След намесата на СКАТ укрепват блок във Варна


След намесата на СКАТ укрепват блок във Варна
Следствие на дъждовете, досами блока се отворила страховита и опасна дупка
14 Ноември 2011, Понеделник


От няколко седмици живущите във варненския блок 25 на ул. „Евлоги Георгиев” живеят в непрекъснат стрес.

Автор: Илияна Христова

 „Страх ни е да си легнем вечер. Сънувам, че блокът почва да потъва”, оплака се 32-годишната Николина Георгиева.
Причината за паниката е дупка в земята, образувана на ръба на блока. Трапът се е отворил следствие на дъждовете. Той обхваща и основите на комин, залепен за стената на блока.

Коминът е девететажен, масивен, свързан е към парното на намиращата се в съседство детска градина. „Когато го правеха навремето, се притеснявахме да не стане някоя беля. Защото висок комин не се пристроява току тъй към блок. Казаха ни, че всичко е наред. Но явно коминът натежава вече и дупката го подкопава”, разказа възрастен мъж от вход Г.

Парадоксалното е, че живущите са подали сигнал в общината преди 15-ина дни. Но мерки така и не са взети, с изключение на обезопасителна лента. „Не мога да повярвам, че никой не си мръдва пръстта. Чакат на главите ни ли да падне?”, недоволна е Георгиева. В началото на миналата седмица служители на варненската общинска администрация все пак се размърдаха. След намесата на телевизия СКАТ обаче. И обещаха спешно да започнат ремонт и укрепване на опасния комин.

Нещо подобно се случи и с блок 46 в квартал „Владислав Варненчик” в началото на октомври. След бурен вятър му падна изолацията. Но изолацията не бе каква да е, а финансирана от ООН, по програмата „Демонстрационно обновяване на многофамилните жилищни сгради”.

Това бе първият саниран блок в града и събитието бе ознаменувано с рязане на лента преди 2 години. От Министерството на регионалното развитие, които координират проекта, заявиха, че ще накарат фирмата изпълнител „Стини” да възстанови пораженията.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки