Как да изгоним американците?


Как да изгоним американците?
Стара партийна традиция е империалистите да се мачкат и изхвърлят - след “Пепси” дойде ред и на “СИТИ Юнивърсити”
06 Август 2012, Понеделник


В Правец откриха формулата – лепваш за тях фамилия Златеви и те сами си тръгват

Автор: Пролетина Николова nikolova@desant.net

Ако Америка ви се вижда зла, ако ви дразни, ако искате да я смачкате и да я изхвърлите в кошчето, ако ви иде да я ритнете… Е, няма нужда да го правите. Просто я дайте на фамилия Златеви.
Те имат формула как да се справят с такива гнусни империалисти. Васил Златев, който дълги години бе комунист,  пръв другар на Тодор Живков и кмет на родния му Правец, и синът му Валентин, съветско-руски възпитаник, сега строят капитализъм. Като същи труженички-многомашиннички те работят на по сто стана.

Ресорите на Златев – младши са: притискане на свободни медии, мачкане на непослушни политици и най-вече настаняване по средата на финансови потоци и усвояването им. Бащата пък е поел представителни функции – каквото докопа синът, го прехвърля на татко, за да не бие на очи.
Една от апетитните им придобивки е самият град Правец. Някога те го притежаваха по дефиниция, покрай кметуването безкрай на бащата. Сега си го придобиха и по документи. Перлата в тази покупко-продажба е фирмата “Университетски недвижими имоти” (УНИ). Тя бе създадена като съвместно дружество на Златеви с Община Правец.

Фамилията входира в нея едно нищо – фирмата си “Тера тур сървиз” (която по съветски образец Златеви изписват с руското “сервиз”), а градската управа – всичко останало: сгради и спортни съоръжения. С времето, по стара изпитана традиция в такива частно-обществени дружества, представителят на нищото започва да вкарва разни суми, за да увеличи уставния капитал, а за другия, в случая общината, обикновено остава един пръст в устата.

Една от дейностите, с които сложеният от Златеви за шеф на УНИ - Лъчезар Тодоров, турнат също така да е директор и в “Тера тур сървиз” (пардон, сервиз), обичаше много да се хвали, бе съвместното мероприятие със “СИТИ Юнивърсити”-Сиатъл. То предвиждаше достъп до акредитирана бакалавърска степен по бизнес администрация на Съединените щати, без да е нужно да се учи в САЩ.

За целта американците създадоха своя програма за обучение в Правец. Тя даваше възможност на студентите накрая да получат както българска (подпечатвана от Софийския университет), така и американска диплома с щемпела на “СИТИ Юнивърсити”.
Малшанс обаче се оказа фактът, че техен контрагент в България (освен Софийския университет) бе баш фамилия Златеви.

Американците, разбира се, няма как да са знаели с кого се захващат. Макар че, ако се бяха поразровили, щяха да се натъкнат на любопитни неща. Златев-старши и преди се е захващал с янки, които после са си скубели косите. В зората на демокрацията той придоби и почти уби империалистическата напитка “Пепси”, което преди него не успяха да сторят нито Никита Хрушчов, нито Леонид Брежнев, още по-малко пък Тодор Живков.

Най-напред регистрира фирмата “Агрима”, после успя, неясно как, да убеди Pepsi Co. да им стане основен представител за България. В резултат на което “Пепси”, “Миринда”, “Севън ъп” и останалите им производни чисто и просто изчезнаха от магазинната мрежа на страната. Бизнес наблюдателите коментираха това с лошите професионални умения по организиране на дистрибуцията на Васил Златев. А всъщност нещата може би са много по-прости – какво би правил един комунист с империализма и неговите лъскави измамни продукти? Естествено, да ги унищожава. Американците се усетиха и изхвърлиха “Агрима” от играта, но “Пепси” така и не се появи по магазините. Човек доста трябва да се озори, докато намери къде я продават. Маркс, Енгелс, Ленин и останалите биха били много щастливи.

Сега дойде ред и на американското образование Тази година “СИТИ Юнивърсити” обявиха, че закриват програмата си в Правец и се оттеглят от съвместния проект със Златеви. По стар комунистически маниер, откъм фамилията обясниха това с други причини, не и с истинските.
Градската газета “Правешки глас”, чието занимание е единствено да обгрижва фамилията отвсякъде, написа, че “клеветническа кампания, която се води от определени общински съветници в Правец, е напът да изгони “СИТИ Юнивърсити” от Правец и общината”. Това било ставало ясно от изявление на споменатия по-горе шеф на УНИ г-н Лъчезар Тодоров.

“С огромна тревога следим ескалиращата кампания, целяща да очерни дружеството, да подкопае доверието в него и да срине нашата репутация. За наше огромно съжаление тази кампания се води от определени членове на Общинския съвет… злонамерено и тенденциозно”, твърди Тодоров. Когато представител на комунисти почне да хули така жлъчно, значи са го жегнали по най-болното място.

Въпросните “определени членове” всъщност са единствената опозиция в местния парламент - представителите на Националния фронт за спасение на България”, водени от Павлин Цветков. Всички други партии са си дружки със Златеви.
Хората на Цветков информираха, че в последно време фамилията използва проекта с американците като прикритие, за да източва съвместното с общината дружество УНИ. По-специално са надули някои разходи, без да има причина за това. Миналата година УНИ купила учебници за 90 хил. лева, отделно придобила и автомобили на лизинг, естествено не „Лада”.

Същевременно представителят на нищото – “Тера тур сървиз” налял в УНИ 1 200 000 лв. С такова задължение съвместното дружество е  напът скоро да не бъде вече толкова съвместно.
От обясненията на Тодоров излиза, че скъпите учебници и лимузините били много необходими за “образователната програма”.
Що за програма изобщо тече между фамилия Златеви и “СИТИ Юнивърсити” обаче се разбира от официално писмено изявление на Тарси Хол – пресаташе на “СИТИ…”, с което “Десант” разполага.
“За съжаление, броят на студентите, които се интересуват от получаване на висше образование извън град София, е намалял.

Въпреки нашата съвместна програма със СУ "Св. Климент Охридски", само няколко студенти са проявили интерес към записване в програмата ни в  град Правец тази година. В резултат на това, “Сити Юнивърсити” – Сиатъл не може да продължи да осъществява  висококачествената си програма с едва няколко студенти, които искат да придобият образователна степен на САЩ в Правец. За съжаление, програмата е преустановена за записване на нови студенти през учебната 2012-2013 година”, твърди г-жа Хол.

Прочее, изводът е ясен – не “клеветническата кампания на определени среди”, а комунистическият дух на една известна фамилия е прогонил и студентите, и американците.
След “Пепси” и “СИТИ Юнивърсити” кой ли ще е следващият представител на империализма, с когото Златеви ще се справят? Видно е, че всичко некомунистическо и пазарно, до което фамилията се допре, се деактивира.

Активни остават само постъпленията в банковите им сметки.



Лъчезар Тодоров в изпитаната словесна стилистика на комунизма: “срещу нас има ескалираща кампания…, очернят ни злонамерено и тенденциозно…” Общинският съветник от НФСБ Павлин Цветков е единственият, който се осмелява да критикува Златеви в частния им град Някогашният първи партиен и държавен ръководител Тодор Живков и настоящият премиер и партиен ръководител Бойко Борисов (тогава в ролята на бодигард) в Правец през май 1995 г. Защо не е жив другарят Живков (вторият отляво) да се порадва как верният му съратник Васил Златев (вторият отдясно) придобива и унищожава гнусните американски пазарни продукти… „Гласът на Златеви”, който неясно защо се нарича „Правешки глас”, следва изпитаните образци на „Работническо дело” в написването на дописки

В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки