Христос проповядвал сред етнически българи


Христос проповядвал сред етнически българи
Един от ранните християнски манастири в Майлюля
05 Януари 2012, Четвъртък


Отивайки в Сирия, от Националния исторически музей в Дамаск ме заведоха на изток в района на Майлюля, където живеят арамеите –


Автор: Борис Цветанов

пише изтъкнатата наша етнографка Сава Костова. – Казаха ми, че те говорят на езика, който се говорел по времето на Иисус Христос. Посетихме един много стар християнски манастир на едно възвишение, пуснаха грамофонна плоча с църковно песнопение по времето на Спасителя.

С голямо учудване аз възкликнах: „Та това е българска народна песен!” Отговори ми се, че много българи, които идват тук, казват същото. Нима още тогава, че и до днес българската народна песен от страната на Орфей е имала такава въздействена сила като най-съвършено изкуство и от песнопение за Христос, днес звучи в Космоса...”

Култовата фраза „Господ е българин!” може и да не е толкова безсмислена! Всъщност, за да добием малко повече самочувствие, може да си припомним един древен паметник, познат на науката като „Анонмен хронограф”, макар и известен само като късен превод от 334 година от много по-древен оригинал. Там са дадени 21 най-древни народи. Почти всички са изчезнали.

За българите там се пише, че произлизат от внука на Ной Зиези. И като сме казали „А” да продължим с „Б”: внимателен анализ на „Книга за Енох”, написана преди 4 500 години, ни праща още по-далече, като българското родословие се свързва чак с Матусал, дядото на Ной. Това го твърди не някой наш съвременник от жълто вестниче, а арабският летописец Ал-Масуди (893-956).

Арабите прочее са и те един от малкото останали и до днес народи от ония 21 в хронографа. Самият Матусал пък е син на легендарния Енох, който разкрива тайните на небесната механика посредством българския календар, признат в наши дни от ЮНЕСКО за най-съвършен за всички времена. Китайският календар е само негово несъвършено копие.

Та този български народ, тръгнал от Черноморието преди 8 хиляди години след катаклизма, наречен Големия потоп, в многовековната си сухопътна одисея е оставил следи от себе си като се започне от Месопотамия и се мине през Шумер и Акад, Индия и Китай, Сибир и Кавказ, Волга и Дон, докато се установи – както се отбелязва в една приписка в Манасиевата хроника – „при брадатия цар Константин”, където „при своите братя отвъд Дунава дойдоха хората на кан Аспарух”.

Няма две мнения, че този народ, наричан в различни времена различно: траки, мизи, македонци, мирмидонци (Троянската война), но и много често булгари (например в индийския епос „Махабхарата”), се е срещал на най-неочаквани места. И едно от тях е там, където Иисус Христос е проповядвал първото християнство.

Прието е при това кой знае защо безусловно, че народите, сред които е излагал учението си Иисус Христос, са юдейски и арабски. Това са земите в „Герасианската страна, която е срещу Галилея” (Лука, 8:26). Веднаж, точно в тази земя, при Христос и учениците му идва човек, мъчен от бесове, името на които бил легион и го моли да го излекува. Сега да обърнем внимание на следния абзац: „А там имаше голямо стадо свине, което пасеше из гората...” (Лука, 8:32).

Всеки знае, че юдеи и араби, откакто светуват, не отглеждат и не консумират свинско месо! Наличието на голямо стадо свине в „Герасианската страна, която е срещу Галилея” говори недвусмислено за наличие на трайно установен по тия места друг етнос. И този етнос не може да бъде друг, освен български.

Наши учени в последните две десетилетия са дали достатъчно доказателства за неговите митарства. Ние ще се спрем обаче на друг аргумент. Откакто българите са на този свят, свинята трайно присъства в живота им. При това тя е не само храна, но и обредно животно. В деня Идинак (превърнал се след приемането на християнството в Рожденство Христово, популярно като Коледа, б. а.) канът или старейшината на селището или рода в този ден коли свиня в чест на Върховното божество. Този обичай остава жив и след приемането на християнството.

Има и други доказателства, че по земите, в които е проповядвал Иисус, са живели и българи. Например, че там се използва слънчев, а не лунен календар, както е при юдеи и араби, вън от „Герасианската страна срещу Галилея”. Дори погребалните обичаи по тия места се различават рязко от традиционните за юдеите и арабите и са точно копие на тия на българския етнос.


В категории: История , Горещи новини

11
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
11
Клокотница
21.03.2020 10:38:01
0
0
Благодаря Ви!!
10
22.08.2016 19:07:04
0
0
Здр,
Ами те и украинците ядат свинско и до яко ядат.
И сърбите са по свинското, и турците като не са в турция бичат свинско че и ушите им плющят от кеф. Пък иранците как грухтят свинското направо се учудих.
Ама то хората си ядат свинското, ама религиозната администрация им забранява. И само да наруши нещо и го уволняват от работа и глобяват го здраво. В Иран държавната и религиозната администрация са едно и също нещо.

Сигурно и доста други народи хапват свинско.
Явно сме ги оплодили тия народи още навремето.
А че е имало доста български племена в древноста, сме наясно с това.
И много от тях са се разселели дори до Иран, Италия и Германия.
Ама все ни крият историята, значи са верни нещата.

Но най-важното е че след земния живот има още живот. Тоест наистина материалното ни земно тяло се разлага, но душата, духа и съзнанието ни остават. Значи има Господ и Библията е точна и вярна.

9
02.02.2012 13:39:01
2
1
Комплексът на Македония,трябва да избиваме комплекси защото сме последни в Европа след Албания дори[bluescreen]
8
Пуснах
07.01.2012 13:19:01
0
0
коментар,но изчезна!Жалко и болезнено до някъде! И този сайт никога не ме разпазнава,след като съм се регистрирал,а сега не виждам нито "вход",нито регистрация.Какво става?
7
Еми
07.01.2012 11:34:29
1
0
Ник,за съжаление има няколко категории българомразчета и не знам кои са по-опасни - тези, които отхвърлят всичко българско заради спорта? Или тези, които се продават на чужди интереси и целенасочено вменяват на света, че сме прецакани по рождение и без чуждо покровителство не можем да оцелеем... Или другите, които се раждат глухи и слепи, без сетива, вегетиращи потребители, които нямат друга емоция, освен да мразят зрящите?
6
Ник
07.01.2012 10:29:58
1
0
Изключително интересен материал и не съвсем неочакван,за искушените в историята.Не с тази помия с която ни заливат от десетилетия и наричат история,а с истинската и трудно пробиваща си път История на България!Ето,гледам коментарите за материала,осмиващи,подигравателни със зле прикрита злоба на дребни човечета,българомразчета,дежурни навсякъде в читавите сайтове по интернет.Дебнещи,да не би да се каже нещо хубаво за българите!Да не би да се докаже,че макар и изчезващи,те са Богоизбраният народ!А,може би и най-вероятно,тъкмо това е причината за неистовата война против тях,по всички направление и координирано,по цял свят!Но," Не се гаси туй що не гасне!" и искрено се надявам животът да потвърди написаното от бълтарският гений Дядо Вазов!И всеки Българин да работи за това!А,кучетата,нека си лаят,нали това им е работата и затова вземат сребърниците си!
5
Пешо
06.01.2012 15:37:50
0
0


Сигурно освен "Десант" съм четял в тоя момент и това:

http://shop.pingvinite.bg/?cid=3&pid=4557&show_comments=1
4
Мао дзе Дун
06.01.2012 14:04:49
0
0
Двама четат "Десант" на пейката пред блока. По едно време единият попитал. Абе, Пешо, знаеш ли какъв бил по народност Мао? Другият, без да вдигне очи от увлекателното четиво, само попитал: "Брееееей, и той ли бе!?" [magician]
3
do doktora
06.01.2012 10:51:10
0
0
Докторе иди ти се прегледай. Тази забравена история скоро ще се потвърди от целия свя. Стой и чакай. Явно си доста бос по тоя въпрос , а и като гледам никнейма ти едва ли си от най-умните българи. ;)
2
Odisei
06.01.2012 08:33:29
0
0
Sled kato otkrihme kostite na Ioan Krastitel i obiavihme Gospod za bulgarin,nisto 4udno da otkriem bulgarski koreni i na Hristos.Loshoto e 4e se e vaznesal i niama geneti4en material,no za bulgarskite "u4eni" niama nevazmojni nesta.Uspeh!
1
Доктор Менгеле
05.01.2012 18:17:47
0
0
Сава Костова да се яви на контролен преглед. Спешно!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки