Бизнесмен превърна село в автоморга


Бизнесмен превърна село в автоморга
Купонът издава манталитета. Димитър Златанов (със синята тениска) така разпуска - насред собствените си боклуци, пръснати в селото
09 Декември 2011, Петък


Бизнесмени, лекари, банкери и дори апелативен съдия не могат да излязат на глава със закъсал финансово превозвач,


Автор: Здравка Христова

който превърна търновското село Ветринци в автоморга и го задръсти с трошките си.

Някогашното китно селце е разположено на двата бряга на река Янтра, която го разделя на Горна и Долна махали. Намира се на 18 километра от Велико Търново. Постоянните му жители са стотина, повечето възрастни хора. Справка в „Гугъл” издава, че местностите около него често стават сборища на иманяри, които търсят съкровища на страховити хайдути от минало време.
Само дето от хубостта на Ветринци днес нищо не е останало.

Четири обезкостени и ръждясали купета от леки автомобили и старо ремарке от камион са изхвърлени до селската чешма в центъра на населеното място. Още по-шокираща е гледката на съседната улица. Там още три коли и товарен бус са блокирали отсечката. До тях пък са нахвърляни прогнило ремарке и няколко непотребни метални конструкции. Изобщо, накъдето и да обърне поглед човек, гледката е една и съща – бунище. А заслугата е на затъналия в дългове таксиметров превозвач Димитър Златанов.

„Няколко пъти му правих предупреждение да махне колите, но ударих на камък в комуникацията“, вайка се кметският наместник Колю Борисов. През ноември комисия от общинския отдел "Екология и опазване на околната среда" дошла, заснела изоставените автомобили, хората обещали даже да съдействат на местните пред различни контролни органи, но трошляците продължават да се търкалят навсякъде из селото.

Предали сме Димитър Златанов на полицията, съобщи Зорница Кънчева, главен еколог на Община Велико Търново. Според Наредбата за околната среда глобата за изоставена кола е до 1500 лв. „Десант" успя да се свърже със Златанов, но той отказа коментар. "Евротакси - Д. Златанов" ЕООД е в черния списък на данъчните с дълг от 420 014 лв. Има възбрана от НАП. Върху фирмата е наложен запор и от "Райфайзенбанк" за 16 083 евро.

За да не загуби лиценза за таксиметров превоз, Златанов прехвърля "Евротакси" през пролетта на 2009 г. на приятелката си Камелия Димитрова.


Метални скари и още автомобили са задръстили улицата, в чийто край е бащината къща на закъсалия финансово превозвач

В категории: Общини , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Камелия
13.09.2018 20:48:15
2
2
Трагедия!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки