Данчо Хаджиев, съсобственик на ТВ СКАТ Нищо не оправдава убийците на невинни хора


Данчо Хаджиев, съсобственик на ТВ СКАТ Нищо не оправдава убийците на невинни хора
09 Март 2012, Петък


Убийци, които тогава нямаха смелостта да се опълчат срещу армия, милиция и други държавни институции.



И които днес сами себе си наричат „репресирани“. Защо трябва да помним Буново и защо не бива да спираме да говорим за събитията преди повече от четвърт век? Заради всички онези национални предатели, които в името на чужди интереси са готови да подменят собствената си история.

Ето, намериха се български политици като Костав, които оприличиха възродителния процес като етническо прочистване и го съпоставиха със случилото се в бивша Югославия, където ставаха масови разстрели и убийства. У нас имаше само смяна на имената и 300 хиляди подмамени заминаха за Турция, от които половината се върнаха.

А защо толкова години се мълчи? Тоталитарната власт мълчеше заради секретността – недопустимо беше в „развито социалистическо общество“ да се случват атентати. После, в годините на прехода, пълното отричане на всичко от времето на комунизма доведе до дълбок комплекс. Доведе до стремеж за охулване и преиначаване на събитията, доведе до абсурдни опити на глобализиране, до отказ от националната ни идентичност.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки