Фалирал ресторантьор бе пребит с бухалки пред дома си


Фалирал ресторантьор бе пребит с бухалки пред дома си
Прякорът на Владимиров е Мито Френскио, заради богатата и с 30-години по-възрастна наследница, която си беше взел за жена
11 Май 2011, Сряда


Градът на братя Галеви – Дупница, отново напомни за себе си в началото на седмицата. 55-годишният Димитър Владимиров, бивш ресторантьор, бе жестоко пребит пред дома си.


Автор: Лора Владимирова

В понеделник около 1.30 ч. през нощта на ул. “Климент” 4 Владимиров е бил нападнат от няколко души, чиито лица не видял. Те го удряли с бухалки, сборили го на земята и го ритали.
Настанен е в “Пирогов” с комоцио и черепно-мозъчна травма., без опасност за живота.
28-годишната му съпруга Весела и 5-годишната му дъщеря Ася са в шок от случилото се, макар и да не са изненадани. Владимиров от дълго време се оплакваше, че местна групировка се опитва да го рекетира, но органите на реда така и не предприеха нищо, за да го предпазят.
През последните пет години той бе няколко пъти обект на атентати. По него бе подхвърлена бомба, заведението му бе потрошено, непрекъснато получаваше заплахи, че синът и дъщеря му ще бъдат убити.
П мобилния си телефон от “Пирогов” пребитият разказа пред “Десант”, че 15 минути след като изпратил свои гости, токът в дома угаснал.
 “Взех фенер и отидох до вътрешния бушон на стълбището. Не видях да има някаква авария. Тогава отключих входната врата, пресякох улицата и отидох до уличния стълб. Видях, че бушонът е свален, и докато се опитвах да го сложа отново, усетих жесток удар с твърд предмет в главата. Паднал съм в несвяст.
След около половин час съм дошъл на себе си, лежах в локва кръв. Не можех да стана, защото усещах болки в корема. Лазих до дома си и в тоалетната повръщах. Обадих се на Спешен център, откъдето дойдоха и ми оказаха помощ”, описа случилото се той.
Според Владимиров обаче, в случая не са замесени точно Галеви, а други мутри – популярната в Дупница фамилия Кацови. “Държавата е абдикирала от Дупница, мутрите са оставени на свобода да правят каквото си поискат”, оплака се пострадалият.
Преди няколко месеца Владимиров обяви гладна стачка срещу прокуратурата в Дупница заради бездействието й.
Пред неговото заведение “Червило” бе поставил табела: “Протестирам срещу подкрепяната от прокуратурата престъпност, рекет, изнудване, измами, насилие, гавра, пране на пари, укриване на данъци. Искам децата ми да живеят в един нормален свят”.
Веднага след побоя, заведение “Червило” спря да работи. Владимиров обясни, че го е затворил, защото е доведен до фалит, понеже кметът на Дупница Атанас Янев, близък до братя Галеви, издаде заповед то да работи само до 22.00 часа и клиентите предпочитали да ходят на други места, където ще могат да остават до по-късно.
В миналото Владимиров минаваше за един от най-богатите мъже на Дупница. Сега обаче има изгледи да стане най-бедният, шушукат из града. Благосъстоянието си дължеше на 30-години по-възрастната си съпруга Жаклин от Франция, богата наследница. След като тя почина, остави всичките си пари на него, но към днешна дата Владимиров твърди, че от тях не е останало почти нищо.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки