Наградиха младежи, опълчили се срещу цигански набези


Наградиха младежи, опълчили се срещу цигански набези
Костадин Костадинов награждава Николай Михайлов – един от водачите на недоволството срещу циганските набези в Батово
19 Май 2012, Събота


Награди от ВМРО получиха двама младежи от добруджанското село Батово. Николай Михайлов и Валентин Желев


Автор: Пламен Николов

са проявили доблестта и решителността да оглавят недоволството на живеещите в населеното място срещу шайка новозаселели се в него цигани от Градец, Сливенско.
Неканените гости пристигнали тук през есента на миналата година. Настанили се в необитаеми къщи и започнали набезите. Само за месец-два в Батово са регистрирани над 30 кражби – толкова в добруджанското село не са ставали от години.

Пришълците задигали огради, метални предмети, инструменти, животни от дворовете на хората. Искали и пари „назаем“ от възрастните селяни, които естествено повече не връщали, но пък и измамените старци не смеели да си ги поискат.
На оплакванията им в полицията и кметството в Батово реагирали с повдигане на рамене – нямали право да изгонят ромите посред зима. През пролетта обаче  се появили още няколко фамилии градешки цигани, които опънали палатки край Батово. Ситуацията станала нетърпима.

Тогава Николай Михайлов и Валентин Желев отишли в палатковия им лагер и с достатъчно убедителен тон настояли да напуснат незабавно селото. На следващата сутрин неканените гости от Градец се натоварили колите и отпътували в неизвестна посока.
Двамата младежи, оглавили народното недоволство, получиха български трибагреник и грамота за заслуги от зам.-председателя на ВМРО Костадин Костадинов.

Когато държавата не си е на мястото, хората са принудени да се защитават сами. Радвам се, че в Батово се намери кой да даде отпор. Това обаче не решава проблема, защото циганите ще отидат в друго село, където пак ще вилнеят необезпокоявано. Крайно време е държавата да започне да си върши работата и да вземе решителни мерки срещу циганския произвол, заяви Костадин Костадинов.



В категории: Общини , Горещи новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
svetlio
22.05.2012 08:13:28
1
0
Странно как само от думи са решили да си отидат. Но държавата има "оправдание" за беззаконието си - няма места в затворите [bouncing]
1
abcc
19.05.2012 17:14:47
1
0
Като прочетох заглавието си помислих, че са ги наградили от кметството.Оказа се, че не е така.Сигурно държавата ще ги съди за "нетолерантно" отношение към малцинствата както винаги става.Все пак циганите без бой са напуснали селото което е добре, защото така се спират още имигранти които щяха да плъзнат и да тормозят жителите.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки