Страшилището на Шумен пак в атака


Страшилището на Шумен пак в атака
Жените в Шумен треперят от Бейтула Нeджмидин Бейтула. Българският съд обаче смята, че мястото му е на улицата сред жертвите
08 Юни 2011, Сряда


От няколко години жените в Шумен живеят на тръни. В града и околностите шества сексуален маниак, който дебне представителки на слабия пол и зверски ги изнасилва.


Автор: Ева Сърнова

За разлика от легендарния английски убиец Джак Изкормвача, нашият "герой" не умъртвява жертвите си, а и полицията отдавна е установила самоличността му. Това е 29-годишният Бейтула Нeджмидин Бейтула, който иначе живее в шуменското село Тимарево.

Униформените не само са го разконспирирали. Те знаят в подробности и навиците му, но досега, освен спорадични арести, срещу него не са взети никакви други мерки. Поради това, когато зажаднее за женска плът, Бейтула периодически гастролира в Шумен, за да си намери поредна жертва.

В МВР нямат обяснение защо прибягва до този начин на задоволяване на долните си страсти - мюсюлманинът не бил крайно беден, нито прекалено грозен, за да не може да си намери жена. Освен това карал и сносна кола БМВ.

Психолози предполагат, че проблеми в детството са го комплексирали и подтикнали до единствения възможен за него начин да задоволява сексуалния си апетит. А бездействието на полицията дори е започнало да го улеснява в тъмните му желания. Напоследък турчинът дори е спрял да се крие. Последният си удар - на 28 май т.г., той извърши призори, и то на централна улица в града.

В този ден Бейтула се спотаил недалеч от клуб "Мамагая", където през цялата нощ се забавляват подпийнали момичета. След като дебнал известно време, накрая си харесал две посетителки - жени на 29 и 30 години, които току-що излезли от заведението. Разигралата се оттам-нататък сцена, преразказана от шуменската полиция, напомня сценарий за американски екшън.

Нападателят бързо определил коя от двете жени ще е по-лесна за изнасилване. Той я хванал за косите и, под заплаха с нож, я повлякъл към стълбищната площадка на съседна сграда. Там й се нахвърлил и най-брутално я изнасилил. Нейната ужасена приятелка в това време отчаяно започнала да търси помощ. Успяла да помоли таксиметров шофьор, паркирал колата си наблизо, да повика колеги и полиция.

Докато униформените пристигнат, няколко шофьори на таксита се насочили към сградата, където Бейтула насилвал жената. Минути по-късно те засекли човек, който си обува панталона и се отдалечава в близка градинка.

Пет часа по-късно мераклията бе арестуван. От ОДП-Шумен обясниха, че бързо се досетили за кого става дума и този път дори не се наложило да проведат оперативно-издирвателни мероприятия. "Почеркът бе познат, а и двете жени го разпознаха безпогрешно сред няколкото снимки на серийни изнасилвачи в полицейския архив", разясниха служители на МВР.

Според установеното до момента, турчинът се появил в Шумен още предната нощ и най-напред се насочил към друго заведение - "Клуб 7". Там очевидци забелязали паркиран и лекия му автомобил. Очевидно обаче в този клуб не намерил подходяща жертва за изнасилване, поради което Бейтула се насочил към "Мамагая", установили и това че  лекият му автомобил БМВ също е бил забелязван в района и нямали съмнение, че това е негово дело. Вече е установено, че самото изнасилване е станало в бившата сграда на "Хеброс банк".

Сексуалното страшилище Бейтула не винаги се гаври с връстнички. По-често си подбира съвсем млади българки. Такъв бе случаят отпреди три години, когато турчинът отново изправи на нокти жените в Шумен. На 12 юли 2008 г. той нападна 18-годишна единайсетокласничка. Момичето бе причакано пред дома й на ул. "Добруджа". По взетата след ареста тогава от него ДНК-проба МВР успя да разплете още едно изнасилване, извършено две години по-рано и останало дълго време неразкрито.

За тези му престъпления обаче съдът милостиво му даде едва 2 години затвор, като на някакъв дребен хулиганин. Той дори не излежа цялата си присъда, понеже затворническите власти го определиха като примерен. Не е ясно дали този път Темида ще се трогне от поредната му проява. Засега съдия Валентина Тонева го остави за постоянно в ареста. Медиите бяха прогонени от залата по настояване на неговия защитник, бившият шеф на следствието в Шумен Валентин Димитров.

През 2006 г. той изнасили и стопаджийка. В БМВ-то тогава бе и зет му, който също участва в гаврата. Съпругът на сестра му по това време бил военен и делото тогава било пренасочено към военен съд, който пък направо ги оправда. Адвокат пак бе Валентин Димитров. Според слухове, има и други жертви, които мълчат от страх и отказват да се жалват.

"Сигурно ще му се размине и сега, майка му е голям човек в Хитрино, близка е с окръжния лидер на ДПС в Шумен Нуредин Исмаил, който е и кмет на община Хитрино", коментират съселяни на насилника.  Майката Бедрие Бейтула е известна повече с българското си име Багряна и бди над рожбата си като орлица.

В селото разказват, че след излизането му от затвора той се водел безработен, но демонстрирал висок стандарт на живот. Дължал го основно на парите, които Бедрие му давала всеки ден. Дори луксозната му кола купила пак тя. Баща му работи като дежурен по бедствия и аварии в Хитрино.

Сестра му пък е банкова чиновничка в клона на «Демир банк» в село Хитрино. Отделно фамилията има печеливш бизнес със зърно, с което напълно се оборва любимата на либералите у нас теза, че турците в България са бедни и нещастни хора.

Отлично информирани източници от МВР разкриха пред "Десант", че майката вече сондирала колко би струвало да убеди изнасилената тези дни жена да се откаже от показанията си.

Според досегашната информация Бедрие - Багряна предлагала 10000 лева в брой, но била готова да брои и още, стига детенцето й да отърве затвора, за да има свободата да изнасилва отново.


На тази стълбищна площадка той е изнасилил младата жена

В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки