния бюджет на НРС. Едва ли в друга страна-членка на НАТО на разузнаването се възлагат охранителни функции. Изходът е или да се обединят НРС и НСО или в законът за националната сигурност тази непривична за спецслужба като НРС дейност да се възложи на друг орган. Още повече, че предстои девоеннизация на НРС.
2
Гяур Бригадиров
01.10.2012 21:21:26
0
0
Що се отнася до НРС (или може би вече ДАР) там ситуацията в момента е трагична и наподобява филма "Има ли пилот в самолета?" Безхаберие, тотална некомпетентност и шуробаджанищина.Пропуснах ли нещо? Приравниха разузнаването до районно управление на МВР, унизиха НРС, назначавайки селски разузнавач за директор и т. н.В случая се налага един въпрос, а той е: Нали затова бойко борисов махна Подлизурко Киров та да се отстранят недъзите от българското разузнаване. Пък то излиза, че е станало от трън, та на глог, че даже и от глог на смок...
Не им пука на гробарите за службите! Важното е те да не пречат и разкриват далаверите им и затова назначават послушни и безволеви марионетки!! Това е!
1
Подлизурко
01.10.2012 21:08:05
0
0
В сатията има пропуск - не са отбелязани връзките на Бойко Борисов с назначените от него директори на двете ведомства и причините за това тяхно безпрецедентно кариерно повишение.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки